Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co mi dolega? nie mam juz sily

Polecane posty

Gość gość

Moja historia moze bedzie przydluga, ale postaram sie streszczac. Odkad pamietam mialam problemy z brzuchem, nieraz na tle nerwowym, nieraz nie wiem jakim. W kazdym razie jak w kalejdoskopie: mdlosci, bole brzucha.. Mialam juz nadzerke na 12nicy, usuwany woreczek zolciowy. Byly okresy kiedy sie czulam dobrze, ale generalnie mimo jeszcze dosc mlodego wieku (28l) czuje sie jak wrak. Nikt sie mna nie zajmuje calosciowo. Moje objawy to: - bole glodowe i mdlosci (raz to raz to, w dodatku jak sie najem to mam gazy i bole brzucha, czasem sie nawet konczy biegunka) - po usunieciu woreczka doszly bole po lewej stronie (trzustka???) - ogolnie boli mnie juz ciagle na 1000 sposobow. niektore z tych bolow ustepuja po jakims uspokajaczu, ale nie wszystkie i nie zawsze. W ciagu tych lat mialam usg brzucha, gastroskopie, krew. Usg nic nie wykazywalo az do tych kamieni., bylo to w styczniu, zabieg byl w marcu Ale po usnieciu ich niby ok tylko mam troche powiekszone drogi zolciowe. Gastroskopia ostatnia 3 lata temu. Bylo ok. Krew? Podwyzszona bilirubina, ale mam tez zespol Gilberta. (czego ja nie mam:?) W moczu za kazdym razem bakterie wychodza.. Nie wiem juz co mi jest. Boje sie placze po katach. Sa okresy ze nie boli i czuje sie normalnie w miare. Np wrzesien taki byl, sierpien. Mam dobry apetyt i na wszystko ochote. Jakie badania zrobic?Czy ja mam jakies pasozyty? Przerost candidy? Cos jeszcze gorszego? Brzuch z glodu mnie napieprzal od dziecka w sumie, ale bywaly okresy - miesiace i nawet lata, ze jak bylam glodna, to bylam glodna, nic mnie nie bolalo. Masakra. Pomocy. Dodam, ze jestem matka malego dziecka, jestem przerazona, czuje sie jakbym miala umierac:( Nie mam juz sily chodzic po lekarzach ani czasu bo pracuje, ale nie chce tak zyc

Gość gość
wiem ze chaotycznie troche opisalam, ale jesli ktos zechce sie pochylic na moim problemem, to chetnie dopowiem czy uporzadkuje to:(

Gość gość
To tak zwane motyle w brzuchu. W kim się tak zakochałaś?

Gość gość
:D chialabym miec. hehehe. motyle to umiem odroznic, niestety to nie motyle :/ ale dziekuje zasmialam sie

Gość gość
Jak sama piszesz to prawdopodobnie na tle nerwowym. Może zakup sobie coś łagodnego na uspokojenie.

Gość gość
Masz może przyspieszone bicie serca po jedzeniu?

Gość gość
mam, zwl po kawie chlebie slodkim i alko

Gość gość
Tu autorka nie nie mam. Ale bywalonze po jedzeniu sie zle czulamnodbijalo mi sie niedobrze. A teraz mnie boli od zabiegu. Nie jest mi niedobrze tylko odczuwam bole po posilkunktore ustepujaa. Boje sie ze mam jakies zap trzustki czy inne dziadostwo

Gość gość
Nawet teraz w nocy cmi.czemu nie wiem

Gość gość
na kafeterii to raczej pomocy nie dostaniesz, lekarza tutaj nie ma. była kiedyś studentka medycyny ale ona też ci raczej nie pomoże. musisz znaleźć dobrego lekarza a przede wszystkim tak nie panikowac

Gość gość
Myslisz ze nie szukalam? W miescie mamy jednego gastrologa do ktorrgo nawet na prywatne terminy sa dlugie kolejki. Pisze juz gdziekolwiek bo to za dlugo trwa a noz ktos moze kto bedzie wiedzial cos mi pomoze. Nie mam nicc do stracenia a nie wierze ze to tylko nerwica.. :(

Gość gość
ja mialam rozne bole brzucha,wymioty,brak apetytu,na tle depresyjnym i nerwicowym

Gość gość
A jak u ciebie z potrzebami fizjologicznymi? Cierpisz n częste biegunki? Nie jestem lekarzem ale objawy i zespół Gilberta powodują chuśtawkę i do tego stres związany z własną bezsilnością oraz, opieką nad dzieckiem...To sama widzisz co jest. A co z dietą? Trochę się zaniedbałaś (zdrowotnie mówiąc). Możesz mieć problem z jelitami + dieta + brak czasu dla samej siebie. Zagoniona, zestresowana i zmęczona mama nigdy nie będzie zdrowa a co wtedy z dzieckiem?

