Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak przekonać męża do szczepień??

Polecane posty

Gość gość

Mój mąż uznał że nie będziemy szczepić dzieci przeciwko pneumokokom i nie daje sie przekonać. Twierdzi że jako ojciec ma prawo się nie zgodzić. Mnie jednak zależy żeby zaszczepić synków (bliźnięta, maja po 6 miesięcy) i wiem, że teraz to najlepszy moment. Jak go przekonać? Nie chcę jednak szczepić wbrew jego woli

Gość gość
o kurcze ja nie mam takich problemów bo o wszystkim decyduje sama, maz nie wie nawet co roczna corka je, co pije i kiedy ma szczepienia, nie pomoge. ale wiem jedno, skoro już szczepiliscie jakimiś szczepionkami to proponuje zaszczepić i pneumokoki , w przedszkolu wyjdzie jak bardzo potrzebna była ta szczepionka, ja np. szczepilam 5w1, bez rotawirusow a teraz bratowa mi mowi, ze jej syn 3 letni już kilka razy chorowal na rotawirusy bo szczepionki nie dala..

Gość gość
Zazwyczaj ludzie zmieniają zdanie, jak poczytają, co pneumokoki mogą wywołać. No, chyba że barierą są fundusze, to wtedy proponuję, żeby np. zrobić zrzutkę w ramach prezentu świątecznego/urodzinowego.

Gość gość
Mam identyczną sytuację. Mój mąź się nie zgadza na to szczepienie. Z tego też powodu nie zdecydowałam sie na posłanie dziecka do żłobka. Próbowałam go przekonać i nawet byliśmy na wizycie u najlepszego pediatry u nas w mieście. Na moje nieszczęście pediatra też nie poleciła tego szczepienia i męża już chyba nic nie przekona. A tak na marginesie to dziwi mnie sytuacja gdy mąż nie ma pojęcia o szczepieniach, czy też o tym co je dziecko. Mieszkacie osobno czy co?

Gość gość
Dzieci mają dopiero pół roku. Jeśli nie chodzą do żłobka albo przedszkola to po co szczepić. Pneumokoki możesz zrobić jak będą miały po dwa lata. A jakieś przekonywać to znajdź wszystkie za i przeciw. A nie tylko to co w reklamie pokazują:p

Gość gość
Napisałam a tu się okazuje ze to reklama strony producenta szczepionek. No to ja też napiszę, strony o nopach po tej szczepionce też są. Ona ma skutki uboczne!

Gość gość
Dokładnie, po tej szczepionce umarło najwięcej dzieci w porównaniu z innymi szczepionkami. Oczywiście im dziecko starsze tym mniejsze ryzyko. Wkleiłabym statystyki ale piszę z telefonu i nie mam jak.

Gość gość
A za poprzednią reklamę producent musiał zapłacić ogromną karę i miał nakaz wycofania jej