Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie szczepienia poza obowiązkowymi?

Polecane posty

Gość gość

Jestem w pierwszej ciąży i staramy się z mężem dokładnie wszystko zaplanować już zawczasu. Szczepienia obowiązkowe to dla nas oczywistość, mamy wątpliwości co do tych zalecanych. Bratowa namawia nas na pneumokoki, koleżanka mówi mi że to niepotrzebne... Co o tym sądzicie? Szczepicie swoje maluchy tylko obowiązkowymi szczepionkami?

Gość gość
Może warto spytać lekarza a nie pytać się na kafeterii?

Gość gość
Ja z dodatkowych szczepiłam tylko na pneumokoki.. nie żałuję.

Gość gość
Wal w dzieciaka wszystkimi szczepionkami jakie tylko zalecą lekarze. potem proś na forum o pomoc dla autystycznego bachora. A potem mów, że nie ma związku, mimo, że teraz autyzm występuje 100 razy częściej!

Gość gość
Zdecydowanie porozmawiaj z lekarzem. Jeśli jednak chodzi o moje maluchy - szczepiliśmy na wszystkie obowiązkowe + na pneumokoki. Staram się rozsądnie podchodzić do zdrowia dziecka i nie poddawać się reklamom, ale w tym przypadku uznałam że naprawdę warto - pneumokoki mogą wywołać wiele groźnych chorób, choćby zapalenie płuc. Warto rozważyć!

Gość gość
Ja osobiście mam sporo wątpliwości... O ile dobrze rozumiem to nie jest szczepienie przeci jakiejś konkretnej chorobie, po prostu pneumokoki wywołują różne choróbska... no ale szczepienie tez nie daje gwarancji, więc czy warto kłuć malucha??? sama nie wiem

Gość gość
moim zdaniem to trzeba szczepię przeciwko hpv

Gość gość
Poza obowiązkowymi nie róbcie żadnych, ty tylko szkodzi... ja nie miałem i mój uklad immunologiczny jest sam w stanie poradzić sobie z najgorszymi chorobami. Sam zwalczylem astme i wiele innych, nigdy zadnej chemii z nfz, to nas powoli zabija ludzie,.czy tego nikt ni widzi?