Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak ugotować pomidorowke z koncentratu pomidorowego?

Polecane posty

Gość gość

Czy to jakaś filozofia? Proszę o instrukcje kiedy to wlać do wody itp. Makaron umiem ugotować.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Wpierw bym bazę na mięchu,udkach np zrobiła.Z warzywkami.Potem dodałabym koncentrat gdyby się ugotowało.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Gotujesz wywar z miesa i warzyw,wyjmujesz mieso i warzywa,dokladasz koncentrat,mieszasz,chwilke gtujesz i gotowe. Mozesz dodac smietany zakwaszanej albo slodkiej. Na koniec natka pietruszki. Ja nie gotuje z koncentratu ale w sezonie z pomidorow a teraz z przecieru kartonika.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
lepsza jest z soku pomidorowego ugotuj wywar kawalek kosci lub miesa do tego wloszczyzna to ucogotuj pol godziny dolej ssok pomidorowy chwile pogotuj dolej smietanki i gotowa można dodac trochę vegety smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A ile tego mięsa i jakie? I jak doleje tego koncentratu to jeszcze to gotowac?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
z kota, najlepszy jest łeb i ogon

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie znam niemieckiego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ratujmy psa Aresa z niewoli
Robie wywar z mięsa i włoszczyzny bądź samej włoszczyzny jak chcę wegetariańską mieć do gotującego się wywaru wlewam koncentrat rozrobiony w słoiku z kilkoma łyżkami wrzącego wywaru. Po kilku minutach dodaję śmietankę uht też ją hartuję 2-łyżkami wywaru żeby sie nie zważyła + łyżka siekanej natki i gotowe. ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wlej do garnka 4-5 szklanek wody, Wrzuć dwie marchewki, pół pietruszki, kawałek pora ( tak z 10 cm), liść laurowy, ziele angielskie- 4 kuleczki i kawałek selera. Nie trzeba dużo. Dorzuć jakieś mięso, może być noga z kurczaka ale jeżeli nie jesz mięsa, może być sam bulion warzywny. Do tego potem dodaj pomidory, ja zawsze sama e blenduję panasonicem, ale widze że Ty masz koncentrat. Dodaj koncentrat, pieprz i sól. Na talerzu dodaj śmietanę i gotowe. Żadna filozofia :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ratujmy psa Aresa z niewoli
Wywar : Ja daję udko albo dwie pałki plus kostka bulionu cielęcego,zagotowywuję, zbieram osad z mięsa po 30 min.wrzucam marchewke pietruszke seler kawałek pora lub cebule listek laurowy sól pieprz do smaku,gotuję jeszcze ok. 20-30min.reszta jak wyżej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dobra, dziekuje wszystkim, spróbuję

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ratujmy psa Aresa z niewoli
P.s. mięso sie gotuje dłużej niż warzywa więc pogotuj samo 20-30min. i

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ratujmy psa Aresa z niewoli
Zjadło mi post i potem włoszczyznę też 20-30 min.razem to Ci sie warzywa nie rozgotuną a mięso będzie miękkie.koncentrat na końcu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Cooo,zupa na jednym udku albo 2 pałkach i do tego kostka bulionowa. To nie lepiej dodac jeszcze z jedno udko ,zamiast tej syfiastej kostki. Matko jak wy gotujecie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zamiast kostki rosołowej warto dać bilion ten z butelki krakusa przynajmniej będzie bez chemii, zdrowo i smacznie. Zupy pyszne wychodzą na tym bulionie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×