Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego jesteście fałszywe na fejsie itd

Polecane posty

Gość gość

Przede wszystkim na fejsbuku(ale i innych portalach spolecznosciowych)widzę zdjęcia grubej brzydkiej lochy a tam zachwyty "kociak","super laska", "wyglądasz extra" "wow jakie nozki", "ślicznie kochana"i takie komentarze w 90% sa od dziewczyn które pewnie siedzą i śmieją się z takiej a dodając takie pochlebne komentarze zachęcaja takową do dodawania jeszcze większej ilości swoim "z******tych"selfie. Albo zdjęcia dzieci..dla rodzica wiadomo jego dziecko jest piękne ale nie raz dziecko nieurodziwe a tam zachwyty "śliczny maluch,cudowny, piekny" itd.Nie można po prostu napisać zwyczajnie "gratuluję, zdrowia dla pociechy". czy coś takiego? Po co te wasze fałszywe zachwyty?

Gość gość
Mi się wydaje że dlatego, że jak napiszemy dobry komentarz komuś, to liczymy że on się potem odwdzięczy kiedy to my coś wrzucimy. Ewentualnie żeby się komuś podlizać, a w dalszej perspektywie coś od niego zyskać, żeby ciężej mu było odmówić (ona dla mnie taka miła, nie mogę jej odmówić).

Gość gość
Piszemy mily komentarz, jesli kogos lubimy, chcemy mu zrobic przyjemność (pomijajac fakt,ze to co sie komus moze wydac brzydkie, komu innemy sie podoba, ze ktos nieurodziwy na konkretnym zdjeciu wyglada wyjatkowo dobrze itd. Tak samo zachowujemy się w realu. Czy to komukolwiek szkodzi? W dodatku komus bedzie miło.

Gość gość
Ale po co mile komentarze jeśli myśli się inaczej? Czyli albo żeby potem samemu dostawać lajki i komentarze albo ma się w tym interes.

Gość gość
Ja tam radze sobie w sposob jaki opisala autorka-tez mnie smiesza komentarze typu "ale laska" pod zdjeciem kobiety wazacej jakies 90kg... Mozna napisac cos milego, ze ladny usmiech/oczy, pogratulowac dziecka, nie trzeba klamac, tym samym kieruje sie w zyciu codziennym

Gość gość
Internet klamie :-) :-) moja kuzynka miesiac przed rozstaniem ze swoim mezem,zamieszczala ich wspolne zdjecia ze niby tacy zakochani.teraz wrzuca z innym kolesiem :-) :-) :-) :-)

Gość gość
Tez się z tym spotkałam nie raz,ja sama jak coś mi się nie podoba to zwyczajnie nie komentuje i nie będę sztucznie słodzic komuś komentarzami "no super laska", można napisać przecież coś miłego bo ktoś brzydki czy gruby może mieć piękne oczy,żeby, ładny makijaż, fajna sukienkę ale po co aż tak przesadzać i utwierdzac kogoś w przekonaniu ze wygląda świetnie skoro woemy ze jest inaczej i śmiejąc się jednocześnie za plecami.

Gość gość
gość dziś Ale po co mile komentarze jeśli myśli się inaczej? Czyli albo żeby potem samemu dostawać lajki i komentarze albo ma się w tym interes. xx a nie rozumiesz, ze mozna chciec komus zrobic bezinteresownie, (nie za jakies laiki) przyjemnosć? W kazdym dziecku sie da znalezc cos ladnego, czemu matka nie ma sie cieszyc? Nie rozumiesz, ze jak kogos lubię, to dla mnie jest ladny , choc tobie moze sie wydac brzydki? Co za ludzie , wszedzie węszycie jakis podstep, interesowność, fałsz. Nie sądzcie innych po sobie!

Gość gość
Aha, ale jak przeglądacie profil ślicznotki to potraficie tylko słać k****y i hooje przed monitorem:D

Gość gość
17:56 właśnie o to chodzi,znaleźć coś ładnego i np.napisać ze dziecko ma piękne włosy czy oczy a nie udawać zachwyt. Nie mowie o osobach które szczerze piszą komuś komplementy bo naprawdę tak sadza tylko o tych co piszą fałszywie miło.

