Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do osób którym przeszkadza "męska" moda kobiet

Polecane posty

Gość gość

w jaki sposób wam to przeszkadza, że aż czujecie potrzebę komentowania tego w internecie (a w niektórych przypadkach również "na żywo")? Czujecie się w jakiś sposób zagrożeni tym "męskim" wyglądem kobiet?

Gość gość
komentują łysi prawili chłopcy, którzy boją się kobiet. ;P

Gość gość
co to znaczy męska moda?

Gość gość
Nie mam pojęcia, czy mi przeszkadza. Widocznie te kobiety mają za dużo testosteronu. Wypierać swoją kobiecosc, chowając się w męskie ciuchy? Bo na widok sukienki i obcasów "męzczyzni ślinią się jak zwierzęta"? Przeczytalam tamten temat, i takiego sformułowania użyła kobieta, która chyba boi się mężczyzn, nie wiem, świata, wszystkiego. Ogolone na lyso, chocby z jednej strony, wytatuowane, w męskich ciuchach...Niby kobiety...

Gość gość
moim zdaniem to nadal kobiety. tatuaze czy ktotkie wlosy nie sa zarezerwowane tylko dla mezczyzn

Gość gość
Mezczyznom podoba sie kobiecosc czyli cos przeciwnego. Nie zawsze komentujemy ale zwyczajnie od meskosci mamy siebie lub kolegow a od kobiet potrzebujemy kobiecosci.

Gość gość
to po prostu mozesz nie interesowac sie kobietami ktore ci sie nie podobaja. my na powodzenie nie narzekamy :P

Gość gość
Sa cale gromady takich, co to chcieliby innym dyktowac, jak maja zyc, a do tego najchetniej widzieliby wszystkich jako klony tego, co im akurat sie podoba. Trzeba sie naucyc takich ignorowac.

Gość gość
poza tym w zwiazku chyba chodzi o osobe, a nie stereotyp ktory reprezentuje

Gość gość
Tylko ukryci geje i feminazistki lubia takie babochlopy. Ciekawe ze baby akceptuja meskie kobiety ale nie toleruja mezczyzn w rurkach, z mamijazem, majacych kolorowe paznokcie itp.

Gość gość
to zależy od kobiety - mnie nie przeszkadzają faceci w makijażu czy z pomalowanymi paznokciami. Feminazistką też nie jestem (ale feministką owszem).

Gość gość
17.20 trzeba miec niskie poczucie wartosci, by od razu ruszac do kontrataku, choc nikt nie atakuje. Dyktat to masz, ale w swojej glowie. Dla mnie mozesz chodzic nago. Gdybym się czula facetem, meską lesbą, chodzilabym w meskich ciuchach, ale jestem kobietą, dumną ze swej kobiecości.

Gość gość
i w ramach udowadniania jej, że można prowadzić rozmowę bez ataktu rzucasz tekstami o "męskich lesbach"? Wiesz, że lesba to bardzo chamskie określenie? Poza tym chodzenie w "męskich ciuchach" nie oznacza, że ktoś "czuje się facetem". Co do kobiecości to dość abstrakcyjny koncept który zmieniał się na przestrzeni lat. Sama jestem chłopczycą i czuję się 100% kobietą.

Gość gość
Nie przeszkadza mi moda na meska kobiete tylko zal mi troche bo nie ma w czym wybierac prawdziwej kobiety na zone.

Gość gość
duzo jest tradycyjnie kobiecych kobiet jak tylko na tym ci zalezy

Gość gość
Drażni mnie takie gadanie, że mężczyźni potrzebują od kobiet kobiecości. Owszem, rozumiem, ale nie można narzucić wszystkim kobietom, żeby ubierały się wg ulubionego męskiego szablonu, bo po prostu mężczyźni nie mają prawa do takiej dyktatury. Jest wiele kobiet, które celebrują swoją kobiecość, wszystkie inne mają również prawo ubierać się jak chcą i jeśli jakiś oburzony mężczyzna czuje się w obowiązku na głos to skomentować (np. na ulicy), to znaczy, że ma problem z elementarnym szacunkiem dla kobiet i ich wyborów. Jestem zniesmaczona, że tego typu sprawy nie są w XXI wieku oczywiste!

Gość gość
ja mam swój specyficzny styl który nie jest tradycyjnie kobiecy i to niby znaczy, że wstydę się bycia kobietą?

Gość gość
autorko - a co w takim razie tobie przeszkadza w tym, że komuś przeszkadza "męska" moda kobiet? aż tak bardzo ci to przeszkadza, że czujesz potrzebę zakładania wątków na ten temat? w jakiś sposób czujesz się zagrożona, że komus może to się nie podobać i ktoś może to komentować? odniosłaś się do innego wątku (chodzi o wklejony link), a w tym linku ja nawet nie widzę żadnej krytyki tej "męskiej mody", jest to wątek dokładnie na tę samą modłę. tworzysz jakieś problemy z d**y

Gość gość
w tamtym temacie ludzie pisali o tym, że "rzygają" na widok takich kobiet i o tym jak bardzo ich odrzuca taki wygląd. Tutaj ktoś nawet zarzucił cichy transseksualizm. Jestem zwyczajnie ciekawa czemu ktoś inwestuje tyle emocji w to co ktoś inni nosi ;)

Gość gość
kobiety robia sie meskie a potem mescy mezczyzni sa za malo mescy dla nich

Gość gość
A co to meska moda? A moze szkocka spodnica meska.

Gość gość
Kobiety znowu robia problemy a potem marudza

Gość gość
Niech przykleją sobie wąsy i brodę, jak lubią. Po co ktos podbija glupi temat.

Gość gość
którego nie przeczytałaś, ale musisz się wypowiedzieć :P