Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy prawdziwą miłość spotyka się tylko raz w życiu??

Polecane posty

Gość gość

Chodzi o to że rozstałam się z chłopakiem i wydaje mi się że już nigdy nikogo tak nie pokocham. Rozstanie nie było z niczyjej winy tylko z rozsądku( ten związek nie ma przyszłości mimo że bardzo się kochamy) . Ostatnio usłyszałam od przyjaciółki że żałuje że bez walki pozwoliła tak poprostu odejść swojemu chłopakowi i choć była w wielu związkach już nigdy nie poczuła tego samego co kiedyś do niego. Boję się że ze mną będzie tak samo i że pozwoliłam odejść miłości swojego życia której już więcej nie spotkam. A wy co o tym myślicie???

Gość gość
Ja miłość swojego życia spotkałam późno, bo prawie przed samą 30-tką. I WIem, że nigdy wcześniej tak nie kochałam, ani już nie pokocham

Gość gość
Prawdziwa jest tylko jedna i trzeba o nią walczyć

Gość gość
Można pokochać inną osobę, a tak nawiasem mówiąc, jeżeli kochacie się, a związek nie ma przyszłości, to musi być czyjaś wina. Nie odchodzi się , nie będąc odrzuconym od kogoś, kogo kocha się!

Gość gość
Pokochać można, ale już nie tak samo. Wiem po sobie. Próbowałam sobie po tamtej wielkiej miłości ułożyć życie ale mi się nie udało. 5 lat się leczyłam, próbowałam, nie pomogło. Teraz już odpuściłam i jestem sama. I tak już zostanie.

Gość gość
Wg mojego doświadczenia ta pierwsza prawdziwa miłość jest jeszcze dość niewinna, bo nie zna się tego cierpienia, gdy związek się rozpadnie. Przy każdym następnym związku ma się już taki bufor, nie angażuje się całkowicie w obawie przed zranieniem. Ale ja nie tracę nadziei, że spotkam kogoś, przy kim poczuję się na tyle bezpiecznie, żeby znów pozwolić swoim emocjom popłynąć.

Gość gość
Prawdziwa miłość to tylko ta, pomiędzy rodzicami i dzieckiem, cała reszta, to tylko wymysł kultury i usprawiedliwienia dla facetów, że niby chcą seksu po ślubie z miłości.

Gość gość
Nie wiem...nie przeżywałam tego stanu nigdy.

Gość gość
gość dziś Można pokochać inną osobę, a tak nawiasem mówiąc, jeżeli kochacie się, a związek nie ma przyszłości, to musi być czyjaś wina. Nie odchodzi się , nie będąc odrzuconym od kogoś, kogo kocha się! x Dokładnie. Autorko, cóż to za "rozsądek" zadecydował, że się rozstaliście? On mieszka na inne planecie? Jest takie powiedzenie: kocha sie nie za coś, ale pomimo...

Gość gość
Czyli ze co byłam z nim rozpadło się miałam wielu ale nikogo tak jak jego nie pokochałam to oznacza wielka miłość?

Gość gość
u mnie ta 3 milosc byla najmocniejsza, a tylko ja wiem o co chodzi :classic_cool:

Gość gość
Miłość istnieje tylko do rodziców! Reszta to tylko chemiczne halucynacje waszego mózgu.

Gość gość
bzdury i egzaltacje. Każda miłość jest prawdziwa i każda jest trochę inna . Nie ma nieprawdziwych miłości,ale sa zauroczenia mylone z miłościę

Gość gość
Nasuwa się pytanie czy prawdziwa miłość pokona wszystkie przeszkody? Z powyższych wpisów wynika, że nie.

Gość gość
Nie. ja faceta kochałam ale co trzy dni się klocilismy o bzdury a potem kłótnie przez sms wyzywanie się, on pił zostawial mnie na kilka dni, potem przepraszalam nawet gdy czułam że to nie tylko moja wina i rozstalismy się dziś właśnie. a myślałam tylko o nim zawsze

Gość gość
Nie pokona. bomimo ze ludzie się kochają to mogą nie rozumieć. jedno klnie pije i pali. pije kilka piw dziennie pali dwie paczki a tobie gdy masz pretensje że wydaje na to cała kasę wmawia ze ty tez palisz (3 papierosy dziennie.) i jesteś alkoholiczka (2 drinki w ciągu dwóch lat). i koniec gadki

Gość gość
coz o rodzicach nie mysle tyle co o facetach

Gość gość
nie jest to moja wina a tego jak bylam traktowana zawsze w domu. chcialabym miec jedna osobe ktora by mnie kochala bezwarunkowo - jesli juz to moze facet kiedys - bo u mnie w domu to tak nie dziala.

Gość gość
prawdziwa miłość o ile rzeczywiście jest prawdziwa zdarza się tylko raz w życiu.

Gość gość
prawdziwą miłość to masz w sobie do innych ludzi albo jej nie masz wcale, a takie bajeczki o jedynym i jedynej to dzieciom opowiadajcie

Gość gość
niszcząca jest ta cała teoria o jedynej prawdziwej miłości. tworzy tylko przestrzeń do tolerowania krzywd w imię "miłości", której często wcale nie ma. takie okłamywanie się, że jest się kochanym przez kogoś, kto nie kocha albo "kocha" w chory sposób.

Gość gość
tylko raz

Gość dawny ladaco
ja z moja stara jestem juz długo ale to informacja zaszyfrowana jest.

Gość gość
Dawny ladaco, ty w jakieś wsi mieszkasz i na pewno nie kochasz, bo żaden kochający mężczyzna nie mówi o swojej kobiecie @stara"