Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmmmmm444

Ciąża urojona u mojej dziewczyny

Polecane posty

Gość mmmmmmm444

Witajcie. Moja dziewczyna chyba jest w ciąży ale urojonej, tak mi się wydaje po przeanalizowaniu całej sytuacji. Kiedy się poznaliśmy była ona dziewicą i bardzo się obawiała zbliżenia. W odstępie dwóch tygodni 3 razy próbowaliśmy się zbliżyć, próbowałem ją zachęcić do czegoś więcej ale ciągle miała obawy, masę obaw. Za każdym razem nasze zbliżenia wyglądały podobnie jakieś delikatne pieszczoty, próba "wejścia w nią" i normalnego seksu, zabawy paluszkami po czym z mojej strony wytrysk ale nie w okolicę jej narządów płciowych. Ani razy nie udało mi się w nią wejść, zawsze próbowałem w prezerwatywie Durex Extra Safe. Wytrysk zawsze miałem na końcu zbliżenia ale całkowicie z dala od jej narządów, na głowę, brzuch. Drugim razem próbowaliśmy na 2 dni przed planowaną miesiączką. Dostała krwawienie które trwało 5 dni mimo tego ciągle była przekonana że może jest w ciąży że coś nie tak zrobiliśmy. Mówi że ma uczucie senności, że niedobrze jej, że czuje że brzuch jej się zmienia mimo że ma wygląd trochę misiowy. Zasypuje mnie smsami że przekonana jest o tym, zrobiła nawet dzisiaj test i wyszedł pozytywnie. Mi się wydaje że jest po prostu w ciąży urojonej ale do niej nic nie przemawia. Ja jestem przekonany że nie jest w ciąży, nawet minimalnie w nią nie wszedłem, palcami się trochę z nią bawiłem ale nawet to było trudne bo przez te obawy i stres mówiła że ciągle odczuwała ból, ręce miałem zawsze czyste w dodatku podczas każdego z 3 razów pojawiła się krew bo ma jeszcze nie przebitą do końca błonę. Wykończony jestem tymi obawami, dlatego proszę was o poradę.

Gość gość
Niech idzie do ginekologa, wróżki tu szukasz?

Gość mmmmmmm444
Mówię jej od początku żeby szła do lekarza ale ona się boi bo nigdy nie była, mówię jej że to nic strasznego a będzie miała pewność. Ona jest przekonana i nie trafiają do niej żadne argumenty. Może ktoś napisze co myśli o naszej sytuacji bo jak faktycznie jest w ciąży to moją wiedzę o zabezpieczeniu się mogę chyba wyrzucić do kosza.

Gość gość
Niestety moze byc i tak .niech idzie do lekarza. SWOJĄ drogą śmieszne to jest ile ona ma lat 10 ? Przekonana jest o ciazy wiedząc że nie było ujścia . Trochę jak niedoroziwnieta albo chora psychicznie . Bez urazy oczywiście pisze na podstawie tego co napisałeś.

Gość gość
No ale piszesz ze sperma nie trafiła do pochwy to jak ma być w ciazy ? ONA jest jakaś dziwna trochę nigdy nie była... seksu normalnego nie uprawiacie bo ma tysiąc wymówek .chlopie współczuję ci trochę

Gość gość
Nie jest w ciazy. Niech idzie zrobic test beta hcg w laboratorium, koszt okolo. 25 zl a pewnosc 100 %

Gość gość
Ale test ciążowy raczej nie wyjdzie pozytywnie przy ciąży urojonej?

Gość gość
Problem w tym, że jak sobie naprawdę uroiła tą ciąże, to hormony mogą jej szaleć jak w prawdziwej ciąży chyba i na becie wyjdzie, że jest w ciąży. Musi iść na USG i się leczyć.

Gość gość
Jest czy nie jest powinna is do lekarza. Co to za wymówka ze nigdy nie była. I co do porodu tez by nie poszła bo nigdy nie była ? Bardzo niedojrzala ta twoja dziewczyna z tego oc piszesz. I lepiej żeby jednak tej ciazy nie miała bo sobie może nie poradzić niestety skoro jest taka lekliwa.

Gość mmmmmmm444
Ma 20 lat. Mi się wydaje że wszystko powodują u niej te obawy. Dla mnie niemożliwe jest aby zaszła w ciążę od pettingu. Miałem czyste ręce, w dodatku nie miałem wytrysku wcześniej, trochę podczas zabaw paluszkami pojawiła się krew bo nie ma jeszcze do końca przebitej błony.

Gość gość
Nie to tak nie działa . HORMON w żaden sposób nie współgra z ciążą urojona.

Gość gość
To jest problem psychiki. Ciążę urojona trzeba leczyć.

Gość gość
Niech nacisnie sutek, jak wycieknie siara to ciaza urojona na sto proc

Gość gość
Może być w ciąży,ale nie z tobą tylko z kimś innym :D

Gość gość
"W niektórych przypadkach nawet test ciążowy daje wynik pozytywny, wskutek podwyższenia się poziomu hormonu hCG (gonadotropiny kosmówkowej), a kobieta zaczyna czuć ruchy dziecka, chociaż są to jedynie ruchy robaczkowe jelit." Także jak najbardziej może mieć podniesiony poziom hormonów.

Gość gość
Ty już sie lepiej tylko tymi swoimi "paluszkami" baw i daj dziewczynie spokój.

Gość mmmmmmm444
Tak planuje zrobić, dam jej spokój. Wiele nerwów kosztuje mnie ta sytuacja.

Gość gość
Dziewczyna nie jest gotowa na seks,daj jej spokój...jak będzie gotowa niech wybierze się do ginekologa może on jej wytłumaczy jak powstają dzieci.

Gość gość
W ciąży na pewno nie jest. Chyba, że ma na imię Maria, a ty jesteś Józef. Natomiast silny, wręcz paniczny lęk przed ciążą może prowadzić właśnie do ciąży urojonej. Daje ona takie same objawy, jak prawdziwa ciąża, łącznie z pozytywnym testem ciążowym, ale oczywiście zarodek się nie rozwija, bo go nie ma. Twoja dziewczyna potrzebuje pomocy psychologa, a może nawet psychiatry, chociaż zacząć powinna od wizyty u ginekologa. To nie jest takie straszne, jak jej się wydaje, a dziewice nie są badane przez pochwę. Tak na marginesie; paluszki to ma małe dziecko, a nie dorosły facet.