Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Borysss

Kobieta kierowcą autobusu koniec świata

Polecane posty

Gość Borysss

Do czego to doszło żeby kobiety prowadziły autobusy PKS. To koniec świata jakiś. W piątek jak zawsze po pracy stoję na przystanku i czekam na autobus. Niedość że podjechał spóźniony to za kierownicą drobna blondynka nie wyglądała na zbyt inteligentną i ogarniętą. Bałem się wsiąść i poczekałem na następny. Zastanawiam się tylko czemu kobiety pchają się do takich zawodów gdzie potrzebna jest siła, mięśnie i ogarnięty męski umysł. Od zawsze kierowcami w PKS byli mężczyźni, jak sama nazwa wskazuje, kierowca on rodzaj męski. Zastanawiam się tylko jak taka drobna kobietka sobie poradzi w przypadku awari czy niebezpiecznej sytuacji na drodze. Wątpię że umie naprawić autobus czy wyprowadzić go z poślizgu swoimi delikatnymi rączkami ze sztucznymi długimi paznokciami. Oczywiście nie życzę takich sytuacji i wolę tego nie widzieć. Dla bezpieczeństwa jednak nigdy nie wsiądę do autobusu kierowanego przez kobietę. Dokąd to zmierza, co następne ? Baby kierowcy tirów, na budowach czy maszynistki pociągu ? Kochane panie, weźcie się za to do czego jesteście stworzone gotowanie, porządki, malowanie pazurków, sprzedawanie perfum a męskie zawody zostawcie w naszych odpowiedzialnych rękach.

Gość gość
Chyba mało jeszcze w życiu widziałeś i kierujesz się uprzedzeniami rodem z poprzedniej epoki, to już Twój problem. Niech dotrze do Ciebie, że umiejętność prowadzenia pojazdów nie jest warunkowana płcią. Znaleźć można zarówno facetów "dupowatych" za kierownicą jak i kobitki, które całkiem dobrze jeżdżą. Skoro ta dziewczyna zdała egzamin pod okiem egzaminatora i zdecydowano się ją zatrudnić to chyba o czymś świadczy. Poza tym jak możesz oceniać jej umiejętności skoro nie wsiadłeś nawet do autobusu, który prowadziła bo jesteś uprzedzonym tchórzem. Żal mi takich ludzi jak ty.

Gość gość
ale tu nie chodzi o to, że ona umie jeździć! (co sie zdarza - rzadko, ale owszem). w autobusie ma 50 ro ludzi - a jak będzie roztrzęsiona, rozkojarzona i opóźniona bo akurat bóle menstruacyjne i ogólne rozdrażnienie? 50 trupów? TO NIE JEST praca dla kobiet! jestem zdecydowanie przeciw!

Gość równość ok
jest RÓWNOŚĆ baranie, kobiety mogą robić co chcą jak mają umiejętności, i pisze to jako facet

Gość gość
A propos 'poprzedniej epoki'. Ta chora epoka gdzie baby wyszły z domów do 'pracy' już się właśnie chyli ku upadkowi. Za 20-30 lat będzie jak w Arabii Saudyjskiej :D (wiesz cipko, że tam kobiecie nie wolno nawet prowadzić auta osobowego)? :D

Gość gość
a facet nie może być rozkojarzony? Bóle prostaty? I co wtedy?

Gość gość
jakbyś nie wiedział to sporo kobiet jeździ tirami, chociażby trucker girl z youtube

Gość gość
Ja mieszkam w Warszawie i ostatnio widze często kobiety za kierownicą autobusu

Gość gość
jakbyśs nie wiedział, to sporo smoków żyje na świecie np smok z opowieści o smokach na jutube

Gość gość
Tramwajami jeżdżą tzn kieruja tak samo często jak gaceci albo i częściej

Gość gość
Wchodzi do sklepu właściciel mikrofiuta, debil i seksista ....a to dopiero pierwszy klient tego dnia : )

