Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Śmieszą mnie kobiety które mają dzieci kilkuletnie

Polecane posty

Gość gość

same już koło 30-tki a ciągle "narzeczony" i "narzeczony" :D Albo mąż albo chłop po prostu, po co na siłę to "narzeczeństwo" :D

Gość gość
Może dopiero się oświadczył po kilku latach i dlatego narzeczony :)

Gość gość
To fakt okreslenie narzeczony to takie nijakie, skoro zazwyczaj od paru lat tworzą rodzine z dziecmi. Najlepiej "partner". Ja tak mowilam od poczatku, no bo chlopak? No przykro mi, nie mialam szesnastu lat gdy zaczelismy byc ze soba, a "chłopak" to określenie dobre dla młodzieży, ktora spotyka się czasami i nie prowadzi wspolnego zycia pod jednym dachem. Po slubie mowie "mąż", ale tak to przeciez byliśmy już rodziną, od 6 lat razem i razem mieszkalismy od razu, i wychowywalismy mojego syna.

Gość gość
ja mam problem, bo mam dwie sąsiadki, obie mają dzieci w wieku przedszkolnym i nie są zamężne (mieszkają z ojcem swojego dziecka). Najczęściej w rozmowach z innymi osobami używam określenia "twój mąż".. a tutaj trzeba się czasem w język ugryźć... powiedzieć, twój facet, wymienić jego imię, albo jeszcze inaczej.. ;)

Gość gość
Nie lubię tematów pt. "Śmieszą mnie..." ale tu masz rację. Obecnie nadużywa się słowa narzeczeństwo. Dla mnie prawdziwe narzeczeństwo jest wtedy gdy realnie myślimy o ślubie, czynimy przygotowania do niego, a nie takie wieczne narzeczeństwo.

Gość gość
Do 12,16, Ale Ty nie musisz sie gryzc w jezor. Jak coa to one najwyzej skorygują, chyba, ze jestescie kolezankami i na ty, to wowczas rzeczywiscie uzywasz imienia jej faceta. Przeciez jak ktos ma dziecko adoptowane albo pasierba i swoje dzieci rodzone to nikt nie pyta sie "a jak twoj syn adoptowany sie czuje? A jak twoj rodzony syb?", po prostu pytanie jest o dziecko luv dzieci.

Gość gość
Ja mówię "narzeczony", bo nim jest, oświadczył mi się kilka lat temu, noszę pierscionek zaręczynowy, więc jest moim narzeczonym. Skąd wiesz, że w innych przypadkach facet jest tylko partnerem a nie narzeczonym?

Gość gość
Ja o swoim mowie: "ten, ktory wygniata druga polowe mojego materaca" :P

Gość gość
Moja koleżanka nie planuje ślubu ze swoim ''narzeczonym'' bo oboje pochodzą z rozbitych rodzin i konkubinat im odpowiada... ale tego określenia używa chętnie...jego matkę nazywa teściową ;-) Może wynika to z serdecznych relacji akie między nimi panują...no i dla dobra ich córki.