Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zdajecie sobie w ogóle sprawę jaką rząd planuje reformę ochrony zdrowia

Polecane posty

Gość gość

zdajecie sobie w ogóle sprawę jaką rząd planuje reformę ochrony zdrowia

Gość gość
Każde założenie ma z założenia uniemożliwić kontakt z jakimkolwiek lekarzem czy pielęgniarką. Opracowali kilkanaście punktów reformy , które z góry pogorszą milion razy ochronę zdrowia. Zdajecie sobie z tego sprawę? Dlaczego media o tym milczą?? Będziemy jeszcze tęsknić za czasami Zembali czy Arłukowicza czy kogokolwiek!

Gość gość
- pełna rejonizacja lekarza rodzinnego. Będziemy skazani na najbliższego, nawet jeśli będzie do bani - Brak możliwości wybrania lekarza specjalisty- kardiologa, onkologa czy ginekologa. Konieczność chodzenia do tego, z którym nasz rodzinny ma kontrakt -brak lekarza w karetce -pielęgniarki po liceum a nie studiach wyższych -likwidacja 32% OIOMów -płacenie szpitalom ryczałtem. będą dostawać pieniądze niezależnie od tego czy będą stały puste czy będą super przyjmować pacjentów -likwidacja sieciowych aptek- wzrost cen leków o 40% -brak możliwości podpisywania przez osoby prywatne kontraktów z NFZ- koniec z leczeniem w super warunkach całkowicie za darmo- dotyczy to także chirurgii jednego dnia, gastroskopii w znieczuleniach, okulistyki w parę miesięcy a nie kilka lat

Gość gość
(nie mam Polskich znakow) Polityczna agitka anty-PiS na kafe to juz zalosny standard... Daj link do tych p*****l ktore napisales/las, z mojej strony moge sie wypowiedziec bez zbednego szukania na temat aptek sieciowych, bo jestem farmaceuta - likwidacja aptek sieciowych to jakas bzdura, temat jest glebszy i korzystny dla pacjentow, chocby dlatego, ze w aptece prywatnej/malej sieci nikt im nie wcisnie jakiegos badziewia, bo "trzeba sprzedac i wyrobic koszyk zakupowy" (rzeczywistosc sieciowek..) mozna pisac bez konca.. zapomniales jeszcze trolu napluc na rodziny wielodzietne co to kapia sie w luksusach bo dostaja 500 zl na dzieci, ze pierwsze dziecko czuje sie pokrzywdzone i niechciane, bo nie placa za nie pieniedzy rodzicom. Generalnie mozna by jeszcze dolozyc likwidacji gimnazjow, wiadomo powrzechnie ze to osrodki wyzszej kultury, ubogacania i rozwoju mlodziezy ktore swietnie sie sprawdzily .. i tak dalej...

Gość gość
to nie jest żadna agitacja, to nie jest nawet wiadome z doniesień medialnych tylko to są PROJEKTY USTAW

Gość gość
jeśli jesteś farmaceutą to powinieneś sobie zdawać sprawę że apteka na lekach refundowanych nie zarabia. Więc żeby nie pracować charytatywnie, wszystkie leki od na receptę po suplementy będą musiały wielokrotnie zdrożeć.

Gość gość
aż mi się nie chce wierzyć kolezko. ale pamiętaj, rządy się zmieniają a wasi lekarze miłosierdzia dalej pakują Pavulon chorym na szybsze spotkanie zakończyło św Piotrem. może tym byś się zainteresował?

Gość gość
a co tu wierzyć czy nie wierzyć skoro to wszystko prawda i każdy projekt ustawy można znalezc?

Gość gość
a jeśli mam ubezpieczenie prywatne?

Gość gość
to prywatnie dostaniesz pavulon

Gość gość
osom, zostawie go dla Ciebie a tak serio?

Gość gość
a tak serio to co napisał autor postu jest niestety prawdą.

Gość gość
No chyba ich do konca w łokciach połamało na 5 częsci.

Gość gość
mam to gdzieś, z moich podatków idzie kasa na szpitale itp. a ani ja ani moja rodzina nie korzystamy, jak potrzebuję pilnie iść do psychiatry do czekam kilka miesięcy, jak dla mnie to sluzba zdrowia może w ogole zniknąć, lepiej korzystać z prywatnych, lekarze bardziej kompetetni, sympatyczni, starają się, a z moich podatkow idzie kasa na leczenie ludzi, którzy i tak umrą albo conajgorsze meneli, alkoholikow, wiezniow, morderdcow

Gość gość
spoko, ja tez chodze prywatnie, ale prywatnie nie zoperujesz się, nie wymienisz biodra, nie poleczysz się na poważną chorobę, nie zafundujesz sobie leczenia biologicznego. Karetki panstwowej, soru, OIOMU też raczej sobie nie załatwisz w wersji prywatnej

Gość gość
ale ja nie mówie o operacjach. to wiadomo nfz chodziło mi o ten punkt: "- Brak możliwości wybrania lekarza specjalisty- kardiologa, onkologa czy ginekologa. Konieczność chodzenia do tego, z którym nasz rodzinny ma kontrakt" ginekologa mam w ramach ubezpieczenia, prowadzenie ciązy tez. co w takim przypadku?

Gość gość
w takim przypadku jesteś w czarnej d... musisz zmieniać ginekologa na tego z którym Twój rodzinny- rejonowy i żaden inny- podpisał umowę na realizację świadczeń. Czy będzie to dobry, miły czy konował i cham nie będzie miało znaczenia. W ramach NFZ będzie należał się tylko ten

Gość gość
ale przecież nie będę chodzić na NFZ do tego gina. Chyba się nie wyspałąm dziś i nie łapię. wytłumacz mi jak głupolowi. ;D

Gość gość
jak głupolowi już tłumaczyłam, no ale dobra ;D jeśli chcesz chodzić prywatnie do ginekologa- chodzisz gdzie chcesz, tyle że płacisz. Wolna amerykanka, tak jak teraz, nic się nie zmienia Jeśli chcesz prowadzić ciążę na NFZ za darmo-idziesz do rodzinnego a on Ci mówi do którego masz iść ginekologa i u niego prowadzisz ciążę. Nie możesz sobie go wybrać

Gość gość
Póki co to na leczenie w ramach nfz maja czas i zdrowie tylko emeryci

Gość gość
za Po mnie niewyleczyli a za Pis u sie niedam kroic na NFZ mozesz tam byc i? niepiertol jak niemasz kasy to zapomnij jak masz to szukaj fa howca zeby cie nie spapral ,reszta gatki zbedna jest ,dobrylekarz wyjechal paproki liczace na jeszcze wieksza kase zostaly ,oczym tu gadac , jeszcze raz masz kase wylecza ie niemasz to zdechniesz i mlodzi medycy beda sie na tobie uczyc ,koniec dyskusji bania !

Gość gość
nie spałam dziś do 4 i wstalam o 9 koncowka ciązy mnie męczy ;D dzieki teraz już w końcu wszystko łapię!

Gość gość
14:43 przepraszam,ale co to za bełkot :O