Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chce sie zmienić ale jak?

Polecane posty

Gość gość

bylam u psychologa ale nie starczyło mi cierpliwości, probowalam sama się zmusić i jest jakiś progres ale to jeszcze nie to. Boje się ze będę taka do konca. Nie chce. Chodzi o to, że liczę sie tylko ja, moje potrzeby i życie, a ludzi traktuje instrumentalnie.Dobrze potrafie manipulować innymi. Jak coś nie idzie po mojej myśli wycofuje się i załamuje. Uciekam przed refleksja.Nawet trauma mnie nie zmieniła. Jak z kimś rozmawiam to zaraz zmieniam temat na swój, nawet przylapalam się na tym ze zawsze gadam o sobie,nawet w przypadku składania życzeń świątecznych,nie składam ich innym tylko mówię "a sobie życzę tego i tamtego"(litania). Komicznie to brzmi ale widze ze robie przykrość innym.Juz staralam sie to zmienic ale mnie naprawde nie interesuja inni i ludzie to wyczuwaja.Szybko się czyms /kims zachwycam, zakochuje i odkochuje w minutę. jak cos chce to musze to miec. normalnie bzika dostaje... nie wiem co jeszcze... aa... oczywiscie tylko bym imprezowala ,podrozowala, mam poczucie humoru i wielu znajomych ale zadnego przyjaciela (!) ,nie potrafie sie otworzyc, zwierzyc,nie pokazuje uczuc i emocji wszystko jest powierzchowne... mam już 23 lata...

Gość gość
jestem trochę podobna do ciebie tyle ze mam swiadomosc tego ze nie jestem pępkiem swiata i inni tez są ważni,ale z tymi podróżami imprezowaniem i powierzchownymi znajomościami tez tak mam