Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Wyrejestrowanie z Urzędu Pracy! Problem!

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, Byłam zarejestrowana w Urzędzie Pracy. Zgłosiłam się w wyznaczonym terminie, aby podpisać tzw. listę. Babka w Urzędzie dała mi skierowanie do pracy i do 7dni (czyli do 10.10) miałam im je dostarczyć (wypełnione przez pracodawcę), jednakże postanowiłam zmienić swoje miejsce zamieszkania dlatego nawet nie fatygowałam się do tego pracodawcy. Wysłałam maila do mojego Urzędu Pracy dnia 7.10 z wnioskiem o wyrejestrowanie mnie z Urzędu z powodu zmiany miejsca zamieszkania (zaznaczę tutaj, że nie pobierałam żadnych zasiłków). Kilka dni temu przyszło mi pismo z Urzędu, że zostałam wykreślona z listy bezrobotnych ze skutkiem natychmiastowym poprzez niestawienie się w wyznaczonym terminie (czyli 10.10) oraz zignorowanie pracy, którą Urząd mi znalazł. Zauważyłam, również że babka z Urzędu wysłała mi maila dnia 10.10 o tym, że mam pilnie zwrócić im to wypełnione skierowanie do pracy ponieważ "rozliczenie skierowania jest niezbędne do wydania decyzji w Pani sprawie". Pytanie do Was: skoro sama przed dniem 10.10 sama złożyłam wniosek o wyrejestrowanie dlaczego Urząd nie wziął tego pod uwagę i sam mnie wyrejestrował? Pytam, ponieważ kobiety w tym Urzędzie są bardzo nie miłe i każdemu "robią pod górkę". Chciałabym się dowiedzieć czy to wyrejestrowanie stało się poprzez moje zaniedbanie, że nie pofatygowałam się do tego pracodawcy ?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować