Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie podzespoły do komputera sa potrzebne?

Polecane posty

Gość gość

Słuchajcie, bede składac komputer, tzn przez serwis internetowy, ja wybieram podzespoły. Tylko mam problem bo szukajac po róznych forach ludzie pisza ze potrzebne sa tylko podstawowe podzespoły: płyta, dysk, procesor, karta graf.,RAM, naped itp a czy karta sieciowa, karta dziwiekowa tez jest potrzebna do zestawu? co jeszcze opócz tych rzeczy trzeba dodać? DZięki za pomoc

Gość gość
Jak stacjonarny . to odpuść sobie kartę dźwiękową i sieciową. na płycie głównej i tak pewnie będziesz mieć już wyjścia na głośniki . tak samo slot na kabel RJ45 do internetu. zasilacz sobie kup jakiś porządny dobrej firmy np chieftec Chyba że chcesz mieć internet przez wifi to już musisz sobie kupić tak kartę wkładaną do płyty głównej albo jest tez wifi pod port USB jako PenDrive

Gość jemik2
Szczególną uwagę zwróć na procesor. To on będzie odpowiadał za wydajność Twojego komputera. Spójrz sobie na ranking: https://www.morele.net/wiadomosc/amd-ryzen-7-dostepne-w-przedsprzedazy/4019/ Zastanów się też do czego potrzebujesz tego komputera- jeśli do nowych gier i profesjonalnych programów- wtedy musisz wybrać lepszy i droższy procesor.

Gość Tymoteusz1
Wiadomo, że im lepsze podzespoły, tym dłużej komputer będzie działał na najwyższych obrotach. Jeśli macie możliwość, to zawsze starajcie się kupić jak najaktualniejsze podzespoły. Dobrym pomysłem może być skorzystanie z takich poradników jak http://techfresh.pl/ranking-procesorow-jaki-procesor-do-komputera-gamingowego/ Tam zawsze macie zestawienia najlepszych akcesoriów.

Gość gość
Szeroki wybór części i akcesoriów do komputera możecie znaleźć na stronie www.sklep-elektronik.pl Polecam wam przyjrzeć się ich ofercie. Dodatkowym ich atutem są korzystne ceny produktów, które posiadają.