Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy u was też chodzą dzieci po cukierki?

Polecane posty

Gość gość

Mieszkam w bloku. Mamy 3 miesięcznego syna czyli jestem na etapie pieluch, mleka itp. W ogóle nie pomyślałam, że będą dzieciaki sąsiadów zbierać cukierki... Bardziej interesowało mnie żeby mąż kupił znicze. Głupio mi, bo otwarlam drzwi, a tu dzieci i nic nie miałam żeby im dać ehhh:( Czy Halloween już jest tak popularne? Wasze dzieci też zbierają słodycze?

Gość gość
Trzeba bylo dac po dwa zlote

Gość gość
Głupi obyczaj a jeszcze głupsi i bezmyślni rodzice.Wnerwia mnie to ze mam dawac cukierki obcym dzieciom.Rodzice mnie szokuja ze o 18 czy 19 pozwalaja dzieciom chodzic po obcych mieszkaniach.W bloku nieopodal mieszka podobno gosc ktory zamordowal kobiete.W innym recydywisci ktorzy co rusz w pierdlu siedza.I te dzieci przeciez tego nie wiedza. Wkurza mnie ten szal halloween.

Gość gość
Moje 2 córki 12 i 9 lat zbierają cukierki. Widocznie halloween stało się też popularne polsce :-) nie przejmuj się poproś męża żeby kupił trochę cukierków

Gość gość
a ja gonie bachorstwo aż miło... nawet nie chce im się nic przygotować! żadnego przebrania ani nic!!! tylko wystawiają łapę i - cukierek albo psikus. Pewnie nauczyli się od rodziców ;) zawsze im mówię, żeby przyszli z własnoręcznie zrobioną szopką, zaśpiewali kolędę , a wtedy porozmawiamy o słodyczach :)

Gość gość
Nie, u mnie nie. Moze gdzies na bogatych osiedlach to praktykuja, ale w blokach to raczej mniej.

Gość gość
moj syn wlasnie chodzi. Wszyscy daja slodycze a jak trafil na taka jedze jak w ostatniej wypowiedzi byl psikus- maka na wycieraczce. Haha

Gość gość
Mąż już wrócił i ma drzemkę z synkiem. Ja sprzątalam i nagle dzwonek. To oczywiście otwarlam, a tu dzieci:( Akurat słodyczy zero w domu, a pieniędze to moim zdaniem nie wypada... No nic za rok będe pamiętać, bo już teraz nie chce mi się specjalnie wychodzić, zwłaszcza, że dzisiaj pewnie wszędzie pełno ludzi:P

Gość gość
18:19 i juz sami widzicie jakiego sortu rodzoce puszczaja dzieci po zebranie o cukierki Moze niech te twoje cuda jeszcze nasraja tym,ktorzy drzwi nie otwieraja , na wycieraczke? Pewnie to tez by cie roznawilo. Buractwo

Gość gość
wszystkie swieta i fety byly kiedys nowoscia. Trzymaj jakies cukierki w domu i tyle. PS. Prosze cie, mowi sie "otworzylam drzwi", a nie "otwarlam".

Gość gość
Nikt nie ma obowiązku dawać czegokolwiek obcy dzieciom, zwłaszcza jak spotykasz je np. Mieszkają w twoim bloku a nawet " dzień dobry" nie mówią bo mamusia i tatuś nie wychowali.

Gość gość
Ja bym sie bala, zeby dzieci braly cukierki od obcych. Malo to wariatów ? Nie wiadomo co tam podrzuca dzieciom.

Gość gość
Nie. Nigdy sie z czymś takim nie spotkałam i mam nadzieje że nie spotkam

Gość gość
Ja mieszkam na wsi i nawet tu zbieraja cukierki....

Gość gość
Mam dzieci ale rozumiem ze inni maja gdzies dawanie Im slodyczy.Brzsensowne i roszczeniowe podejscie-takie żebranie niesmaczne...Jak można dawać zezwolenie żeby dzieci komuś naśmieciły na wycieraczce bo ten nie dał słodyczy.Chamstwo i beak podstawowych zasad kultury to zbyt słabe określenie.Czego tu się po dzieciach spodziewać jak np.tak jak pani mądra inaczej z wpisu nade mną cieszy się, że jej dzieci komuś mąką wycieraczkę pobrudziły.Tylko się babo nie zdziw jak ktoś twego synisia złapie za bety i za to strzeli w dupsko.

