Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

We wtorek mam iść z rodziną chłopaka na grób jego babci. Jak się ubrać

Polecane posty

Gość gość

To moje pierwsze spotkanie z nimi - spotykamy się pod bramą cmentarną. Jak powinnam się ubrać? Jakie kwiaty/wieniec kupić - mija 6 rocznica zgonu babci. Jaki znicz? Kurcze denerwuje się...mocniejszy czy lżejszy makijaż? Boże tyle pytań a ja nie znam odpowiedzi :-/ To będzie moje pierwsze spotkanie z nimi bo bo pochodzimy razem z tych samych stron, ale studiujemy/pracujemy w innym mieście. I na weekend wracamy do domu po prostu Z gory przepraszam że zakładam ten temat na forum o macierzyństwie, ale na ogólnym temacie nikt poważnie nie odpowie. Błagam o jakieś porady to dla mnie mega ważne aby dobrze wypasc.

Gość gość
Kwiaty to raczej nie, znicz kup, jakiś klasyczny, średniej wielkości. Makijaż lekki, a ubiór taki jak na cmentarz, czy do kościoła, czyli płaszczyk, kozaki/botki i spodnie albo spódnica, ale nie za krótka :P

Gość gość
Czarne krótkie futerko, dżinsowa miniówa i białe kozaczki. Obowiązkowo rajstopy z lajkry

Gość gość
Jak dzi/wka a niby jak chciałaś pokarz jaka jesteś na prawdę

Gość gość
Rajstopy siatkowe! Makijaż wieczorowy. I staranny manicure, bez tipsów sie nawet nie pokazuj. Dużo biżuterii.

Gość gość
Ubierz sie w stylu standardowej kochanki żonatego gościa. Wysokie czarne szpilki, które stukają na cały cmentarz, skórzane obcisłe spodnie lub leginsy skórzanopodobne i płaszczyk z baskinką w żywym kolorze. Do tego obowiązkowy mocny makijaż z farbowanymi mocno włosami i hybrydowe paznokcie w mocnym kolorze. Dużo widuję takich pań na cmentarzach więc to jest chyba aktualny trend.

Gość gość
Acha i zapomniałabym o kolczykach. Kolczyki muszą być długie takie bogato zdobione ze sztucznego tworzywa.

Gość gość
|Jezu,. no a jak się ubiera na cmentarz, gdy nie jest to pogrzeb???? No normalnie chyba.. tak jak się chodzi. Spodnie- dzinsy (tylko normane, bez cekinów, ćwieków, dziur), albo jakieś inne gładkie. kurtka/płaszcz czy jakie tam okrycie nosisz. Buty- wygodne (adidasy, półbuty, coś na koturnie). Nie wiem, ile zamierzasz czasu spędzać na tym cmentarzu, ale chyba najważniejsze to to, żeby nie marznąć, nie zgrzać się i żeby było wygodnie. A nie niektóre babki odwalone- buty na cienkim obcasie czy szpilce, spódnice i cienkie rajstopki... ja się zawsze śmieję, jak idę za taką- kiedy się wyłoży (no nei wiem, jak u Was, ale "mój" cmentarz jest jednym z największych, więc alejek sporo, w różńym stanie (lepszym gorszym, bardziej równym, mniej równym, raz asfalt, raz błoto i liście... ) i na cmentarz często się chodzi pod wieczór- nic nie widać.. ale co tam... laski muszą się odstawić hehe

Gość gość
A jaki znicz? Otwarty czy zamknięty? W kształcie czegoś - są teraz anioły, sa jakies klepsydry, itd.... Jaki kwiat kupić - kupwoać w ogóle?!

Gość gość
Kwiaty nie. Kup zwykłe znicze, średniej wielkości. Lepiej, żeby Twoje "ozdoby" groby jakoś się nei wyróżniały na tle tych, przyneisionych przez rodzinę (niektórzy tego nie lubią.. mogą to źle odebrać.. nigdy nie wiadomo, na kogo9 się trafi- moja babcia, jak żyła, to na grobie swojego męża zawsze wszystko przestawiała po swojemu, co nie pasowało- to chyba usuwała). Kolor.. hm teraz ciężko trafić. Tradycyjne to czerwone lub białe. A teraz? Można kupić niemal wszystko- żółte, niebieskie, pomarańczowe, zielone, fioletowe.. Jednak grób- tak jak choinka- wygląda ładnie tylko wtedy, gdy jest jedno lub dwukolorowy. Postaw na czerwony kolor znicza, większe prawdopodobieństwo, że będzie pasował (najlepiej kupić dwa takie same, żeby je symetrycznie rozstawić.)