Gość gość
A skad mozesz wiedzic, co dla kogo jest fałszywym komplementem a co szczerym? Chyba ze sama jestes przyzwyczajona do wydawania falszywych ocen...

Gość gość
Nie wiem ale jesli widze tłusta kobieta 90 kg z nogami jak baleron i widzę komentarze "seksowne nozki","ale laska" to chyba nie uważasz ze one są szczere?

Gość gość
Dokładnie. Ja czasem widzę naprawdę brzydkie dzieci- no nie czarujmy się, ludzie są ładni i brzydcy, a to w końcu mali ludzie- i od każdym milion zachwytów. Owszem, dla rodziców czy rodziny/przyjaciół to dziecko może być urocze, ale nie wierzę, że grube, łyse, z bijącym z twarzy brakiem inteligencji, dla każdego człowieka będzie super śliczne i słodkie. Ot, nie wypada prawdy powiedzieć, to instynkt stadny się włącza.

Gość gość
Wiadomo ze nie napiszemy nikomu pod zdjęciem "ale mały brzydal,pozdrawiam" ale po co od razu ze piękny śliczny skoro to mija się z prawdą. Mam bliska koleżankę i jej niespełna roczna córeczka do tej pory nie była zbyt urodziwa,wiec nie komentowałam jej wyglądu, mówiłam ze jest kochana czy że małe sloneczko,teraz znacznie wyładniala i szczerze juz z czystym sumieniem mogę skomplementowac jej urodę i piękne długie rzęsy,ładna buzkę.

Gość gość
Zaraz , zaraz, nie kazdy komentarz jest falszywy, bez przesady!! Dam przyklad: Moi znajomi wrzucili na fb zdjecie dziecka. Mieszkają daleko, wiec zobaczenie ich z dzieckiem w realu byloby bardzo klopotliwe dla obu stron, fb mi w tym pomogl. Dziecko pewnie dla kogos było brzydkie, ale ja w nim zobaczylam podobieństwo do obojga moich przyjacióm, ktorych bardzo lubie. Dla mnie to naprawę było cudo, ze w takim maleństwie widzę mieszankę tych swietnych ludzi. I co- fałszywe??? Jesli kogos lubie, to nawet najbrzydszy, mnie wydaje się ladny. To moje odczucia i nie widze powodu, zeby je ukrywać i naprawde jest mi wszystko jedno, co mysla o tym rozni obserwatorzy, zwłaszca obcych profilów. Daję komentarz jaki chcę, a nie jaki powinnam wg pań z kafeterii. Ja rozumiem, zeby czepiac sie hejtow, ale sympatycznych słów?!!Zwlaszcza jak sie patrzy na ponure miny ludzi w naszym kraju, zero usmiechu na ulicach ( no bo przeciez nie bede sie wyglupiac usmiechajac do obcych).Czy naprawde trzeba byc zawsze smiertelnie powaznym, dosłownym, podejrzliwym? Czy to jakas wyższa wartość? Ech.

Gość gość
No właśnie ktoś tu podkreślił ze co innego jak komentarz jest szczery i ktoś naprawdę tak uważa ale bardzo dużo jest takich nieszczerych właśnie, tylko by samemu dostać komentarze lub gdy ma się w tym interes.

Gość gość
A jaka masz pewnosc , ze komentarz jest nieszczery? Chyba,ze znasz tych ludzi, ktorzy je pisza- ale wtedy -po co ci falszywi znajomi na f-b? Zupelnie nie rozumiem tych krytyk f-b i ludzi na nim piszacych. Kazdy sobie sam wybiera znajomych.

Gość gość
Jesli ktos znajomy powie czy napisze mi coś milego to naprawdę wazniejsze jest dla mnie to,ze chcial mi zrobic przyjemnośc , wiec pewnie mnie lubi, niż dociekanie, czy aby na pewno podobały sie mu moje dziec*****es, sukienka, fryzura itp . Wiecej luzu, polecam :).