Gość gość
U nas nie chodzą, zresztą ja bym swojemu tez nie pozwolila- uczę go ze ma nie przeszkadzać sąsiadom i ze ma nie brać niczego od obcych. A zapadła bym się ze wstydu pod ziemię gdyby komuś wysyłał mąkę na wycieraczki. To miał być żart? Coś zabawnego w tym? Może jeszcze jajkami w okna rzucać? A już nie pojmuje jak rodzice mogą puszczać takie dzieciaki bez nadzoru, nie wiadomo na kogo się trafi.

Gość gość
mam 32 lata. pamietam jak dzis, jak bylam dzieciakiem i marzylam zeby bawic sie w halloween. Czytalam "usmiech numeru", a listopadowy numer byl o duchach i strasznych historiach. Wyjmijscie kije z pup i wyluzujcie. nie mam dzieci, ale jak bede je miec, to chetnie sie z nimi pobawie, wytne dynie i pochodze po sasiadach.

Gość gość
Ale ja nie mam nic przeciwko temu żeby inne dzieci chodziły ze swoimi rodzicami czy nawet same, żeby przebieraly się i miały zabawę. Po prostu ją bym swojemu na taką zebranine i chodzenie po domach obcych ludzi hmm ni pozwoliła. Lampion z dyni miał, bo prosił i nikomu to nie szkodzi. A mąki na wycieraczki w żaden sposób nie można uznać za zabawny pikuś, żart.

Gość gość
18.44 ale prowokujesz

Gość gość
Mieszkam w USA i u nas owszem dzieci zbierają cukierki. Właśnie jestem w Polsce i nie puszczę swoich tym razem. W Stanach to już jest normalne - tu wolę ominąć wyzywania dzieci (4l i 2l) od bezbożników i szatanów.

Gość gość
jak to: bez przebrenia po cukierki??? o.O nie ma przebrania - nie ma cukierkow. jest przebranie ale nie ma cukierkow? - to jets psikus czyli najczesciej drzwi uwalone jajkami :P ja mam cala miske mini snickersow, marsow, milky way i paczke tych jeszcze mniejszych ogolnie nazywanych celebrities i nikt nie chodzi :(

Gość gość
rniegrzeczny dziś Raj dla pedofilów. --- kosciola i ksiezy nikt nie przebije, wiec sie nawet nie staraj wszczynac tej rozmowy 😴

Gość gość
Do mnie ta dzieciarnia też puka, ta sama co rzuca kur/wami pod moimi oknami z samego rana, dostali kostki rosołowe, smacznego ;)

Gość gość
Ja niedawno dzieciaka zataszczylam do rodzicow, bo mi jajko na drzwiach rozbil. Rodzice zdziwieni skad dziecko jajka mialo, bo oni mysleli, ze jest u kolegi i graja w gry. Zdjecia zrobilam, w srode zglaszam do administracji, ze dzieciaki robia w bloku syf.

Gość Viiktoria
Naprawdę kostki rosołowe?,

Gość gość
Moi rpdzice nie dali cukierków i dzieci farba pomalowaly jakies bazgroly na plocie :( tegonoe szlo niczyc zmyc.

Gość gość
Ale jesteście dziwaki. Walentynki też kiedyś były fuj ,a teraz każda chce "swietowac". U mnie dwa lata temu już i rok temu chodzili. A teraz się przeprowadzilam dwie ulice dalej (niby do troche "lepszych" budynkow) i tu już dzieci nie chodziły. Mieliśmy cukierki.. cóż.. jutro sami zjemy :-D

Gość gość
20:02 Każda? Poważnie? Bo ja jakoś nie świetuje walentynek. A wiesz dlaczego? Bo mam normalnego meża, który okazuje uczucie cały rok, a nie tylko jeden dzień.

Gość gość
mnie nie przeszkadza haloween, dynie i wszelkie pzrebieranki, ale nie cierpie, jak ktos mi puka do drzwi, boje sie otwierac obcym, gdy jestem sama, nie wiem przeciez ,kto za drzwiami. Moze w Stanach ludzie czuja sie bezpieczni, ale ja nie. Nie cierpie tego zwyczaju.