Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fghjk

śmierdzące ubrania

Polecane posty

Gość fghjk

Witam. Mam mały, irytujący problem - ubrania z mojej szafy śmierdzą, im dłużej w niej siedzą tym gorzej. Po wypraniu są czyste i pachnące, jak leżą w szafie/komodzie parę dni to dalej jest ok, ale jak wyciągnę coś po dłuższym czasie, np. kilku tygodniach to jest masakra, pachną jakąś taką stęchlizną, trudno to opisać. Zarówno szafa, jak i komoda są z prawdziwego drewna; antyki. Miesiąc temu nawet był mój pokój malowany, wszystko odsuwane - wilgoci nie ma, no nic. Nie mam pojęcia co zrobić - wyprać wszyściuteńko i wyczyścić szafę i komodę? Czym najlepiej czyścić prawdziwe drewno? Z góry dziękuję za pomoc:)

Gość gość
Jak ściana jest zimna, to tam leci wilgoć to ubrania się kiszą. trzeba szafe wymyć wodą z płynę, a zobaczysz jak woda będzie brudna. Potem po prostu uchylac drzwi szafy, żeby byla wentylacja. No i można włożyc coś zapachowego do szafy, choćby kostkę lub dwie mydla

Gość gość
Akurat mój pokój jest najcieplejszy ze wszystkich, meble nie są też na ścianie przy oknie czy coś, także ;) Wnętrze komody było myte parę miesiecy temu, ale spróbuję chyba z wypraniem wszystkich rzeczy, umyciem tych dwóch mebli wodą i zobaczymy czy coś pomoże.

Gość gość
Pewnie wrzuciłaś do szafy jakieś niewyprane i wszystko się zaśmierdziało.

Gość gość
Stęchlizną jak nic

Gość gość
Tak,dokładnie, bo ja jestem brudasem i wrzucam do szafy z czystymi ubraniami coś brudnego <3

Gość gość
A mi się wydaje, ze jest to problem z wentylacją w domu. Pewnie ubranie "śmierdzą" stęchlizna.... U nas w domu mieliśmy problem z wilgocią i siłą rzeczy jak nie wietrzyliśmy szafy to zapach był nie do wytrzymania. Niestety ale musicie pomyśleć i zrobieniu w domu dobrej wentylacji. My wentylację montowaliśmy z firmą www.a-tec.pl. Po brzydkim zapachu ani śladu.