Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wygląda przewożenie niemowlaka autobusem?

Polecane posty

Gość gość

Mam pilny wyjazd z 5 miesięcznym dzieckiem. Musze zabrać sie autobusem (odległość 12 km). Na złość zepsuł mi sie samochod a nie mam kogo poprosić o podwiezienie. Czy któraś z Was przewoziła dziecko autobusem ? Jak to wygląda ? Trzeba mieć fotelik ? Woże synka w spacerówce. Nie mam wozka 3w1. Z fotelikiem bylby problem bo od dworca mam spory kawałek do przejścia.

Gość gość
To autobus miejski czy coś w stylu PKS?

Gość gość
To normalnie, na kolanach, a wózek do bagażnika.

Gość gość
U nas PKS ma linie gzie niskopodłogówki są, wiec wtedy na środku jest takie miejsce dla kobiet z wózkiem/niepełnosprawnych. A jak zwykły to faktycznie dziecko na kolana i tyle.

Gość gość
ja z 4 miesiecznym dzieckiem musialam przejechac 1300km- w tym byl samolot, autobus i pociag, wiec te twoje 12km PKSem to pikus :) Dasz rade!! W srodkach transportu publicznego nie musisz miec fotelika. Dziecko bierzesz na kolana. Co do wozka to mozesz poprosic kierowce zeby schowal ci do bagaznika, albo pomogl wniesc do srodka. Bo czasami w wielkim pksie siedzi 3 osoby wiec nawet w srodku spacerowka nie powinna przeszkadzac. No ale zapytaj kierowcy.

Gość gość
Ogólnie jade jeszcze z mamą także z wózkiem nie będzie problemu z wniesieniem. Chodziło mi własnie o to czy mozna bez fotelika przewozić. Dziękuję za odpowiedzi :)