Gość gość
Kilka razy w mcu mam biegunkr szczeg czesto mialam po operacji ale juz sie unormowalo zazwyczja raz dziennoe zalatwiam sie normalnie. Gilberta wykryli mi juz dawno 15 lat temu gdzies. Zaniedbalam sie moze i tak ale tez nie trafilam jak dotad na porzadnych lekarzy :( ten gastrolog od nas np kiedya podejrzewal u mnke przdpukline przelyku i refluks a dwa lata pozniej sie okazalo ze nic tskiego nie ma. Szkoda mi mojego dziecka moj stan psych tez tragedia. Moj ojciec zmarl na raka.zoladka woec tym bardzidj jestem przerazona. Chce byc w miare mozliwosco zdrowa i odchowac dziecko a ciagle mam czarne mysli. Dziekuje tym.ktorzy mi odpisuja..

Gość gość
daleko masz do Lublina? bo mam tam lekarza, który mi akurat pomógł

Gość gość
Mieszkam na polnocy na wybrzezu :/ a co ci dolegalo jesli moge spytac?

Gość gość
Faktycznie jesteś młoda kobieta a już miałaś tyle za sobą zabiegów jestem od ciebie kilka lat starsza i powiem ci że ja też mam problemy z brzuchem,ciągle coś mnie boli pod lewym żebrem miałam robioną kolonoskopię jelito grube czyste,miałam robione USG wszystko w porządku .gastroskopię miałam robioną 6 lat temu lekarz powiedział że mam żołądek i przełyk jak u niemowlaka Nie mam pojęcia co mi jest czasami jak czuje ten ból masuję to miejsce strasznie mnie boli Ale zaczynają wtedy odchodzić mi gazy .Myślę że być może mam zatrzymanie gazów jakąś pętlę na jelitach sama już nie wiem, lekarze przepisują coraz to nowe leki Rozkładają ręce niedługo wybiorę się do lekarza rodzinnego i poproszę o skierowanie na rezonans magnetyczny to najlepszy sposób żeby sprawdzić czy wszystko w porządku prywatnie kosztuje to 800 zł więc kurcze trochę dużo.

Gość gość
Hej no wlasnie w tym rzecz. Te gazy to tez mam. Ach juz nie wiem..tez mysle o rezonansie..do samego.diabla bym.poszla zeby mi to tylko przeszlo. Te objawy sa tak nieokreslone.. eh jak sobie radzisz psych z tymi bolami?

Gość gość
To jedź do innego lekarza w innym mieście.

Gość gość
Musze popytac kto jest dobry i w ten sposob. Nie stsc mnie pojechac i trafic na jakiegos ignoranta.. :(

Gość gość
mnie zawsze n*******la brzuch po piadiniach, ciabattach, tartach, pieczywie itd. mysle ze jednak cos z glutenem jest na rzeczy

Gość gość
Gość 16:32 Miałam to samo. Pije codziennie płaską łyżeczkę sody oczyszczonej rozpuszczone w letniej wodzie z niewielką ilością miodu. Jest lepiej. Polecam kanał ntv1 na YouTube. Jerzy Zięba ukryte terapie. Pomaga też woda utleniona z wodą od dwóch kropel do 10 trzy razy dziennie. Tzn codziennie jedna kropla więcej. I kiszone ogórki/woda też /na zakwaszenie żołądka. Od kilku miesięcy czytam wszystko co dostępne,od miesiąca nie biorę lekarstw . byłam wykończona psychicznie.od lekarza do lekarza. Polecam też kaszę jaglaną.

Gość gość
miałam problemy z żołądkiem, potem doszły problemy z sercem, dużo tego było i właściwie 4 lata chodzenia od lekarza do lekarza, napiszę Ci co mi pomogło(choć każdy człowiek jest inny), z diety wyeliminowałam nabiał, ograniczyłam cukier, codziennie piłam siemie lniane, zaczęłam brać chlorellę(m.in. wspomaga rozwój pożytecznej mikroflory jelit, wspomaga perystaltykę), na ból żołądka mi pomagał tylko Riflux(a przerabiałam chyba wszystko)

Gość gość
dzieki, dzieki Wam. sprobuje wdrozyc to co przeczytalam. boje sie o ta trzustke. teraz np od rana jest w miare ale czuje strasznie ssanie i ciagle jestem glodna. a popoludniami jak sie najem obiadu pomimo ze staram sie jesc pomalu to ten bol z lewej strony. dlaczego okresami jest dobrze super a sa miesiace gdzie mnon stop boli :/

Gość gość
Jak ból z lewej strony to na 100% trzustka. Moją ciotkę też właśnie tam boli ale ona codziennie pije piwo lub wino więc to od alkoholu. A skoro ty miałaś problemy z narządami wewnętrznymi to na pewno masz zapalenie trzustki

Gość gość
dzieki :P obys nie mial(a) racji jednak:P bylam u lekarza to jak cos moze wypisze mi na tomograf ale jej zdaniem to nie to. zobaczymy