Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem w ciazy.czy musze powiadomic lekarza rodzinnego o tym fakcie?

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny nie napadajcie na mnie bo jestem mloda i nic nie wiem jeszcze.jestem w ciazy -wpadka. i mam pytanie czy musze o tym powiadomic prtzychodnie zdrowia w ktorej jestem zapisana?mam tam swoja zadeklarowana wczesniej polozną na nfz i lekarza rodzinnego. do ginekologa chodze prywatnie i teraz sama nie wiem czy musze jednak powiadomic polozna z osrodka zdrowia i lekarza rodzinnego ,że jestem w ciazy>? czy oni musza o tym wiedziec? czy wystarczy ze bede miala prowadzona ciaze prywatnie? jak to jest?

Gość gość
Nie musisz nikogo o niczym powiadamiać. Dopiero po porodzie musisz powiadomić odpowiednią przychodnię do której chcesz dziecko zapisać, upewnić się że masz aktualną deklarację do położnej jeśli chcesz mieć wizyty. No i oczywiście przy każdej wizycie u lekarza też o tym mów, bo to ma wpływ na dobór leczenia.

Gość gość
Jesli masz deklaracje wypelnioną w swoim osrodku zdrowia i zaznaczona polozną w tym osrodku ,to musisz raczej zalozyc tam karte ,a prywatnie tez mozesz chodzic do innej ginekolog.

Gość gość
Ale jak byś musiała skorzystać z usług rodzinnego to mu nie zapomnij powiedzieć, że jesteś w ciąży bo nie wszystkie leki możesz stosować ;)