Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ukraińcy odbierają Polakom pracę i obniżają płace!

Polecane posty

Gość gość
Gdzie pracujesz ze ci Ukraincy prace odbieraja ? :D na sprzataniu, w restauracji , w burdelu ?

Gość gość
Ja pracuje w korporacji w Warszawie i niestety w jednym z działów połowa zatrudnionych to Ukraińcy... wszyscy po studiach na jednej z prywatnych warszawskich uczelni (jak ktoś obeznany w temacie to wie, która uczelnia prywatna w Waw sponsoruje stypendia dla ludzi z Ukrainy). I pytam czemu na to miejsce nie zatrudnią Polaków? Tylu Polaków po studiach jest bez pracy... dlaczego zamiast nich zatrudniają Ukraińców po prywatnej szkółce? :O nie rozumiem tego. Część z nich nawet nie mówi po polsku (praca jest po angielsku więc polski w zasadzie jest niepotrzebny). Przykre to wszystko.

Gość gość
bardzo źle się dzieje jak widzę!

Gość gość
Ten kraj powoli idzie na dno:O

Gość gość
Wpierajta dalej KODowców, POpoparanców i innych lewwackich oszołomów unijnych to znikniemy z mapy europy. Zreszta juz jestesmy kolonią niemiecką :o 🖐️

Gość gość
nic tylko sie zabić

Komu odbierają prace?nikomu,dostaja ja bo pracodawca nie może znaleźć Polaka na to miejsce.To samo jest na zachodzie Europy,za nizsze stawki pracują imigranci,np.my. Każdy chce pracować na zachodzie albo za zachodnia wyplate ale wielkie oburzenie jak do nas przyjezdzaja ze wschodu.

Gość gość
przede wszystkim wzrasta przestępczość dzięki takiemu napływowi

Gość gość
pracodawcy za zatrudnianie ukrów mają super profity :( dlatego Polacy we własnym kraju idą w odstawkę

Gość gość
to prawda

Gość gość
no i co z tego?

Gość gość
to z tego, że Ukrów należy się pozbyć, a przedsiębiorcy czyli chciwe kanalie, niech podnoszą płace, aby Polacy mogli wrócić z zagranicy!

Gość gość
oni zarabiają tyle co Polacy ale jest jedno ale , idą ogromne profity za nimi , dopłata do miejsc pracy i ulgi podatkowe , profity te idą z dwóch źródeł z UE dopłaty do pracownika z poza UE oraz profity z polskiego budżetu

Gość gość
obierają ale już nie zaniżają , to pracodawcy mają takie profity ,że hej ulgi podatkowe i dopłaty do miejsc pracy

Gość gość
na zachodzie kraju nie wieżą ,że idą za nimi pieniądze np na takim Śląsku czy Opolu twierdzą ,ze Polakom się nie chce pracować a na wschodzie jak Lublin czy podkarpackie miasta wygląda to całkiem inaczej , Polacy zostali tutaj obywatelami 2 giej kategorii

Gość gość
ci co sa już tutaj, teraz ściągają swoje rodziny!!!

Gość gość
Ostatnio mój brat ogląda się za pracą bo po maturze chce 2 miesiące popracować i wyjechać na miesiąc na kanary, a później studia. Rozgląda się za pracą w magazynie, budowie, chciał zarobić ok 2000 zł netto. Wszędzie go wyśmiali i mówili mu, że oni wolą ukrainca za najniższą krajową. W naszym pięknym kraju chyba nigdy się nie zmienią zarobki. W innym kraju gdy bezrobocie spada to zarobi idą do góry. U nas rząd postanowił wpuścić milion ukrainców i sytuacja polaków dalej jest słaba...

Gość WiolettaLensa
A my innym krajom. Nie bądźmy takimi hipokrytami,. Polaków jest pełno na całym świecie;) ja sama wyjeżdząm do neimiec do pracy z lublińską firmą interjob i nikt nie ma do mnie pretensji, a anwet cieszą się, że pomagam dzięki firmie ich bliskim i opiekuję się samotnymi starszymi :)

Gość gość
z tego co wiem, to nie jest tak, że Ukraińcy zabierają nam prace, a raczej podejmują się zadań, gdzie u nas brakuje chętnych. W Polsce już od dawna brakuje pracowników po zawodówkach, osób, które podejmą się prac fizycznych m.in. w budownictwie. Dla Ukraińców taka praca może być opłacalna, tak jak dla Polaka praca w Niemczech (która dla Niemców jest za słabo opłacalna). Tutaj http://praca-wielkopolskie.pl/potrzebni-ukraincy-do-pracy-w-grodzisku-wielkopolskim/ możecie znaleźć więcej szczegółów odnośnie Ukraińców na polskim rynku pracy, na przykładzie Grodziska Wielkopolskiego.

