Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy położne też przyjmują prywatnie?

Polecane posty

Gość gość

Jestem już w 7 miesiącu, a nie mam jeszcze położnej. Nawet nie wiem jak ją wybrać. W mojej przychodni nie ma położnych ze szpitala, w którym będę rodziła. Czy do położnej można chodzić na wizyty prywatne tak jak do lekarza? Jak znaleźć taką położną? Może ona być z innego miasta niż to, w którym mam lekarza rodzinnego? Na stronie internetowej szpitala nie ma żadnych nazwisk.

Gość gość
Najlepiej zapytaj swojego lekarza bo wszędzie jest inaczej.

Gość gość
Po co Ci położna? W szpitalu poród i tak będzie odbierać ta która bedzie na dyżurze.

Gość gość
Ale do czego położna? Na wizyty domowe umawiasz się z położną z poradni, zwykle najbliższej ale jak masz kilka w okolicy możesz zapytać czy do ciebie podjeżdżają. W szpitalu jak chcesz mieć opłaconą własną do porodu (niektóre szpitale mają taką opcję) to już bezpośrednio w szpitalu się dowiaduj. Jak nie chcesz opłacać, to pomaga ci ta która ma akurat dyżur. Zupełnie dwie różne rzeczy, położna która jest przy porodzie a ta która przyjeżdża na wizyty domowe. A jeszcze inna sprawa jak chcesz sobie po prostu opłacić prywatną położną w dowolnym celu, bo np. myślisz o porodzie domowym albo chcesz więcej wizyt niż na NFZ, albo chcesz jej dodatkowo w szpitalu.