Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość123polkriwoa

Mówi że kocha, ale w ukryciu myśli o innym

Polecane posty

Gość gość123polkriwoa

Cześć. Potrzebuje waszej pomocy bo nie mam pojęcia co mam robić. Jestem w związku z dziewczyną już 7 miesięcy. Kocham ją całym sercem, oddałbym jej swoje życie, a ona zrobiłaby to samo dla mnie. Przynajmniej tak sądziłem. Niedawno dowiedziałem się od przyjaciółki mojej dziewczyny, że w przeszłości moja dziewczyna kochała się w swoim sąsiedzie, ale miedzy nimi nic nie było. Mimo to, moja dziewczyna wciąż o nim myśli. Mało tego, od jej przyjaciółki dowiedziałem się (widziałem ich rozmowę, więc to nic zmyślonego przez nią), że moja obecna dziewczyna nie wie czy mnie kocha. Że jest ze mną, bo coś do mnie czuje, ale nie wie co to. Że prawdopodobnie jest ze mną tylko z wdzięczności za to co dla niej zrobiłem (pomogłem jej kiedyś w ciężkiej sytuacji). Od kiedy dowiedziałem się o tej sytuacji, to czuję się dziwnie kiedy na nią patrzę. Nie wiem co myśleć kiedy ona patrzy mi w oczy i mówi że mnie kocha, nie wiedząc, że ja wiem, że ona myśli o swojej starej niespełnionej miłości. Tutaj rodzi się moje pytanie i prośba o pomoc do was. Co mam zrobić ? Odpowiecie - rozmowa - ale to nie pomaga, bo już próbowałem z nią o tym rozmawiać (o naszych starych miłościach - żeby nie było podejrzeń, że coś wiem) ale ona od razu się bulwersuje i robi awanturę, że odkopuje jej przeszłość. Ale jaka to przeszłość, skoro ciągle o nim myśli ? Do tego ostatnio mi powiedziała, że "poznała" przystojnego chłopaka. Oczywiście chodziło o tego sąsiada, którego kiedyś kochała, a o którym ciągle myśli... Przez tą całą sytuację mam zmieszane myśli co do niej. Patrzę na nią i wiem, że kocham, ale jednocześnie wiem, że ukrywa przede mną prawdę. Raz już zostałem zdradzony przez swoją partnerkę - poprzednią. Drugi raz na to nie pozwolę. Ponawiam pytanie. Co robić ? Dalej z nią być i żyć z tym, że ona myśli o innym czy zostawić mimo iż kocham całym sercem ? Może ktoś na jakieś trzecie wyjście z sytuacji ? Za wszelkie błędy składniowe i ortograficzne przepraszam, ale targają mną takie emocje, że nie wiem jak to inaczej opisać. Pozdrawiam :)

Gość kogel
napewno porozmawiac :-) szczera rozmowa bardzo pomoga , a jeśli nie nie męcz się predzej czy później pozna kogos zakocha sie i odejdzie .. :) czas leczy rany widocznie nie jest ciebie warta .

Gość gość
Nic przyjemnego.Porozmawiaj z nią spokojnie co tak naprawdę do Cb czuje.Ale moim zdaniem 7miesięcy to mało czasu,żeby kogoś kochać.

Gość gość123polkriwoa
Zapomniałem dodać w temacie, że ostatnio często słyszałem od niej słowa cyt. "Boję się, że cię kiedyś zranię. Nie zasługuję na Ciebie. Jesteś dla mnie za dobry.". Kiedy to powiedziała poczułem się dziwnie. Właśnie wtedy porozmawiałem z jej przyjaciółką i dowiedziałem się, czego dowiedziałem. Biorąc pod uwagę, że jest to typ dziewczyny imprezowiczki, to jej słowa brzmią na prawdę złowieszczo. Co prawda, na moją prośbę rzuciła imprezy i od paru miesięcy nie była na imprezie to i tak czuję niepokój. Nie chcę jej tracić, ale też nie chcę po raz drugi zostać zdradzonym...

Gość ja ci doradze
porozmawiaj z nia, jesli sie nie przyzna to masz 2 wyjscia -rzucić ją -dalej z nią bądź, ale tylko dla seksu, zero emocji

Gość gość
Olej ją i poszukać fajnej dziewczyny.

Gość Österreich
Ja bym zagrała w otwarte karty powiedz ze wiesz i zobaczysz jak ona na to zareaguje. Moim zdaniem nie ma co dusić tego w sobie bo sam sobie możesz krzywdę zrobić. Tak więc szczera rozmowa z tym ze musisz jej powiedzieć co cie niepokoi w waszym związku. 7 MC za mało na miłość? To od kiedy zaczyna się miłość? Od roku dwóch? Jakaś nowa definicja miłości mi się pojawiła o której nie miałam pojęcia.