Gość tumiwisizm
nie wiem jak jest w tej chwili ale jeszcze kilka lat temu w PLL LOT pracowała 'pani kapitan' , miała licencję na lekki samolot prod. brazylijskiej typu EMBRAYER , samolot krótkiego zasięgu ale w Europie jest używany przez LOT na wszystkich trasach , tego typu samolotem podróżuje obecnie Prezydent Duda i poleciał wczoraj do Budapesztu na obchody rocznicy powstania , mam nadzieję, że w tej chwili w LOT pracuje więcej , niż jedna kobieta kapitan samolotu , jest jeszcze ciekawiej , tak zwana ŻEGLUGA POWIETRZNA na warszawskim lotnisku Okęcie jeszcze kilka lat temu zatrudniała kontrolerów ruchu powietrznego - samych facetów , uznając że są mocniejsi psychicznie i co się okazało , że to był błąd totalny i teraz przede wszystkim są zatrudniane kobiety na to stanowisko kontrolera ruchu lotniczego , ile zarabiają miesięcznie ? zarabiają tak samo jak faceci , czyli ok. 15 - 20 tys. PLN miesięcznie netto i nadal kontrolerów ruchu lotniczego brak !

Gość gość
w życiu!!!! bym nie wsiadł do samolotu "prowadzonego"przez babę!!! zgroza !

Gość gość
W tej chwili linie lotnicze zmądrzały i kobiety powróciły do swoich tradycyjnych ról, czyli podawania napojów i poprawiania poduszek.

Gość tumiwisizm
kobiety są od nas facetów mocniejsze psychicznie i to jest potwierdzone , kobiety świetnie sobie radzą przy czynnościach monotonnych i jednostajnych a otrzymały dar od MATKI NATURY , są mocniejsze psychicznie aby z nami facetami wytrzymać i tego nie przeskoczymy , natomiast kobiety często się gubią , jak wejdzie do lasu to za moment płacze, ponieważ pomyliła totalnie kierunki geograficzne , jadąc autem wrzuca lewy kierunkowskaz i skręca w prawo , można się pośmiać z kobiety ale nie wolno kobiety lekceważyć , i do tego namawiam !

Gość gość
Ale z ciebie strachajło :-D

Gość gość
Faktycznie coraz więcej kobiet prowadzi autobusy i nie tylko, widziałem też płeć piękną za kierownicą TIR-ów na międzynarodówce, coraz więcej też policjantek i strażaczek OSP. I dobrze, nie mam nic przeciwko temu skoro dziewczynom odpowiada taka praca to niech się w niej spełniają. A tak swoją drogą fajna dziewczyna za kierownicą autobusu to przepiękny widok, sam seksapil. Ślicznotka w leginsach za kierownicą Autosana trzymająca kierownicę w swoich ślicznych dłoniach i wciskającą gaz pięknymi nóżkami, czego chcieć więcej rozmarzyłem się :D Do autora tematu: Chłopie co z ciebie za mężczyzna co się boi dziewczyny kierującej autobusem hahaha Zamiast się cieszyć fajnymi widokami podczas podróży to ten panikuje i przeżywa ja to bym mógł setki kilometrów tak podróżować i patrzeć na panienkę za kierownicą

Gość gość
Kobiety jeżdżą bardzo dobrze jakoś tak spokojniej i delikatniej od mężczyzn. Przeważnie jak jadę z kobietą to nie ma gwałtownych hamowań i przyspieszeń co panom często się zdarza. Kobiety kierowcy traktują pasażerów jak ludzi a nie worki z ziemniakami.

Gość gość
tylko PKS?? w UK kobiety prowadza DWUPIETROWE autobusy w zatloczonym Londynie, zasciankowy ciasny umysle :O

Gość gość
Niedość że podjechał spóźniony to za kierownicą drobna blondynka nie wyglądała na zbyt inteligentną i ogarniętą. Bałem się wsiąść i poczekałem na następny. Zastanawiam się tylko czemu kobiety pchają się do takich zawodów gdzie potrzebna jest siła, mięśnie i ogarnięty męski umysł. x Smieszny jestes, zeby nie wsiąść do autobusu bo prowadzi go kobieta :D:D:D jestes fobikiem? nowe autobusy/cięzarówki mają wspomaganie idioto, tam nie trzeba miec zadnej siły. A ta kobieta musiala zrobic najpierw kurs i zdac egzamin, wiec umiejętnosci musi miec. U mnie w miescie to juz powszechne zjawisko, jestes zacofany po prostu "ogarniety męski umyśle" ptasi móżdzku piertolony ty hahahah. Dawno takiego z7eba nie czytalam :D:D:D

