Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zauważyłam że najbardziej zazrosne o 500 plus są starsze kobiety

Polecane posty

Gość gość

Często w sklepie słyszę negatywne opinie o 500 plus, z ust starszych kobiet argument kiedyś nie było i tez dzieci się wychowały, też się z tym spotkałyście

Gość gość
ty myslisz, ze ktokolwiec zazdrosci tych marnych 500 zeta???? ludzie moga zazdroscic pieknego domu lub wypasionego samochodu a nie 500 zeta. wyluzuj

Gość gość
Nie zauważyłam,często za to matki jedynaków są oburzone że te durne wielodzietne teraz mają więcej kasy od nich. Oczywiście znam też normalne, życzliwe matki jedynaków żeby nie było że wszystkie są wredne.

Gość gość
13.29 oj uwierz że są tacy ludzie którym to 500 lub 1000 czy 1500 sąsiada jest solą w oku...

Gość gość
gość13.29 mylisz się ludzie bardzo zazdroszczą tych 500 zł

Gość gość
Dokładnie, tych 500 zl zazdroszxza ludzie, ktorym dobrze się powodzi, w zyciu bym nie pomyslala ze o marne grosze beda się pluc. Np do mnie mówią, że teraz 5 stowek wpadnie skoro jestem w ciąży, nie myślą, że oboje pracujemy i przekraczamy dochód żeby dostać na jedno. Aż strach kiedyś myśleć o drugim...

Gość gość
Tacy ludzie którzy mają kasę też zazdroszczą, tekst masz dwójkę i dostajesz 500 , a ja nie, więc mówię takiej zrób sobie drugie to też dostaniesz w czym problem Nie wiadomo jak długo będzie ten program ale widzę ogromną zawiść. Na pierwsze dziecko nie biorę, na drugie tak skoro mi się należy , płace podatki to czemu mam nie brać? bo komuś się to nie podoba, nie rozumiem takich ludzi mają wszystko, a drugiemu zazdroszczą

Gość gość
Taak, starsze pokolenie zapomniało, ze kiedyś praca była dla wszystkich, niektórzy nawet do emerytury pracowali w jednym zakładzie pracy. Zapomnieli, że za ich czasów były książeczki mieszkaniowe, kilka lat odkładania lub nawet nie, bo policjant czy wojskowy dostawał służbowe, były też mieszkania zakładowe lub pożyczki bezzwrotne na m społdzielcze. A w latach 90tych mogli wykupić je za grosze na własnośc. Więcej zakładów pracy dawało 13stki, wczasy pod gruszą lub dofinansowanie lub sfinansowanie kolonii dzieciom. Doczekali się emerytur, co dla nas będzie wątpliwe. A te co mają jedno dziecko? To niech zrobia sobie drugie jak im żal doope ściska o te 500 zl. Ja przez wiele lat bylam samotną matką z jednym dzieckiem i co? I doopa w zoo, bo pomimo żw zarabialam niewiele ponad najniższą krajową to też nie mogłam korzydtać z rodzinnego czy zapomogi z mopsu, bo? Bo dochós dzielił się na dwa i suma sumarum przekraxzałam marne 360 zł na osobę wówczas. Płakałam? Nie, żyłam i już. Ale zawistnym zawsze będzie źle.

Gość gość
Ja tez zauwazylam ze tym jest zawsze zle ktorzy sa zazdrosnikami wszystkiego

Gość gość
No i co was tak dziwi? Za ten program zaplaca WSZYSCY . Juz zywnosc idzie w gore. Ubezpieczenia na samochód tez juz poszly. Polske nie stać na taki program.