Gość gość
do pracownika z ukrainy polski rząd dopłaca 800zł , na studenta z ukrainy przeznacza stypendium w wysokości 1700zł za samo studiowanie a Polacy za wyniki w nauce mają max 600 zł

Gość gość
Mój mąż 2 miesiące temu stracił pracę. Pracował jako magazynier, ma wieloletnie doświadczenie, uprawnienia na wszystkie wózki widłowe. Składał CV w naszym mieście i na obrzeżach. Przez te 2 miesiące miał tylko 1 telefon ! Praca odległa o prawie 30 km i za 1600 netto! Chciałam go wkręcić do nas do firmy na magazyn, ale pozatrudniali Ukraińców(bez znajomości języka- prosto z pociągu, na magazynie nie moglam sie z nimi dogadac, a potrzebowalam kody - taki szczegół), tak samo jak w innych działach.Dodam jeszcze, ze mój szef coś pokręcił nosem jak mu powiedziałam czy by się nie dało mojego męża tu wkręcić. Stwierdził że sprzeciwia się w zatrudnianiu par. DODAM JESZCZE DLA KONTRASTU ŻE U NAS PRACUJĄ PARY UKRAIŃSKIE NAWET NA JEDNYCH DZIAŁACH. Dla szefostwa jakoś nie są takim problemem. Tak na marginesie...Jeszcze nie widzialam żeby jakiś Ukrainiec przyjeżdżając tu nie mial pracy albo ją stracił. Bez problemu pracuje cały czas -do ostatniego dnia pozwolenia na pracę. Jesteśmy ze Śląska. Sorki za brak interpunkcji i polskich znaków- pisze z tel.

Gość gość
Rząd nie tylko dopłaca pracodawcom do Ukraińców, ale także agencja która ich zatrudnia dokłada się im do wynajmu mieszkań. Nadmienię jeszcze, że weszła ustawa o tym że minimalnie 12 zł na godzinę należy się tylko Polakom, ale także Ukraińcom. Więc dobrze ktoś wspomniał, że mniej od większości Polaków w tym kraju już nie zarabiają. Nie dość że Polacy nie mają przez to pracy, bo do zatrudnienia polskiego pracownika rząd się pracodawcy nie dokłada - tym jest on mnij opłacalny. To jeszcze o obecnym czasie ciężko jest wynająć mieszkanie, ponieważ więcej jest ofert skierowanych właśnie dla Ukraińców - ceny najmu są zawyżone, niektóre tak absurdalne, że Polaka całkiem nie stać, ale jeśli w takim mieszkaniu się zakwateruje kilka osób ze wschodu i agencja za to dopłaca, to na takie mieszkania jest zbyt. Żeby było lepiej ściemniają że to wyłącznie UE im sponsoruje, a tak naprawdę idzie to za spółę z UE i z kieszeni polskich podatników. Więc każdy pracujący obywatel naszego kraju sponsoruje Ukrom studia, wynajmy mieszkań i dopłaty dla pracodawców. Amen...

Gość gość
Zastanawia mnie dlaczego teraz gdy na Ukrainie będzie kolejny pobór do wojska (rząd w Kijowie chce wcielić w kamasze 10.000 mężczyzn ) to tylu ich przyjeżdża do UE. Kto będzie walczył z Rosją w tym Donbasie ? Chyba najemnicy z innych krajów.

Gość Andrzej 57
Jedyna prawdziwą partia reprezentująca Polaków i naród Polski jest Robert Winnicki i Obóz Narodowo- Radykalny . Reszta to kosmopolici , żydzi , masoni i sekta satanistyczna z New Age w tle .

Gość gość
tylko nie zdobędą 5 % w wyborach, Kukiz ich już nie chce, a alternatywą jest tylko partia Wolność Korwina, jeżeli ich przyjmie to będą w Sejmie

Gość gość
I jeszcze sobie dokumenty z offshoreidcardscom kupują xD

Gość gość
Chyba nie masz pojęcia o czym mówisz. Wystarczy poczytać, sama zobacz https://www.polrab.pl/pracownicy-z-ukrainy/ . Rynek pracy potrzebuje pracowników, których nie ma, więc przedsiębiorcy szukają alternatywy, bo ktoś musi pracować, żeby gospodarka rosła w siłę.

Gość Marianmarii112
A ja na stronie https://grupaprogres.pl/ukraincy-chca-pracowac-w-logistyce/ znalazłem informacje, że polska jest mocnym graczem na europejskim rynku logistycznym. 66 proc. Ukraińców myślących o wyjeździe do Polski w celach zarobkowych deklaruje, że w naszym kraju chciałoby podjąć pracę w branży logistycznej. O takiej pracy, w tej grupie, myśli 58 proc. kobiet i 42 proc. mężczyzn. Część z nich – 30 proc. potwierdza, że pracę w magazynie może rozpocząć od zaraz. Większość – 88 proc. deklaruje, że w Polsce chciałaby zostać powyżej trzech miesięcy i dłużej.

Gość gośćjffhf
ukraincy nie zabierają polakom pracy ale powodują inne bardzo negatywne skutki pod postacją zanizania wynagrodzen. pracodawcą i rządowi to na ręke aby wynagrodzenia w pl staly w miejscu, aby nadal zatrudniac za grosze.... jesli nadal bedzie tyle ukraincow to nigdy niedonimy zachodu. mowienie ze nie ma rąk do pracy jest niedorzeczne, ręce do pracy są tylko pracodawcy chcieliby aby wszyscy na nich robili za grosze... a sami nie przeznaczają pieniedzy na rozwoj firmy tylko dla siebie... pracodawca ktory zarabia msc np 100.000 i mowi ze nie ma rąk do pracy jest bezczelny. niewystarczy mu 50.000 a ludziom by dal kilk stow wiecej... ale nie zrobi takbo musi promowac niewolnicze stawki. pracodawca malo placi chodze na zwolnienia kradnijcie itp nie warto na zlodzeja wyzyskiwacza pracowac...