Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polka 123

Nie wiem czy dobrze wybrałam!

Polecane posty

Gość Polka 123

Nie dawno zaczęłam liceum, wybrałam profil biologiczno chemiczny. W gimnazjum nie pociągala mnie chemia ani biologia, dopiero w trzeciej klasie przekonałam się do tych przedmiotów tak więc zapisałam sje na biol-chema i coraz bardziej zaczynam się zastanawiać czy dobrze postapilam. Nie wiem czy sobie poradzę, studia są trudne, matematyka nigdy nie szła mi dobrze toteż boje się tego że stracę trzy lata nauki, a maturę napisze kiepsko i nie dostane się na żadne studia. Zawsze miałam pamięć do historii, ale nie znoszę polskiego... może dlatego nie poszłam na humana. Nie mam jakiś wielkich zainteresowań, nie wiem kompletnie co bym chciała robić w życiu. Wszyscy wokol mnie już wiedzą kim chcą być, w czym się będą realizować, a ja czuję się jaj "dziecko we mgle". Moim marzeniem jako dziecko było prawo, ale podobno bez znajomości daleko nje zajde. I tak dzisiaj siedzę i nie wiem co mam zrobić... Proszę o radę, jakaś wskazówkę, cokolwiek co by pomogło mnie pokierowac na "właściwe tory".

Gość gość
Bedzie ok , nie martw sie. Jesli wokol kazdy ci mowi ze wie co chcialby robic w przyszlosci to klamie. W twoim wieku nic sie nie wie. Jesli moge cie pokierować to prawo jest dobre, fajnie jest uczyc sie go albo cos medycznego np fizjoterapeuta :) pozdrawiam cie :)

Gość gość
Profil wybrałas dobry. Skup sie teraz na liceum a nie dalekiej przyszlosci. Po tym profilu mozesz isc na wiele kierunków :) jest wiele ciekawych

Gość gość
Ważne zebys robiła i uczyła się tego co lubisz bo zazwyczaj w tym się jest dobrym. Nie myśl w kategoriach znajomości, jak bedziesz w czyms dobra i bedziesz to robić z pasją to sobie poradzisz a jak skończysz jakiś kierunek bo jest zapotrzebowanie a nie bedzie Cię kręcił to bedziesz chodziła do pracy sfrustrowana i efekty tez będą marne. Wczoraj w ridzince.pl padło hasło "lepiej być dobrym stolarzem niż gownianym lekarzem" :-)