żaden koniec świata, u mnie jest chyba 3 albo 4 babeczki, które kierują autobusami. Raz jechałam i naprawdę przyjemnie :) na pewno jest mniej porywcza i nie "szarpie autobusem" :D

Gość gość
Focca dziś żaden koniec świata, u mnie jest chyba 3 albo 4 babeczki, które kierują autobusami. Raz jechałam i naprawdę przyjemnie usmiech.gif na pewno jest mniej porywcza i nie "szarpie autobusem" x wiesz kobieta nie szarpie autobusem, bo jest normalna, a facet - koniobijca ma we krwi szarpania bo od wieku dojrzewania nadmiernie szarpie swojego małego chvja hahahah :D

Gość gość
U mnie w okolicy wśród kierowców autobusów mamy dwie czy trzy młode kobiety. Jedna z nich to chyba najlepszy kierowca w firmie. Zawsze jest punktualnie, potrafi cierpliwie poczekać na przystanku jak ktoś biegnie, nie robi problemów z wydaniem reszty jak ktoś nie ma odliczonych pieniędzy a do tego bardzo dobrze jeździ. Pewnie, nie za wolno nie za szybko i faktycznie nie szarpie autobusem. Potrafi się uśmiechnąć i o wiele sympatyczniej wygląda w autobusie niż starszy niemiły pan z wąsem odreagowujący swoje niezadowolenie na pasażerach. Kobiety kierowcy autobusów to już normalność i bardzo dobrze bo nadają się do tej pracy

Gość gość
Moj maz jest instruktorem prowadzi takie szkolena ( grupe od poczatku do konca) i uwierz jelopie ze to nie sa latwe kursy . Duzo jazdy duzo teorii miedzy innymi z zasad unii europejskiej dot poruszania sie po drodze autobusami , do tego kurs z pierwszej pomocy , jak wyprowadzic pasazerow z palacego sie autobusu jak ugasic pozar jak sie bronic jak sobie radzic z pijakiem narkomanem agresorem w autobusie , zdac taki kurs to nie pop*****lka a ta dziewczyna to wszystko zdala , wiesz ze na egzaminie z jazdy jak najedziesz na chodnik to masz juz pozamiatany caly kilkumiesieczny kurs - odpadasz

Gość gość
Żal mi ciebie, jesteś męska zacofaną świnią która jeszcze mało wie o świecie. Jak jesteś taki mądry to zrób prawo jazdy, ogarnij jazdę autobusem i zostań kierowcą. Na razie nie oceniaj dziewczyny i jej umiejętności bo nawet nie miałeś odwagi wsiąść do niej do autobusu. Chyba żal ci d**e sciska że zdała egzaminy i potrafi jeździć w przeciwieństwie do ciebie baranie

Gość gość
Warto spytać, czy prowadzenie autobusu nie jest trudne dla kobiet? Wiele pań-kierowców autobusów porównuje swoje pojazdy do samochodów osobowych. A to niedorzeczne, bo to zupełnie inne maszyny. No i nie porównujmy Polski do Wielkiej Brytanii...

Gość gość
ja bym nie wsiadł. a już na pewno nie do samolotu "pilotowanego" przez babę :O

Gość gość
A ja bym bardzo chętnie wsiadł i pojechał z jakąś ładną panią kierowcą jak najdalej. Ludzie, czemu w was tyle uprzedzeń i zaściankowości. Na zachodzie kobiety są kierowcami autobusów już od dawna, w Szwecji co trzeci kierowca niejskiego autobusu to młoda kobieta a u nas nadal dziwi was to jak byście zobaczyli ufo. Jak ktoś jest jest tchórzem to niech nie wsiada.Będzie więcej miejsca w autobusie dla innych a do tego ładna pani za kierownicą - fajny widok :)