Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zucilam palenie

Zucilam palenie i tyje!!!

Polecane posty

Gość Zucilam palenie

Mam 42 lata w lipcu zucilam palenie bez wiekszych wyrzeczen, po prostu nie pale i tyle. Ciesze sie bardzo poniewaz ciezko bylo z tymm nalogiem walczyc. Wiec, nie pale od 3 miesiecy. Pomimo palenia papierosow duzo tez cwiczylam i uwazalam na diete, a teraz stalo sie zupelnie cos odwrotnego nie pasujacego do calosci. Owszem zucilam palenie a miesiac pozniej cwiczenia. Odechcialo mi sie cwiczyc, jem glownie slodycze, czekoladki to moje ulubione, chipsy itp. Utylam w miesiac chyba z 10 kilo. Kiedys wazylam 52kg na 160cm wzrostu a teraz 60kg waze i dalej waga idzie do gory. Naprawde nie moge przestac jesc i nie chce mi sie cwiczyc. Od ostatnichh ok 8 lat cwiczylam bardzo regularnie i mialam super wage i figure. Mam tendencje do tycia wiec boje sie roztyc, ale ten niepochamowany apetyt i brak ruchu jest straszny. Jak sie zmusic.

Gość gość
Autorko: ćwicz, ćwicz i zdrowo jedz. Ja po rzuceniu palenia wyraźnie schudłam i wymodelowałam sylwetkę, wiele osób mi to powiedziało, a jaka jest tajemnica? Po prostu po rzuceniu palenia wzrasta nasza wydolność płuc, wolniej się męczymy, krew szybciej krąży i okazało się, że ta sama aktywność fizyczna, którą uprawiałam "od zawsze" zaczęła przynosić o wiele lepsze efekty (jogging w parku, ćwiczenia w domu). Jeśli utrzymasz czystość nikotynową - to jest dla Ciebie ogromna szansa na poprawę figury.

Po miesiącu rzuciłaś ćwiczenia i zajadasz się czekoladą i czipsami? Zdaje się, że próbujesz zająć miejsce papierosów czymś innym ale niekoniecznie w dobrym kierunku. Ja po rzuceniu palenia zapisałam się na treningi krav magi. Zaczęłam od kursu samoobrony a potem mi się tak spodobało, że poszłam dalej na zajęcia. Zajęły mi czas a przede wszystkim dały energię i nie pozwoliły przytyć. Pomyśl może o czymś takim? Regularne treningi, zwłaszcza jak zapłacić z góry zmotywują Cię do działania. Powodzenia :)

Gość gość
Rzucilam k****a a nie zucilam!:O