Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZdegustowanaZła

Chore społeczeństwo

Polecane posty

Gość ZdegustowanaZła

Piszę bo nie mogę się otrząsnąć z sytuacji, której wczoraj byłam świadkiem na przystanku autobusowym. Duże miasto,******iwa ulica. Na przystanku stała dziewczyna trochę przy sobie i właśnie nie jakoś przesadnie typu amerykańska ciąża spożywcza. W pewnym momencie przechodziły dwie pary w wieku ok 40 lat może trochę więcej i jeden z mężczyzn ni stąd ni zowąd zaczął tę dziewczynę obrażać typu " ale się spasłaś, może mniej żryj". Najgorsze było to, że pare osób zawtórowało mu śmiechem i tylko ja odpyskowałam idiocie to tylko mnie zbył przekleństwem. Co mnie zszokowało to : - jego kolega wyraź nie mu przyklaskiwał tak samo jak ich partnerki - nie byli oni jakimiś menelami, tylko raczek elegancko ubrani - nikt nie zareagował tak jak ja Dziewczyna po wszystkim płakała chociaż próbowała to ukryć. Zastanawia mnie skąd bierze się w ludziach takie chamstwo, okrucieństwo i skąd uzurpują sobie prawo do oceniania innych ??!!! Przecież nigdy nie wiemy z kim mamy do czynienia, może ktoś jest chory ( fizycznie), może borykać się z depresją czy czymkolwiek. Jestem tak bardzo rozżalona i zdegustowana.

"Krzywdy powinno się wyrządzać wszystkie naraz, aby krócej doznawane, mniej tym samym krzywdziły, natomiast dobrodziejstwa świadczyć trzeba po trosze, aby lepiej smakowały." Machiavelli

Gość pannaophelia
Przykre.....:( Dobra i odważna dziewczyna z Ciebie skoro odważyłaś się odezwać.:)

Gość gość
Znam kogos kto wysmiewal , szydzil z ludzi innej orientacji seksualnej, zreszta wszystko co niemeskie bylo od razu gejowskie, np mezczyzna aktor czy statysta czy model, nakladanie przez mezczyzne kremu na twarz czy rece, ubranie sie w rozową koszulę itp. Tak czesto i ochoczo szydzil z homoseksualistow, az pewnego dnia dowiedzial sie ze jego jedyne rodzenstwo, brat - to gej, a siostra - to lesbijka. Znam kogos, kto wysmiewal sie z pewniej dziewczynki ze swojego psa prowadza na smyczy (a pies lubil wyskakiwac na ulice) podczas gdy pies tej osoby zawsze biegal luzem, tak bardzo sie nasmiewala, ze pewnego dnia jej pies wpadl pod samochod i byl niezle polamany. Ta sama osoba smiala sie z dziewczynki, ze ta boi sie biegac po podworku na osiedlu po zmroku, a bala sie bo pewien pedofil chcial ja zg****ic. Szydzenia bylo tyle, az pewnego dnia owa osoba zwabiona podstepem zostala zgwalcona przez pedofila i jeszcze polamana, przez rok nawet za dnia kiedy jasno na podworko wychodzila tylko z matka lub siostra bo sie bala. Taka to harmonia energii, to co wysylamy od siebie, wraca do nas z podwojnym uderzeniem.