Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość margerytkaaaaa

zdajecie sobie w ogóle sprawę jaką rząd planuje reformę ochrony zdrowia

Polecane posty

Gość margerytkaaaaa

- pełna rejonizacja lekarza rodzinnego. Będziemy skazani na najbliższego, nawet jeśli będzie do bani - Brak możliwości wybrania lekarza specjalisty- kardiologa, onkologa czy ginekologa. Konieczność chodzenia do tego, z którym nasz rodzinny ma kontrakt -brak lekarza w karetce -pielęgniarki po liceum a nie studiach wyższych -likwidacja 32% OIOMów -płacenie szpitalom ryczałtem. będą dostawać pieniądze niezależnie od tego czy będą stały puste czy będą super przyjmować pacjentów -likwidacja sieciowych aptek- wzrost cen leków o 40% -brak możliwości podpisywania przez osoby prywatne kontraktów z NFZ- koniec z leczeniem w super warunkach całkowicie za darmo- dotyczy to także chirurgii jednego dnia, gastroskopii w znieczuleniach, okulistyki w parę miesięcy a nie kilka lat Będziemy jeszcze tęsknić za czasami Zembali czy Arłukowicza czy kogokolwiek...

Gość gość
Krótko mówiąc: Pacjencie, lecz się sam w domu :)

Gość gość
Ok, a co jeśli mam ubezpieczenie prywatne od pracodawcy i tylko tam chodzę? przecież na siłę mnie do NFZ nie wyślą. kolejny durny pomysł (p)osłow

Gość gość
Bardzo dobrze, że nie chodze do lekarzy :) ostatni raz bylem 5 lat temu i dziwnym trafem od tej pory nie byłem chory, to chyba o czymś świadczy ;)

Gość Margareeeettkaaaaa
oczywiście jeśli masz prywatne ubezpieczenie to możesz korzystać z lekarza ambulatoryjnie i nie przejmować się tym ALE! nie wszystko prywatnie zrobisz- operacje, zabiegi, jakieś poważne leczenie i jest się skazanym na NFZ. Do tego ratownictwo medyczne, karetka, SOR- podobnie

Gość gość
miałam na myśli sprawy typu ginekolog, prowadzenie ciąży, lekarz ogólny, pediatra. to co sie da załatwiam prywatnie. A słyszałas coś odnośnie porodówek? tez w tym temacie chcą mieszać?

Gość gość
oprócz tego że chcą redukować cesarki do minumum to nic nie słyszałam. No i nie będzie porodówek prywatnych z super warunkami w ramach NFZ

Gość gość
a no tak, bo kobieta w bólu ma rodzić, bo tak sobie ktoś w bibli napisał. jesli zdecyduje sie na nastepna ciaze chyba sobie naskładam na prywatną porodówkę :P

Gość gość
Daj linki /żródła na potwierdzenie tego.... Akurat piguły po liceum nie były gorsze od panienek po licencjatach i śmiesznych maturkach jakie są teraz .CC w Polsce są często nadużywane ...wiem wiem co niektóre odpiszą lecz to prawda ...co nie znaczy że ma to być sztucznie ograniczane .

Gość gość
Z tymi pielęgniarkami to akurat dobrze, bo kiedyś były 5 letnie licea medyczne i bite 5 lat ludzie uczyli się zawodu, a teraz wielkie wykształcone pielęgniarki po 3-letnich licencjacikach w powiatowych PWSZ. Magisterkę na uniwersytecie medycznym ma może co dwudziesta. Całe lata mieliśmy pielęgniarki, które studiów nie miały i jakoś wszyscy żyjemy. Myślisz autorko, że pierwsze szczepioneczki to ci robiła pani mgr? hahahahaha :P

Gość gość
up

Gość gość
Ja ostatni raz byłam u lekarza jak miałam 18lat,teraz mam 28lat i nie choruje...serio ostatnio tylko katar 3-4dni

Gość gość
Ale przez "osoby prywatne" rozumie sie tylko np. dentystę, który prowadzi praktykę indywidualną czy też prywatne spółki? W moim mieście wszystko zostało sprywatyzowane i "nieprywatnych" przychodni nie ma. :(

Gość gość
Strach się bać. Majstrują przy wszystkim, a wszystko czego się dotykają pier....... Czas wyjeżdżać.

Gość gość
A skąd to wszystko wiecie? Może jakis link podajcie bo każdy może sobie pisać co będzie s co nie

Gość gość
Też o tym czytałam na wp.pl