Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szkoła latania, jaką szkołę wybrać

Polecane posty

Gość gość

Chciałabym zapisać się do szkoły latania. Zastanawiam się nad Ventum Air i Bartollini Air, bo są najbliżej. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

Gość gość
Moim zdaniem obie te szkoły są dobre. Ja akurat wybrałem Ventum Air, bo maja super symulator i flotę nowych samolotów Cruiser PS-28 Obecnie tylko Ventum w Polsce lata na tych samolotach. Ale oczywiście wybór należy do Ciebie! I tak musisz zacząć od licencji PPL. :-)

Gość gość
Myślę, że do rozpoczęcia przygody z lataniem trzeba wybierać komfort szkolenia i fajny sprzęt. Niestety coraz więcej ludzi odwraca się od zasłużonych cessn 150/152 na konto nowszych maszyn. Moim zdaniem obie te szkoły są dobre, ale Ventum Air ma ma jednak Cruisery PS-28. To dla mnie spory argument na tak.

Gość gość
idz do aeroklubu ŻELAZNY

Gość gość
jedyna warta uwagi szkoła latania to ta, do której uczęszczał Mirmił. Za siedmioma górami, za siedmioma lasami BTW, wyjątkowo kiepski spam 🖐️

Gość gość
Ja też zastanawiam się nad Ventum Air, chyba najbardziej ze względu na lokalizację, bo warunki w szkołach są podobne.

Gość gość
A gdzie jest Ventum Air?

Gość gość
w doopie

Gość gość
Ventum Air jest w Warszawie. Fajna szkoła - maja bardzo sensowny program szkoleniowy. Ja do tej pory miałem tylko ten pierwszy lot i trochę teorii ale złapałem bakcyla i teraz zbieram na całe szkolenie PPL.

Gość gość
Słyszałem, że PPL-kę warto zrobić właśnie w Ventum Air. Solidna szkoła, dobry sprzęt, symulator itp. Jak ktoś mieszka w w Warszawie lub okolicach, to jest to najsensowniejsze rozwiązanie.

Gość gość
Tak, ja też skłaniałbym się ku Ventum Air - Cruisery!!! No i skoro jesteś z Warszawy, to na dodatek dogodna dla Ciebie lokalizacja.

Gość gość
Polecam http://www.apaviation.pl/ firma oferuje szkolenia śmigłowcowe są przeznaczone dla zdobywających i podnoszących kwalifikacje. To według mnie najbardziej rozsądna opcja, wiec śmiało polecam! :)

Gość Marcin Jaszyn

Ja licencje zdawałem chyba w jednej z najlepszych szkół w Polsce garnki-zepter.eu bardzo mnie zaskoczył ich profesjonalizm.