Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pracuje za 1500zł. zyc mi sie nie chce

Polecane posty

Gość gość

mieszkam w Warszawie :(

Gość gość
Ile godzin? Jako kto? Nie możesz dorobić?

Gość gość
Współczuje. Ja tez żyje w Warszawie i zarabiam 4000 netto i uważam ze to mało, na wiele rzeczy mnie nie stać

Gość gość
na lotnisku. Nie moge dorobic, bo to praca zmianowa wg narzuconego grafiku. W kazdym miesiacu jest inaczej. Gdybym nie miala szkoly (kolejnej, bom stara) to by mi sie inaczej rozkladal czas. Ja juz watpie w to, ze powinnam te studia onczyc :(

Gość gość
ja też zarabiam tyle, masakra , robię 8 godzin a póxniej zakupy w biedronce i do domu. dobrze że chociaż mam ładne nowoczesne mieszkanie własne bo jakby nie to ,to chyba skończyłabym ze sobą

Gość gość
W Lidlach w Warszawie szukaja teraz ludzi. Placa 3500 brutto + opieka zdrowotna + bonusy dla pracownkow (tansze zakupy). Zloz papiery nawet przez net, teraz. Wyjdzie ok. 2400 na reke, zawsze to lepiej.

Gość gość
o tych Lidlach slysze od kolejnej osoby. Kolega z pracy narzeka bardziej ode mnie a siedzi tu, bo ma umowe o prace i 2000-2400netto, bo szefowa faworyzuje facetow. Firmy startuja w przetargach, klamia co do spenionych wymogow(np.liczby osob na umowe o prace, ktore zatrudniaja tuz przed przetargiem)a potem kierownicy biora po 7tys. netto a nam daje jesc rodzina.

Gość gość
uppp

Gość gość
Ech a ja co mam powiedziec ,jestem kobieta pracuje w Poznaniu dojezdzam do pracy pociagiem poltora godz w jedna strone, zarabiam 155ozl a po odliczeniu dojazdu biletow na reke mam 1200 ,praca ciezka bo fizyczna i psychiczna i co tak mam super?

Gość gość
taka praca fizyczna za taka kwote to tylko do depresji prowadzi. Ciezko pracujesz to powinnas dostac chociaz troche wyzsze wynagrodzenie. Wspolczuje. Szukaj moze innej pracy, bo sie wykonczysz :(

Gość gość
koorfa, jak można za takie grosze niewolniczyć, sami psujecie rynek pracy dając się tak wykorzystywać

Gość gość
Ale napiszcie jakie to zawody macie? Ja np pracuje w sklepie z ciuchami na pol etatu i mam 900 zl,lubię tą pracę daje mi satysfakcję, skonczylam studia,miałam prace biurowa za 2500 netto,ale to był koszmar.

Gość gość
jaką satysfakcje może dac praca w sklepie odzieżowym?za 900 zł? Litosci... Jakie ty studia skonczyłas i gdzie, że masz tak wygórowane ambicje życiowe?

Gość gość
wyjechac za granice, bo w Polsce to place sa upokarzajace i jest to conajmniej chore, to wegetacja ja wyjechalam i nie zaluje, teraz moge zyc godnie

Gość gość
mi proponoje facet 5zl na godz i musze wziasć bo innej niema pracy dla ludzi w moim wieku to bedzie 1000zl - oplaty i fajki zostanie 200 na miesiac tych k***a pracodawcow powinno sie do kamieniolomow zatrudniac za miche zupy raz dziennie bysie buje nauczyly szacunku do ludzi.

Gość gość
U nas prywaciarze, to w większości ZŁODZIEJE BEZ GODNOŚCI!!!

Gość gość
w wieku 57 lat na znalezienie pracy nielicz jak juz to za stawke glodową 5zl ,k***a strzelal bym do takich pracodawcow nie o taka wolnosc ludzie walczyli.

Gość gość
ludzie, zamiast narzekać, ze zarabiacie 1000 zł, weźcie się za siebie, poszukajcie lepiej płatnej pracy, zanim totalnie się wypalicie i będzie tylko gorzej. Jak sami nie zaczniecie się cenić, to nikt za was tego nie zrobi. Tak sie mówi, ale pracując dłuższy czas "za grosze" człowiek podupada. Na zdrowiu (bo nie ma na leki, specjalistów, dentystę), gorzej wygląda (ubrania, kosmetyki, umęczenie fizyczne i psychiczne). Teraz jest dobry okres na zmianę pracy, wiele kobiet uznało, że nie oplaca im sie pracować, wolą siedzieć w domu za zwielokrotnione 500plus. Pracodawcy tak narzekają. Powodzenia!

