Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak ugotować pomidorowke z koncentratu pomidorowego?

Polecane posty

Gość gość

Czy to jakaś filozofia? Proszę o instrukcje kiedy to wlać do wody itp. Makaron umiem ugotować.

Gość gość
Wpierw bym bazę na mięchu,udkach np zrobiła.Z warzywkami.Potem dodałabym koncentrat gdyby się ugotowało.

Gość gość
Gotujesz wywar z miesa i warzyw,wyjmujesz mieso i warzywa,dokladasz koncentrat,mieszasz,chwilke gtujesz i gotowe. Mozesz dodac smietany zakwaszanej albo slodkiej. Na koniec natka pietruszki. Ja nie gotuje z koncentratu ale w sezonie z pomidorow a teraz z przecieru kartonika.

Gość gość
lepsza jest z soku pomidorowego ugotuj wywar kawalek kosci lub miesa do tego wloszczyzna to ucogotuj pol godziny dolej ssok pomidorowy chwile pogotuj dolej smietanki i gotowa można dodac trochę vegety smacznego

Gość gość
A ile tego mięsa i jakie? I jak doleje tego koncentratu to jeszcze to gotowac?

Gość gość
z kota, najlepszy jest łeb i ogon

Gość gość
Nie znam niemieckiego

Gość ratujmy psa Aresa z niewoli
Robie wywar z mięsa i włoszczyzny bądź samej włoszczyzny jak chcę wegetariańską mieć do gotującego się wywaru wlewam koncentrat rozrobiony w słoiku z kilkoma łyżkami wrzącego wywaru. Po kilku minutach dodaję śmietankę uht też ją hartuję 2-łyżkami wywaru żeby sie nie zważyła + łyżka siekanej natki i gotowe. ;)

Wlej do garnka 4-5 szklanek wody, Wrzuć dwie marchewki, pół pietruszki, kawałek pora ( tak z 10 cm), liść laurowy, ziele angielskie- 4 kuleczki i kawałek selera. Nie trzeba dużo. Dorzuć jakieś mięso, może być noga z kurczaka ale jeżeli nie jesz mięsa, może być sam bulion warzywny. Do tego potem dodaj pomidory, ja zawsze sama e blenduję panasonicem, ale widze że Ty masz koncentrat. Dodaj koncentrat, pieprz i sól. Na talerzu dodaj śmietanę i gotowe. Żadna filozofia :)

Wywar : Ja daję udko albo dwie pałki plus kostka bulionu cielęcego,zagotowywuję, zbieram osad z mięsa po 30 min.wrzucam marchewke pietruszke seler kawałek pora lub cebule listek laurowy sól pieprz do smaku,gotuję jeszcze ok. 20-30min.reszta jak wyżej

Gość gość
Dobra, dziekuje wszystkim, spróbuję

P.s. mięso sie gotuje dłużej niż warzywa więc pogotuj samo 20-30min. i

Zjadło mi post i potem włoszczyznę też 20-30 min.razem to Ci sie warzywa nie rozgotuną a mięso będzie miękkie.koncentrat na końcu

Gość gość
Cooo,zupa na jednym udku albo 2 pałkach i do tego kostka bulionowa. To nie lepiej dodac jeszcze z jedno udko ,zamiast tej syfiastej kostki. Matko jak wy gotujecie.

Gość gość
Zamiast kostki rosołowej warto dać bilion ten z butelki krakusa przynajmniej będzie bez chemii, zdrowo i smacznie. Zupy pyszne wychodzą na tym bulionie