Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to chyba tego warte

rozkwit malzenstwa?

Polecane posty

Gość to chyba tego warte

Mamy blizniaki dzieci jeszcze sa male ale po porodzie jako malzenstwo przeszlismy kryzys. Bylo nam trudno wszystko pogodzic, zaczelismy spac oddzielnie bo sypialam na zmiane z dziecmi latwiej bylo mi je troche pokarmic bo dwoch nie dalabym rady wykarmic tylko mlekiem z piersi ale dokarmialam jak sie dalo;) prawie w ogole ze soba nie sypialismy zdarzylo nam sie to dwa razy przez tyle miesiecy. Seks byl jaki byl. Zmeczenie, zero rozrywki, znuzenie obowiazkami itd ostatnio jednak chyba zaczelo sie troche zmieniac w naszym zwiazku. Wczoraj uspilismy dzieci wypilismy po drinku powspominalismy dobre czasy kochalismy sie kilka razy tak namietnie. Dawno nam tak ze soba dobrze nie bylo. Teraz jednak troche sie martwie nie zabezpieczylismy sie. Miesiaczke mialam ostatnio 9 pazdziernika i jak policzylam w kalendarzu no to wychodza mi dni plodne. Kurde co ja mam teraz zrobic. W nocy czasem karmie dzieci. Jesli wezme tabletke po stosunku to ile mam nie karmic potem dzieci? Zeby nic im sie nie stalo bo na pewno przenika do pokarmu? Mial ktos taka sytuacje?

Gość gość
Acha no to za 9 miesiecy kolejny kryzys heheh nie no nie wiem jak ma sie tabletka 72 po do KP.

Gość gość
W ulotce jest napisane czy można karmić piersią po wzięciu tabletki po więc po co pytasz na forum? I lepej weź ellaone niż escapelle bo ta pierwsza ma wyższą skuteczność i jest bez recepty. Leć do apteki bo każda godzina się liczy! No chyba, że chcesz kolejne dziecko.

Gość gość
Nie wiem kto glupszy twój mąż czy ty.

Gość gość
Ile trwa twoj cykl miesiączkowy? Wcale nie musisz byc w ciąży , 15 dzień cyklu to zazwyczaj dzień nieplodny

Gość gość
Jeśli tego dnia wyjątkowo mialas ochotę na seks to mogl to byc dzień owulacji

Gość gość
Chyba ze to zasluga alkoholu

Gość gość
Dlaczego glupszy? To wyszlo spontanicznie. A o zabezpieczeniu nawet nie myslelismy pisalam ze mielismy kryzys zylismy jak wspolokatorzy. Praktycznie sie mijalismy.

Gość gość
Mialam ochote na seks ale moze to tez przez to ze tak dlugo nie bylismy razem i ogolnie brakowalo mi meza tak naprawde. Jesli chodzi o alkohol to odkad zaszlam w ciaze to wiadomo nic kompletnie nie pilam juz po jednym drinku troche mi sie zakrecilo w glowie. Smiejcie sie ale naprawde dlugo niczego nie pilam i odzwyczailam sie zupelnie od alkoholu.

Gość gość Magda
Jak można nie myślec o zabezpieczeniu? Jesteście odpowiedzialnymi ludzmi? Daj spokój.... najlepiej zaraz następne dziecko i kryzys taki, ze się pozabijacie i bedzie rozwód za dwa lata i bagno z życia. Trzeba myśleć głową a nie dupa.

Gość gość
Dlatego chcialam to naprawic. Nie chcemy kolejnego dziecka. Blizniaki tak nam daly odczuc uroki rodzicielstwa ze nie chcemy wiecej dzieci. Mam nieregularne miesiaczki ale mniej wiecej okolo 32/33dni trwa moj cykl.

Gość gość
My z mężem od dwóch lat zabezpieczamy sie w taki sposób , caly czas bez zabezpieczenia a kiedy mam podejrzenie lub pewność dni plodnych prezerwatywa , w efekcie używamy 1-3 prezerwatyw w miesiącu i jeszcze nie wpadliśmy , mamy jedno dziecko planowane, proponuje poszukać na intrenecie objawów dni plodnych np gęstość śluzu czy tez wyjatkowa ochota na seks i poszukać tych oznak w swoim organizmie wczorajszego dnia

Gość gość
Ojjj , przykro mi bardzo ale ja tez mam 32 dni i 15 dnia dzien plodny , i jeszcze ta wyjatkowa ochota .. Trudna sprawa

Gość gość
Nie zauwazylam zadnego sluzu u siebie. Innych objawow tez nie zauwazylam

Gość gość
Oczywiście to indywidualna sprawa organizmu ale jakbym byla na twoim miejscu i kolejne dziecko mialo by zniszczyć moje malzenstwo to juz bym biegla po pigulke bo ryzyko strasznie duże

Gość gość
Kobieto jesteś w okresie płodnym na co czekasz??? Skuteczność tabletki spada co godzinę!

Gość gość
No to pieknie. Bylam w aptece takiej osiedlowej. Nie dosyc ze najadlam sie stresu bo glupio mi bylo kupic ta tabletke nie chcialam zeby mnie ktos znajomy zobaczyl w aptece czy cos to jeszcze ta kobieta mi jej nie sprzedala twierdzac ze kazda antykoncepcja jest na recepte:/

no bo jest .. poza prezerwatywą , Boże naprawdę nie byłaś u lekarza ? teraz pozostaje szybko iść prywatnie

Gość gość
Ale bzdury Ellaone jest BEZ RECEPTY. Wiem, bo sama ją brałam i kupowałam w różnych aptekach.

Gość gość
To czemu ona mi jej nie sprzedala ? =(

Gość gość
Jejku jak pod gore. Jutro ide do lekarza trudno musze zaczekac do jutra;(

Gość gość
Jedź jeszcze dzisiaj, zrób co mówię bo będziesz żałować. Późno wzięta tabletka często kończy się ciążą.

@gość [17:16} Tabletka dzień po ellaOne jest dostępna w aptekach dla osób powyżej 15 roku życia bez recepty. Jeżeli farmaceuta udzielił innej informacji, wprowadził Cię w błąd. Istnieją jeszcze tabletki antykoncepcji awaryjnej drugiego rodzaju Escapelle, które są na receptę - być może te miała na myśli farmaceutka.