Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jestem w ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Witam! Jestem tutaj, ponieważ dręczy mnie pewna sprawa. Otóż 16 pazdiernika uprawialam seks z chlopakiem, bez zabezpieczenia. Chłopak skończył we mnie. Kolejny okres powinnam dostać 21 pazdiernika a tu dalej nic... Według kalendarzyka 16 pazdiernika był dniem nieplodnym ale dobija mnie to spóźnienie okresu. Czy jest możliwe, że jestem w ciąży? Dodam, że nie mam żadnych objawów ciąży z wyjatkiem braku okresu. Poczekam do weekendu i zrobię test, ale czy waszym zdaniem ciąża jest możliwa.

Gość gość
Moja koleżanka też uprawiała seks niedługo przed okresem a dzisiaj ma synka.

Gość gość
Owszem jest takie prawdopodobieństwo, gdyż owulacja może się przesunąć . Nawet jeśli do tej pory miałaś regularne cykle, to w tym mogło się coś poprzestawiać i owulacja nastąpiła później niż zwykle.

Gość gość
Telefon Zaufania 586 915 915 i netporadnia.pl Godziny kontaktu: 18.00 - 23.00 Zapewniamy bezpieczną przestrzeń rozmowy dla osób w nieplanowanej ciąży. Jesteśmy po to, by towarzyszyć i wspierać w poszukiwaniu rozwiązań. Osoby, które się z nami skontaktują, uzyskają wsparcie emocjonalne a także wiedzę z zakresu: 1 medycyny, 2 farmakologii, 3 procedur wsparcia instytucjonalnego, 4 psychologii 5 prawa, Porady w Netporadni są bezpłatne. Koszt rozmowy w Telefonie Zaufania w zależności od operatora, wg stawek na telefon stacjonarny. Gwarantujemy pełną dyskrecję

Gość gość
Jeśli chodzi o kalendarzyk - to tylko mierzenie regularne temperatury i obserwacja sluzu dałaby pewną odp. - byłoby wiadomo kiedy dokładnie była owulacja. Test da odpowiedź. Bardzo stresuje Cie perspektywa ciąży?

Gość gość
Może Was to zdziwić ale niesamowicie mnie stresuje. Jestem wręcz przerażona. Nie mogę przestać o tym myśleć. Chciałam mieć dzidziusia ale dopiero po ślubie. Nie jestem gotowa, by zająć się małym człowiekiem...

Gość gość
Jak nie jesteś gotowa to się zabezpieczeń idiotko

Gość gość
Nie rozumiem tego. nie chcesz ciąży a nie zabezpieczasz się? Aż tak lubisz ryzyko czy to była tzw. "chwila"?

Gość gość
Bardzo dojrzała odpowiedź. Pewnie wiesz jeszcze mało o życiu. O seksie wiesz tylko tyle co podejrzysz w jakchs gowniarskich filmach romantycznych bądź innych robiących z mózgu sieczke durnotach. Dlatego nie wypowiadaj się w kwestii, o której nie masz zielonego pojęcia. Jestem tu nie po to by mnie oceniać ale po by otrzymać jakies wsparcie. Twoje obelgi spływają po mnie jak po kaczce. Dlatego na nich Twoje wysiłki. Zycze Ci miłego dnia.

Gość gość
Autorko, ciąża jest możliwa gdyż zawsze może zdarzyć się zachwianie cyklu. Znam osobę która zaszła w czasie kiedy myślała że ma okres, a to nie był okres a krwawienie okołoowulacyjne. Dlatego zawsze trzeba się zabezpieczać! A twoje cykle są jak długie i czy regularne?

Gość gość
Ciąża może być zawsze gdy był wytrys w środku. Ja tam nie ufam dniom płodnym i niepłodnym. Trzeba się zabezpieczać. Zrób test jak najszybciej Bobo testy są najtańsze

Gość gość
No na test jest zbyt wcześnie póki co. Minimum 2 tyg. po stosunku musi minąć. Co do objawów ciąży to 2 ciąże za mną i jedyne objawy na samym to brak okresu.

Gość gość
Tak to właśnie jest.Najpierw bezmyślny seks bez zabezpieczenia, a potem płacz, że nie gotowa na dziecko.Krzyk, że aborcji nie pozwalają zrobić i powtarzanie jak mantry hasła, że żadna antykoncepcja nie daje stu procent pewności.No jak się jej nie stosuje, to nie daje.

Gość gość
Czytając niektóre Wasze wypowiedzi naprawdę chcę mi się śmiać. Jestem osobą dorosła i wiem jakie konsekwencje nosi seks bez zabezpieczeń. Ten jeden raz, to byla "ta chwila" ktora pewnie nieliczni z Was przezyli. Jezeli ma sie przy sobie kogos tak waznego, to nawet seks bez zabezpieczenia nie jest straszny. Nawet przez mysl nie przeszła mi aborcja. Jak dzidziuś będzie, to będę szczesliwa. Miałam inne plany. Najpierw ślub, potem dzieci. Stresuje mnie po prostu wizja bycia mamą. Aktualnie przebywam za granicą. Nie mam tu rodziny, która w razie potrzeby mogłaby mi pomóc. A kolejna rozlaka z chlopakiem też nie jest najlepszym wyjściem. Moje cykle są w miarę regularnei trwają mniej więcej po 26 dni. Różnią się może 1 lub 2 dniami.

Gość gość
Jest możliwa ciąża.

Gość gość
Ciąża na 100% znam to z autopsji

Gość gość
Tak, tak... Bardzo dorosła, dojrzała i znasz życie... Co do odp: Oczywiście że możesz być w ciąży.

Gość gość
17:31 ale bzdura :D Ja tez tak mialam, ale mialam tez tak, ze bez powodu okres spoznil sie o dwa tygodnie, dwa razy, o malych opoznieniach nawet nie mysle. To, ze tobie czy mnie sie zdarzylo nie znaczy, ze w kazdej podobnej sytuacji tak bedzie.