Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co się dzieje z moim mężem?

Polecane posty

Gość gość

Ma 35 lat, jest bardzo poważny dojrzały itp. Robi karierę, zadbał o dom i rodzinę pod względem finansowym. Generalnie dojrzały człowiek. Od pewnego czasu (tak ze dwa lata) ciągle mówi ze życie jest krotkie, trzeba korzystać bo chce mieć co wspominać przed śmiercią. Kupił sobie kabriolet, zaczął chodzić na siłownię z prywatnym trenerem, chodzi po lekarzach, jest piękny i wymuskany. Masaże spa, przykladal zawsze wagę do stroju ale teraz to już przesadza. Mi mówi ze za bardzo się przejmuję praca, żebym trochę dopuściła i znalazła czas dla siebie, dla nas. Chce chodzić po klubach, a jak ja nie mam czasu to idzie z kolegą. Ostatnio przyniósł "cos" do palenia i w końcu wypalił to z kolegą a mi powiedział że jestem Stara i dretwa. Co się z nim stało? Na moje pytanie odpowiada że nie chce żeby jego życie to była tylko praca i płacenie rachunków, ze chce czegoś więcej od życia, chce mieć wspomnienia. Sama też bym chciała ale jakoś zawsze mam coś ważniejszego do zrobienia i szkoda mi czasu na takie durnoty. A on, intego mu zazdroszczę, potrafi być dobrym pracownikiem ale umie się przełączyć z minuty N minute na tryb szaleńczo rozrywkowy. Co się z nim dzieje.

Gość gość
Dopadł go kryzys wieku średniego. Twój mąż ma rację, bo trzeba żyć i się bawić, cieszyć, a nie tylko pracować. Sama spróbuj się wyluzować, gdy masz wolne to ani słowa o pracy, idź z mężem na imprezy, wycieczki itd. Życie jest za krótkie żeby tylko wegetować.

Gość gość
Zmadrzal pod koniec życia.