Gość gość
Byłam kiedyś w podobnej sytuacji jak twoja dziewczyna.Myślę,że niekoniecznie jest z tobą z wdzięczności,ale kocha cię jak przyjaciela.To,że chodziła na imprezy to nie znaczy,że z myślą zdrady.Sama jestem imprezowiczką,ale jak byłam w związku to nigdy z żadnym nie zdradziłam chłopaka.To,że dla ciebie zrezygnowała z rozrywki to znaczy,że jej zależy i nie chodziła tam,żeby cię zdradzać.A jeśli chodzi o tego sąsiada.. widzisz,to jest tak,że jeśli ona go kocha to niekoniecznie będzie do niego zarywać,zwłaszcza,jeśli nie mogła z nim nigdy być,ale ta miłość zostanie w jej sercu na zawsze i ona nie robi tego celowo.Ja w takiej sytuacji odeszłam od chłopaka,ale nigdy nie powiedziałam mu,że go kocham,bo kochałam tylko jak przyjaciela.Powiedz jej,że wiesz o tej rozmowie albo jak powie ci,że cię kocha to zapytaj się jej czy jest pewna,że to jest prawdziwa miłość z jej strony czy może tylko przyjacielska miłość.Jeśli na spokojnie odpowie ci,że prawdziwa miłość to zapewnij ją o swoich uczuciach,ale jeśli zacznie panikować,miotać się to masz wszystko jasne.Możliwe,że jesteś namiastką miłości lub zauroczeniem,ale może też naprawdę cię kochać,ale wiedz,że ta wielka miłość,a zwłaszcza pierwsza zostaje w sercu na zawsze.Nie zawsze nam wychodzi z tą osobą,nie zawsze możemy z nią być,ale zawsze będzie nam mieszać w głowie.

Gość gość56623
zrób co uważasz za stosowne :D

Gość niewiadoma523412
szczerze powiem ze nie wiem co ja bym zrobil na twoim miejscu

Gość pseudopolaszka
nie wiem co bym zrobił na twoim miejscu

Gość gośćlhlyhyhoo
tez się przychylam do tego ze kocha ciebie jako przyjaciela a tamtego jak faceta dlatego pogubiła się i nie potrafi określić,,może być tez tak ze kocha was obu ,nie jest w stanie zapomnieć o tamtym ale może niekoniecznie chce z nim być,podejrzewam ze strasznie się zamotała,szczere rozmowy i czas,nie wydaje mi się żeby chciała perfidnie ciebie zdradzać,,może zresztą tamten wcale nie chciałby być z nią w związku,,wiesz,,uczucia z serca na życzenie nie da się wyrwać,a człowieka wybić z głowy dlatego na twoim miejscu starałabym się jej pomóc zrozumieć samą siebie ,swoje uczucia,,może jakiś psycholog do którego razem się udacie?

Gość gość
Po co wiazales się z imprezowiczka ? Rozumu nie masz ? Zwykle uczuciowi faceci nie są zbyt inteligentni ale ciężka praca możesz to częściowo zmienić, lepiej dla ciebie

Gość gość
samo to, ze powiedziala ci to jej przyjaciolka mowi samo za siebie. w tlumaczeniu "ona chciala zebys sie o tym dowiedzial, jak widac od jej przyjaciolki bo sama pewnie nie potrafiloaby ci tego powiedziec, jesli to jest jej przyjaciolka prawdziwa to watpie, zeby powiedzialaby ci takie rzeczy bez jej wiedzy, pozdrawiam"

Gość kolegakolegikolegi
ja uwazam ze powinienes ją zostawic, skoro nie chce ci powiedzieć o tym, że o nim ciągle myśli, to znaczy że nie jest z tobą szczera, a jesli nie jest szczera, to bedzie cie oklamywac w innych sytuacjach tak samo

Gość gość
gość123polkriwoa wczoraj ostatnio często słyszałem od niej słowa cyt. "Boję się, że cię kiedyś zranię. Nie zasługuję na Ciebie. Jesteś dla mnie za dobry Kobieta tak powiedziała do mężczyzny?! Gdyby to byla zona to bym ją radził wieźć na sygnale do szpitala ale jak tylko dziewczyna to powiem uciekaj ona jest jakaś dziwna!!!

• NAJŚWIEŻSZE