Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka dociekliwa

Pytanie do ateistów.

Polecane posty

Gość taka dociekliwa

Załóżmy, że Bóg nie istnieje i to jest pewne na 100%. Czy chcielibyście, żeby jednak istniał i było takie coś jak życie po śmierci?

Gość gość
wolalabym by teraz istniala magiczna kraina w ktorej zyja elfy i panuje pokoj, i kazdy jest szczesliwy. po smierci mi jest wszystko jedno.

Gość gość
Ja mam nadzieje, ze nic nie ma, bo prędzej bedzie to cos złego. Ciężko mi wyobrazić sobie raj

Gość gość
Nie, bo to co proponuje kk jest niedorzeczne, tzn. ludzie niewierzący, nieochrzczeni itp mieliby cierpieć całą wieczność za 20,50 czy 100 lat życia ziemskiego... nie jest to sprawiedliwe. Po śmierci człowiek powinien istnieć tylko w pamięci innych, a nie tułać się dalej nie wiadomo gdzie.

Gość gość
a ja jestem ateistką, a mimo to wierzę w życie pozagrobowe i duchy :)

Gość taka dociekliwa
gość dziś wolalabym by teraz istniala magiczna kraina w ktorej zyja elfy i panuje pokoj, i kazdy jest szczesliwy. po smierci mi jest wszystko jedno. A elfy to po co?

{ taka dociekliwa dziś Załóżmy, że Bóg nie istnieje i to jest pewne na 100%. Czy chcielibyście, żeby jednak istniał i było takie coś jak życie po śmierci? } <<>> Jestem agnostykiem, ale jeśli zakładamy że Bóg istnieje to nasze chęci nie mają znaczenia. Dzieje się Boski plan i nie ma sensu wysilać umysłu nad tym czego byśmy chcieli.

Gość taka dociekliwa
gość dziś a ja jestem ateistką, a mimo to wierzę w życie pozagrobowe i duchy usmiech.gif Czy myślisz, że w życiu pozagrobowym, w które wierzysz jest ktoś taki (albo coś), kto tym" zarządza"? Czy te duchy tak samopas ?

Gość gość
Ja wierzę, że jest coś jakaś siła - universum i dlatego żyję wg praw wszechświata a nie kk czy innej religii.

Gość gość
A elfy to po co? ---- bo wyobrazam je sobie jako piekne, male duszki :P

Gość gość
duchy samopas :) wierzę, że jest jakaś energia zyciowa której częścią jesteśmy i wierzę w duchy. Za to w boga lub bogów nie wierzę. świat się po prostu kręci i nie ma w tym żadnego planu

Gość gość
Gdyby miało się okazać że jakaś religia ma słuszność to chciałabym żeby był to buddyzm.

Gość gość
Jeśli chodzi o Jezusa, chrześcijańskiego boga i te wszystkie ich dziwaczne historie to absolutnie nie. Wolę żeby nie było niczego.

Gość taka dociekliwa
gość dziś A elfy to po co? ---- bo wyobrazam je sobie jako piekne, male duszki jezyk.gif słodkie :)