Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wasze 1,5 roczne dzieci jedza juz "normalne" obiady z Wami?

Polecane posty

Gość gość

Czy gotujecie dla nich specjalnie? Ile posilkow jedza w ciagu dnia? My mamy 5 posilkow, w tym 1 to owoce. Co wasze dzieci jedza na sniadanie i kolacje? U nas slabo smakuja kanapki, jajek nie lubi, najlepiej oczywiscie kaszka...Staram sie jednak ograniczac do minimum.. Bardzo lubi owoce, je chyba sporo warzyw na obiad..

Gość gość
Mój syn półtora roczny je 5 posiłków. Na śniadanie najczęściej zjada płatki zbożowe na mleku potem na drugie śniadanie kaszka obiad je z nami na podwieczorek parówkę lub jajecznicę a na kolacje wypija 350 ml mleka w między czasie podaję mu wodę

Gość gość
Je wszystki to co my pomijajac grzyby

Gość gość
do goscia z 17.35- czyli maly z 5 posilkow ma 3 tylko mleczne?

Gość gość
Moje dziecko jadło dalej kaszki na śniadanie z owocami-np. jaglaną, manna, owsiana, kukurydziana, ryzowe płatki-gotowałam to na mleku i dawałam owoce/cynamon/miod/sok. Pozniej owoce. Następnie zupa Drugie danie Kolacja-kanapka/omlet/jajecznica/tost/ chleb w jajku/ kiełbaska/parówka itd

Gość gość
To ja gość 17.35 tak ma tylko 3 posiłki mleczne ale wszystko jest w porządku bo byłam na konsultacji z dietetykiem

Gość gość
chodzilo mi raczej o to ze az 3 mleczne, a nie np owoce zamiast 1

Gość gość
To ja gość 18.01 owoców nie lubi próbowałam mu dawać banana gruszkę mandarynkę maliny jabłka ale mój syn pluje

Gość gość
Śniadanie: mm 2 śniadanie: kaszka Obiad: zupa/drugie, to zależy co zrobię Podwieczorek: kanapka/mus owocowy/jogurt Kolacja: mm W międzyczasie suszone owoce, wafle ryżowe

Gość gość
Je normalnie to, co mu (oczywiście poza grzybami, potrawami bardzo ostrymi,czy fast foodami), mleka nie piją odkąd skończył 9 miesięcy

Gość gość
mój jak byl w tym wieku to jadł mniej więcej tak: - śniadanie płatki owsiane/ kasza jaglana/manna/ amarantus itp gotowane na wodzie z owocami do wypicia kubek nutramigenu. - II śniadanie maca lub pita (domowa) z musem owocowym lub mieszanka warzyw-jak z warzywami to do tego pasta z awokado. - zupa lub drugie danie-to co my tylko mniej doprawione - podwieczorek kisiel - na kolacje wafle ryzowe z wedlina i warzywami, do popicia nutramigen. Do 2 lat był całkowicie bezmleczny, między 2 a 3 rokiem życia jadł przetwory mleczne-jogurty czy kefiry a po 3 urodzinach wprowadziliśmy mleko.

Gość gość
Nie bo córka ma alergię na mleko krowie i podejrzenie nietolerancji glutenu. Ma dietę i gotuje jej osobno

Gość gość
Moja je wszystko to co my, oprócz grzybów i orzechów. Gotuję mniej doprawione bo ja tez lubię mniej a to mąż sobie doprawia. Mleka mm nie pije od ok 14 m-ca. Mleko krowie tylko przegotowane.