Gość gość
znicz olimpijski kup a do tego wieniec wielki na metr. :D

Gość gość
Jak a nie lubię te coroczne rewii mody na cmentarzach ;-/ panie wyciągają z szafy co mają najlepsze ;-/...i stukot obcasików obowiązkowy.... Ubierz się elegancko ale skromnie,daruj sobie mocny makijaż. Kwiaty może kupić chłopak,od ciebie wystarczy ładny znicz średniej wielkości.

Gość gość
Adidasy na cmentarz??!! Litości...

Gość gość
No mozesz kupic taki otwarty znicz,ladnie to wyglada,

Gość gość
A ja nie lubię jak ktoś przesadza w drugą stronę, tj. ubiera się na cmentarz zupełnie na luzie-dresy, adidasy-ludzie, tak to na siłownię można iść, a na cmentarz jednak odrobinę elegancki ubiór by się przydał, pomiędzy futrem i szpilami jest jeszcze cała masa eleganckich aczkolwiek nie przesadzonych czy tandetnych ciuchów...

Gość gość
Otwarty znicz ładnie wygląda, ale jak będzie wiatr, a będą sztuczne kwiaty, to mogą się zapalić od niego, a jak deszcz, to w ogóle nie będzie się palił...poza tym otwarte znicze kopcą i smrodzą, nie każdemu to może odpowiadać. A jako "dziewczyna swojego chłopaka" kup zwykły znicz, tak jak ludzie pisali średniej wielkości, ubiór elegancki, aczkolwiek stonowany i tyle.

Gość gość
Futro zaloz. Co to za wszystkich swietych bez futra! Prawdziwe czy sztuczne musi byc koniecznie futro!

Gość gość
Co masz do adidasów na cmentarzu??? Zmarły wujek wyskoczy z grobu i da ci klapsa bo w adidasach do niego przyjdziesz? Czasy się zmieniły, nie zauważyłaś?

Gość gość
Ale adidasy adidason nierówne... chodzi po prostu o zwykłe czarne buty sportowe.. adidasy czy inne tego typu. Co jest w tym złego??? Wg Was lepsze będą np. srebrne buty na koturnie czy białe kozaczki??? no LITOŚCI!!! Nikt normalny nie założy sportowych butów, czy jakichkolwiek innych butów (szpilek, półbutów, kozaków, traperów) na cmentarz w kolorach- czerwony, pomarańczowy czy żarowiasto żółty.. albo jaki\ś srebrny. Buty na cmentarz powinny być WYGODNE, najlepiej ciemne. I oczywiście, że mogą to być adidasy czy inne sportowe.. ( jak wg Was nazwać np. takie obuwie jak buty czarne " adidas nuline "??? To buty pasujące do stroju sportowego, ale też do marynarki sztruksowej czy sweterka.. to złe obuwie na cmentarz?? Ogarnijcie się.. chodzi o kolorystykę bardziej na cmentarzy, a nie rodzaj ubrania, chociaż wiadomo, że mini za tyłek czy rozwleczone spodnie dresowe będą trochę nie na miejscu.

Gość gość
Ubierz sie ciepło i przeciwdeszcozwo... A wyżej -jasne że nie z gołą doopą ani spodniach z dziurami .Też nie rozklapciane adidasy brudne i zdarte ani różowe trampusie typu 12 latka na wakacjach .Mogą być kozaki jak chlodno -oczywiscie nie takie w stylu "qrwa zza Bugu "albo normalne ciemne buty .Spodnie -granatowe/czarne jeansy starczą .Kurtka jak powyżej pisały . I tyle . Schludnie zadbanie bez rewii mody .

Gość gość
buahahhahaha takie idoitki jak autorka to tylko na kafe, ciśnie gniota od lat a te jej radzą buahahahahahhahahahahaha a babcia dalje ma 6 rocznicę, dalej bajka ta sama, ale trzeba być głupkiem aby takie nędzne prowo tworzyć.