Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie chce isc na groby z dzieckiem do rodziny męża jak co roku i stac 2 godz

Polecane posty

Gość gość
22:22 tak masz racje, na pewno to przezywa, ja nie znalam brata, zmarł tragicznie... tylko za chwile cieszy się jak głupia, a jak ktoś podchodzi to znów ta mina.. aa dobra nie wnikam, sama mam dziecko i peklo by mi serce gdyby cos mu się stało.. takie widać zwyczaje sa na wsiach, jak wcześniej ktoś wspomniał.. zimno strasznie, w naszych miejscowościach każdy się zastanawia jaka będzie pogoda na swieto zmarłych i ja wiem nawet jaka była pare lat wstecz, bo to zawsze daje się odczuc, stać i się trzasc na cmentarzu z zimna, a i ten widok co roku, bo obok grobu postawili sobie ławeczke i zawsze ale to zawsze, maz siada, obok tesciowa, lapie go pod pache i tak siedza przytuleni a ja stoje, mi jest wstyd, bo ludzie widza i na pewno smieja się z naszego trojkata heh A i ogolnie chciałabym by maz przestal zyc życiem rodziców a nie , będzie mnie nawawial żeby isc bo jego mama się obrazi, a przecież my tworzymy osobna już rodzine i mamy po 30 lat, wiec dziecmi nie jesteśmy! ważne , ze pojedziemy zapalić swieczke a nie jest ważne , ze będziemy dyżur przy grobie robic, nie jade , postanowione.

Gość gość
ja w ogóle nie chodzę na groby ludzi których nie znałam,to po pierwsze. Po drugie do swoich bliskich nie chodze nigdy 1 listopada,nie bawi mnie ten cały cyrk,procesje i piertolenie czarnego pasibrzucha. Ide jutro i potem pewno za jakieś dwa tygodnie jak to mam w zwyczaju chodzić. Oczywiscie rodzina tego nie rozumie,ale zlewam to. Jedynie do mojej mamy bede chodziła 1 listopada i będę brała udział w tym przedstawieniu ponieważ ona teraz za życia powiedziała wyraznie że tego by sobie życzyła.

Gość gość
Jak się chozi pod publikę raz w roku na cmentarz to się stoi 2 godz.Przychodzą z naręczami kwiatów,znicze poł metrowe a cały rok nikt nie pamięta o zmarłych. Typowe poloczki,katolicy z Bożej łaski.Dobrze ze futra i czapki z lisa wyszły z mody,bo pot po łbie się lał ale trzeba było załozyc na siebie to badziewie.

Gość gość
"I w razie rozwodu zostaje dziecko z matka" Figa prawda. Coraz częściej sądy myślą rozsądnie i dziecko zostaje z tym rodzicem, który mu zapewnia lepsze warunki. Owszem, ojciec ciągle musi o to walczyć, ale wywalcza coraz łatwiej, mam jeden taki przypadek w rodzinie, drugi wśród bliskich znajomych, trzeci - kolega z pracy - jest w trakcie procesu, szanse ma duże.

Gość gość
Ja w tym roku tez nie ide na grob tescia, bo maz bedzie w pracy, a ja nie bede z tesciowa tam stac sama, tym bardziej, ze czesto jestem na cmentarzu w ciagu roku, a ona jest 2 razy w roku, nawet grobu nie sprzata, tylko siedzi na dzialce, albo w kosciele.

Gość gość
Jeszcze zaproponowala, ze zrobi obiad 1 listopada, czyli ona zostalaby w domu, a ja mialabym isc na msze sama. O nie! Powiedzialam, dziekuje za zaproszenie, ale ja mam wolny dzien i zrobie sobie obiad, a mama niech idzie spokojnie pomodlic sie za swojego meza. :-)