Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego Titanic zatonął czytam o tym kapitanie

Polecane posty

Gość gość

To mało odpowiedzialna osoba z podobnymi kłopotami juz myślę że był ostro naj****y chciał bym pogadać z jakąś dziewczyna która przeżyła xd

Gość gość
Był kapitanem Olimpica brata bliźniaka Titanica który też się z czymś zderzył istnieje nawet teoria ze to nie Titanic a olimpic zatonął

Gość gość
A wiec tak kapitan mający dwie poważne kolizje płynna nie wiadomo z czyjego rozkazu chcąc pobić rekord Atlantyku ryzykując życie ponad 3 tys osób wśród gór lodowatych niezniszczalnym titaniciem taka teorie przyjęto pijany tez był na pewno ale pewnie otrzezwial

Gość gość
Istnieje też dość sensownie udokumentowana teoria, że do zatonięcia Titanica przyczyniła się... konkurencja. Potwierdzają to badania, które przeprowadzili we wraku nurkowie.

Gość gość
Jak to konkurencja ja czytam ze w górę trafili , Niemcy uderzyli bombę , i że chcieli odszkodowanie ta firma która go zbudowała ale nie sądziła ze zatonie ... co masz na myśli ?

Gość gość
Nie pamiętam dokładnie, ale z całą pewnością samo zderzenie z górą lodową nie było przyczyną zatonięcia. Udowodniły to badania wraku. Nawet Wołoszański kiedyś ten temat przerabiał :).

Gość gość
No statek był źle zbudowany ja wierzę że albo góra lodowa , albo Niemcy , albo to brat Titanica który miał celowo uderzyć jest też teoria księżyca raz na 1400 lat ale dzięki za odp