Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szok drut ze stanika podczas prania zrobił dziure w szklanych drzwiczkach pralki

Polecane posty

Gość gość

Zawsze po praniu ustawiam pralke na 15 minut wirowania bo nie są do końca wykręcone z wody. Pierwszy raz takie coś mi się zdarzyło i jeszcze nigdy nie słyszałam o takim przypadku. Pralka zaczęła głośno sie trzaskać podczas wirowania. Zaczęłam ją trzymać bo było już po 22 i nie chciałam denerwować sąsiadów pode mną takimi hałasami. Nagle coś strzeliło w noge mojej córki. Szybko podstawiłam miskę pod drzwiczki a szkło leciało. Wyłączyłam pralke z prądu. Stanik który był nowy miał wytargane dziury i druty wyszły na wierzch. Podejrzewam że to przez te druty. Całe szkło w drzwiczkach poharatane i wielka dziura na środku. Do tej pory nie moge pojąć jak głupi drut mógł zrobiś dziure? Zastanawiam się czy tymczasowo puki nie kupie nowych drzwiczek mogę tą dziure czymś zakleić i prać dalej? Czy nie rozerwie całkowicie tej szyby na kawałki?

Gość gość
4,5/10 prawie jak za dawnych dobrych czasów. PRAWIE :)

Gość gość
Szok,że ktoś takie głupoty robi albo pisze....

Gość gość
moge zrobić zdjęcie i wstawić jak nie wierzycie

Gość gość
9/10 dzięki za rozbawienie w poniedziałek rano ;)

Gość gość
Jakiej srednicy był ten drut?

Gość gość
dawaj fotkę! nie uwierzę, jeśli nie zobaczę. Producent pralki tez powinien ja dostać. I producent stanika.

Gość gość
o jaaaaaaaa. szok! nie zaklejałabym tego, trzeba wymienić całe drzwi

Gość gość
Pralka jest dawno po gwarancji bo kupiona w 2011 roku. Firmy Candy Grand. Mam nadzieje że gdzieś znajde same drzwiczki bo na nową mnie nie stać. Pełno drobnego szkła musiałam wytrzepywać z ubrań

póki nie zobaczyłam zdjęcia myślałam, ze to jakiś zart ;/ ja na Twoim miejscu nie kombinowałabym z zaklejaniem tej dziury, w każdej chwili moze to puścić i Ci zalać mieszkanie.

Gość gość
ale na stronie producenta nie zaszkodzi o tym napisać i sklepu w jakim ją kupiłaś. niech inni strzegą się przed tym modelem :O jak to możliwe? przecież tego typu pralki sa od wielu lat i staniki z drutami też, a do tej pory o takim przypadku nie słyszałam! przecież moglo dojść do spięcia i ktoś mógł zginąć

Gość gość
Dzwoniłam pod numer ich oficjalnej strony candy.pl ale był sygnał a potem że nie ma takiego numeru. Nie wiem gdzie jest jakiś serwis co ma części do pralek w Katowicach lub okolicach. Może ktoś z was się orientuje?

Gość gość
Staników z drutami nie pierze się w pralce,więc nie licz na jakąś rekompensatę z ich strony.Lepiej wymyśl bardziej wiarygodną przyczynę,bo jak z twojej winy,to nic nie wskórasz. Moja sąsiadka spowodowała w ten sposób takie spięcie,że nastąpiła awaria w całym pionie mieszkań.

Gość gość
ja piore od wielu lat i moja mama, babcia też prały, gdzie jest zakaz prania biustonoszy z fiszbinami w pralce?

Gość gość
Nigdzie nie ma takiego zakazu. A moje staniki są za duże żeby je prać i niszczyć ręcznie. Potem to wykręcać w rękach i sie targają. Nie zależy mi na żadnej reklamacji czy jakimś wyłudzeniu,bo sama sobie kupie. Nie wiem po prostu gdzie zdobyć takie drzwiczki. Teraz znalazłam u jakiegoś typa na olx tą pralkę,ma na części. Ciekawe ile zażyczy sobie za takie drzwiczki A napisałam post bo sama nie mogłam w to uwierzyć że drut ze stanika może wyrządzić takie szkody. A co teraz zrobić z tymi odłamkami? Odkurzyłam pralkę w środku. Czy takie drobinki mogą coś uszkodzić? Czy moge włączyć pralke na płukanie nie wsadzając ubrań,żeby oczyscic z drobinek szkła?

Gość gość
A można prac staniki w pralce zamykanej od góry?