Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mój pies zrobił się agresywno obronny na smyczy

Polecane posty

Gość gość

do innych psów, ale nie wszystkich. Na smyczy potrafi być agresywny nawet do psów, które zna, po spuszczeniu bawi się z nimi w najlepsze. Nie wiem czy w ten sposób chce wymusić na mnie chodzenie bez smyczy?

Gość gość
a czo to za rasa, pewnie jakis jajnik?

Gość gość
Jak inne psy są bez smyczy a twój jest, to może się czuć zagrożony bo nie ma "pola ucieczki". Trzymaj zdrową dyscyplinę i ucz go żeby tak się nie zachowywał.

Gość gość
no ja uważam, że psy powinny wszystkie bez wyjątku chodzić bez smyczy, chyba, że agresywne do ludzi to w kagańcach puszczać, a te co do psów innych - to psy się ustawiają. Na pewno jak pies drugiemu uległość okaże to ten większy ustąpi. Psy powinny się same ustawiać. Mój na smyczy rwie do owczarka niemieckiego, ale już po spuszczeniu podejdzie do tego owczarka ostrożnie - owczarek na niego spojrzy to mój podkula ogon. Nie jest to jajnik, mix amstafa z owczarkiem

Gość gość
pewnie czuje sie pewniej na smyczy. moja suka pitbulla na smyczy tez zdaza jej sie warknac na jakiegos ujadacza jajnikowego ale tylko jak pierwszy zaatakuje. bez smyczy spierdziela przed yorkami i bawi sie tylko z sobie znanymi od malego psami.

Gość gość
Poczytaj o agresjii smyczowej

Gość gość
to jest naturalne u psów