Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kantor

Polecane posty

Gość gość

internetowy czy raczej stacjonarny?

Gość miksa123
hej. ja poszłabym w kierunku internetowych. Głównie dlatego, ponieważ wszystko można załatwić dużo sprawniej :) Mogę Ci polecić: https://ekantor.pl/ - oferta jest naprawdę bardzo korzystna, a sam kantor z profesjonalnym podejściem :) Na pewno nie stracisz :)

Gość pegasz
Jak dla mnie zdecydowanie online. Nie chcę przytaczać wszystkich korzytści związanych z tą formą wymiany walut, jednak jeżeli ktoś jest zainteresowany tym tematem to polecam przeczytać świetny artykuł http://www.e-import.pl/informacje/korzystniejsze-rozliczenia-miedzynarodowe-dzieki-kantorowi-online. Mi bardzo rozjaśnił zasadny działania i korzystania z kantorów J

Gość gość
Internetowy, lepsze kusy, wygoda, same plusy. Tylko dobrze sprawdzić opinie o nich, bo kursy to nie wszystko. Np. na jakikantor.pl zawsze piszą jeżeli są jakieś awarie czy problemy, warto sprawdzać

Gość gość
można też sprawdzać bieżące ceny na necie i powołać się na nie w kantorze - jak tak robię w http://www.centkantor.pl/. To sprawdzony przeze mnie kantor we Wrocławiu.

Gość Banamala
Internetowy, ale z możliwością osobistego odebrania pieniędzy w gotówce. Mało kantorów oferuje taką możliwość i jeśli preferujecie właśnie odbiór osobisty, to polecam Wam Rkantor, w którym możecie odebrać pieniądze właśnie w taki sposób. Poza tym Rkantor z tego co się orientuje ma jeden z wyższych kursów walut i wymiana właśnie tam będzie Wam się bardziej opłacać. Tu https://www.rkantor.com/oddzialy-kantoru/opolskie/opole/ macie link do strony, na której możecie zapoznać się z ich oddziałami.

Gość gość
Te kursy zmieniają się niemalże co sekundę, także warto to po prostu monitorować. Ja wyjeżdżałam do Holandii i wymieniałam pieniądze u znajomego w kantorze. Dopiero od jakiegoś czasu zauważyłam, że korzystniejsze kursy są teraz w sieci. Wszystko się zmienia z dnia na dzień, ale taki najstabilniejszy, z tego co zauważyłam jest chyba https://www.kantory-plus.pl/ - zarówno jak wymieniałam

Gość gość
Jestem za internetowym. Porwnałem sobie ceny i koszty na platformie Gieldawalut.com i w kantorze na mieście, który uchodzi za niedrogi. Internetowo oszczędzam znacząco i ten atut, że w każdej chwili mogę skorzystać 24 h na dobę.

Gość gość
same reklamy:/ pracuje od lat w kantorze i juz mi sie nie chce tłumaczyc ludziom jak to działa.Łykaja te internetowe bzdety jak młode pelikany.Dosyc powiedziec ze oczywiscie stacjonarny.

Gość slavinska
Jakbym pracowała w stacjonarnym też bym chwaliła swoje:) Ale jak klient się wypowiem i wolę online. Porównywałam sobie zresztą ceny na mieście z kursami na Amronet.pl. To mówi samo za siebie.

Gość gość
Wymiana waluty w Plsukantor.pl powinna się spodobać każdemu. Tak myślę, bo przewalutowanie jest bardzo proste i niedrogie.

Gość danusial
Generalnie wymiana w e-kantorach to bardzo wygodna sprawa. Ja wymienam na Gieldawalut i choć nie za bardzo radze sobie z tego typu stronami, to tu nie mam żadnego problemu. Strona jest bardzo łatwa w obsłudze

Gość gość
Jak się to robi w necie,jeżeli w banku mam konto walutowe i chcę sprzedać walutę i złotówki pr,elać na konto złotowe?

Gość gość
Bardzo prosta sprawa:) Z konta walutowego przelewasz do kantoru internetowego, często nic się nie płaci za taki przelew, a jeżeli to mkas. 5 zł (możesz mieć pewność że oszczędność z przewalutowania będzie wyższa). Później wymieniasz czyli klikasz i masz już PLN- zobacz np. na stronie Amronet.pl tam panel jest bardzo intuicyjny, także bez szans aby się pogubić. Kolejno PLN wypłacasz na swoje konto bankowe w złotych - zawsze za darmo w naszej walucie:) W 1 dzień, a nawet w godzinę to wszystko załatwisz- zależy tez od banku.

Gość lia776
Nie spotkałam się z tym aby było inaczej, czyli żaby kantor internetowy miał gorszy kurs niż stacjonarny:) Zawsze odwrotnie. Na Gieldawalut.com stawki są bardzo korzystne w porównaniu do przeciętnego kantoru czy banku i korzystam też z programu oszczędnościowego.

Gość zaaddra
A wymieniał ktoś na Pluskantor? Ja wczoraj zrobiłam tam wymianę i poszło bardzo sprawnie, wymiana była natychmiastowa i to w dodatku bez prowizji.

Gość gość
Jeszcze nie ale wymiana bez prowizji brzmi dobrze:) Korzystam zwykle z przewalutowań w Amronet, jednak nie zaszkodzi mieć alternatywę w razie czego. Choć nie wiem czy jakikolwiek inny kantor internetowy mógłby mieć lepsze kursy od Amronetu...warto porównać.

Gość farbowanablond
Ja korzystałam z pluskantor.pl, nie raz a już kilka razy. Pierwsza wymiana poszła bez kosztów:) Jest najszybciej działającym e-kantorem jaki znam.

Gość bikerka

Szkoda że tylko pierwsza:) Ja natomiast dostałam zniżkę na koszt przewalutowań-80% rabatu aż na miesiąc, jak zarejestrowałam się na Gieldawalut.com. W tym czasie zrealizowałam na preferencyjnych warunkach 4 przewalutowania. Pomyślcie sobie ile dzięki takiej promocji mogłyby zaoszczędzić firmy, które walutę muszą wymieniać ciągle.