Gość gość
Ci co walczyli to przeważnie mają wielkie g....,natomiast ci co kryli się za ich plecami to tak! Ci żyją na poziomie i siedzą w kościele w pierwszej ławce.

Gość gość
9,13 stuknij sie w,czolo .Wiesz co ja slysze wszedzie gdzie pytam o prace? ze niespel,iam warunkow ,pytam jakich? odp. wiekosy h mamy mlody zeslol,u innego powiedial mi ze w moim wieku szuka sie miejsca na cmentarzu nie pracy. Wiec nie pirdziel mi o szukaniu lepiej platnej pracy w kraju gdzie starszego osobnika traktuje sie jak worek kosci ktory juz dawno powinien zdechnąc . Poczekaj dozyjesz tych lat to sie przekonasz jak wygloda rozmowa kwalicikacyjna z dziadkami"prosze czekac na telefon" i po sprawie mozesz czekac do usranej smierci.

Gość gość
9;13 weź walnij sie w łep i przestań powielać propagande jak to przez 500+ nie ma pracowników ,ludzie odchodza z pracy bo są ch... zarobki mobing oszukiwanie na wypłatach traktowanie ludzi jak śmieci nadmiar obowiązków i wypłaty 1400-1500 zł ludzie sie wypalają psychicznie i fizycznie odchodza do innego pracodawcy z mysla ze bedzie lepiej a okazuje sie ze tam takie samo góvno albo gorsze pracodawcom nie zalezy na pracownikach nic nie robią zeby go zachecic do pozostania w jego firmie 1500 to max więc niech nie płaczą że ludzie odchodzą

Gość gość
mam prawko ,wozki widlowe,nowoczes,ego sprzedawce mamagazyniera ,pracowalem jako hutnik i wiele innych kursow ale wszedzie w kolejce na rozmowe kwalifikacyjną jes conajmniej 5 do 10 mlody h ludzi a czasem wiecej i poprostu wolą mlody h ,niedziwie sie mlodzi znaja sie na kopach ,jezyki tez . Ale do k***y nedzy stary tez chce zyć a ty nijak ci niedadzą,zeby mlodzi wszyscy wyjechali za granice to by dziadka przyjeli inaczej niema szans,no czasem sie trafi robota za 5ke bo nikt z mlodych sie niechyci ,taka jest rzeczywistosc niestety.

Gość gość
Mieszkasz sama? Ile masz lat? Ja też tyle zarabiam a nawet mniej, gdyby nie dobrze zarabiajacy mąż to by była wegetacja a nie życie.

Gość gość
Do 9:13 gdzie ty zyjesz ?chyba zamkniety w szafie , nie znasz realiów a piszesz rady

Gość gość
od 4 lat pracuje u jednego pracodawcy gdy podejmowałam prace było nas zatrudnionych 5 pracowników obecnie pracuje tylko ja z kolezanką bo 3 osoby odeszły z róznych przyczyn przy kazdym odejsciu obowiazki były rozkładane na pozostałe osoby teraz we dwie robimy to co cztery lata temu wykonywało 5 osób oczywiscie pensja nie wzrosła mam 1380 na ręke jestem wykończona psychicznie i fizycznie w okolicy nie ma innej pracy w odległym mieście oferty pracy za te same pieniadze odejmując 160 zł bilet msc i dojazd 2 godz w jedzna strone nie mam żadnego wyboru i pisanina takich ciemnych ciołków jak ten z 9;13 wzbudza we mnie politowanie dla takich ludzi żyjacych w wirtualnym świecie

Gość gość
przy zmianie firmy na lotnisku ponownie zaczyna sie od 1500zł netto na zlecenie. Nie ma znaczenia to, ze masz obeznanie i jestes bardziej uzyteczny i pomocny ludziom, ktorzy leca w swiat. To jest wlasnie praca w Polsce.

Gość gość
Dlaczego nie chcesz tego Lidla? To prawie dwa razy wiecej, wliczajac bonusy? Wolisz narzekac?

Gość gość
Ja pracuję za 2500 netto i też uważam, że to mało

Gość gość
Ja ma do ręki 1425 zł (etat). Dorabiam w kilku innych miejscach (zlecenia), w sumie do 2625 zł. Na szczęście łykendy mam wole, kiedyś miałam jeszcze 300 zł więcej ale w łykendy też miałam p********e :( Teraz wyrabiam się ze wszystkim w tygodniu.

Gość gość
Ja biorę tyle za jeden dyżur...trzeba było się kształcić.