Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko chodzące po domuw majtkach przy gosciach

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem już sama. czy ja to jestem jakas "nie ten tego " czy faktycznie już dzisiejszym dzieciakom nie wpaja się manier. Podjechalam dzisiaj do nowej pracwnicy zanieść jej ważne papiery, aby wypelnila na jutro. Oczywiście zapowiedziałam się wcześniej, weszłam do srodka , nie odmowilam kawy, no ale było jendo ale... W domu była dziewczynka tak na około 8-max 9 lat .Nie o tyle co siedziała z nami, bo po całym domu sobie chodzila i cos tam robila, ale wcale nie krepowalo malą to ze przyszedł gość a ona przy mnie i po całym domu sobie chodzila w samych majtkach i krótkiej koszulce. Kolezanka co rusz ją strofowala aby ubrala cos na siebie itd. ,ale mala była zaparta ze woli tak sobie po domu chodzic i nie dala se przekonać , ani nie czula zażenowania gdy przy mnie sobie chodzila ot tak wpól rozebrana. Nie mowie ze to dziecko było cale gole, bo jak pisałam miała majtki i koszulke, ale wg mnie gdy ktoś przychodzi w gości to powinno się uczuc dziecko zwalszcza szkolne ze raczej tak "roznegliżowane" przy obcych nie powinno chodzic. Kolezanka w pewnym momencie już przestala zwaracc na nią uwagę ,ale ja miałam niesmak. Widząc moją mine na widok jej malej skwitowala tylko ,ze zawsze malej gorąco i ona już nie ma sily się z nia uzerac . Czy to ja przesadzam , czy jednak etyka ubioru j szkolne dziecko powinno obowiązywać gdy ktoś obcy przychodzi w gości?

Gość gość
Naprawdę masz problem. Nie masz ważniejszych?

Gość gość
We wszystkich świętych jechałaś do pracownicy? Prowo widzę kolejne.

Gość gość
Jak jej zawsze gorąco to mogła założyć krótkie spodenki a nie w samym majtkach.ja nie wiem czy taka osoba będzie dobrym pracownikiem jak nawet gowniara jej nie słucha.

Gość gość
1 Listopada jeździsz do obcych ludzi? :-/

Gość gość
Dom to miejsce gdzie można więcej. Ja mam 27lat. Uwielbiam chodzić na majtkach i w koszulce. Syn mojej przyjaciółki ma 7lat. Czasem jak do nich wpadam on biega na majtkach. Jakoś nawet nie zwracam na to uwagi. Dzieciaki będą w wieku dojrzewania to sami się z awstydza.

Gość gość
dobrze ze w boze narodzenia ludziom d**y nie zawracasz jeszcze

Gość gość
I moim zdaniem nie przesadzasz. Ja rozumiem ze w domu każdy może czuć się swobodnie, ale przy gościach obowiązują jednak inne zasady. Mój też nieraz chodzi taki porozbierany ale wie ze przy gościach nie wolno, i jak próbuje borykać to mu każe po prostu w jego pokoju siedzieć, albo krótkie spodenki założyć. Z drugiej strony, tamta mała może po prostu na taki wybryk wyjątkowo sobie pozwoliła i na co dzień nie ma takich scen, a wizyta gościa to tez nie czas na rodzinne przepychanki z dzieciakami- na pewno załatwiła to jakoś później. No i jednak zwróciła jej uwagę, nie udawała ze jest ok.

Gość gość
Tu autorka :ale dlaczego to jakies dla was zaskoczenie?? Ozywiscie ze wcześniej się umowilam z kolezanką ,ze dzisiaj na konkretną godz podzuce jej papiery i to nam pasowalo . Akurat ani ja ,ani ona nigdzie nie wyjezdzalysmy ,ani zlotu rodziny żadna z nas nie miała. Dziwie się ze dopatrujecie się jakiś nie wiadomo co

Gość gość
Póki co to Ty się dopatrujesz. Widzę masz wyjątkowo nudne życie skoro zakładasz taki temat :D

Gość gość
podnieciłas się czy co?:D

Gość gość
Nie rozumiem, podniecił cię widok dziecka w gaciach czy co? Bo ja nie widzę problemu w tym co kto ma na d***e. Zajmij się swoją i tyle.

Gość gość
PROWO

Gość gość
tu autorka :Zastanowcie się co piszecie. Czy osoba podnoecona bylaby zbulwersowana i uburzona ubiorem? raczej preciwnie, w całej zupelnosci komus by to pasowalo. Ja jawnie wykazalam niesmak i bylam dosyć bardzo cieta w myślach na taką samowolke, ponieważ jak pisałam... w moim mniemaniu dziecko przy gosciahc powinno się trochę inaczej ubierać i tyle. Od razu zaznaczam , ze to nie były jakies tam gacie obcisle ze "wszystko" było przez nie widać czy się tam odznaczalo , no nieee, takiej przesady tez nie bylo. to bardziej cos z rodzaju luźniejszych "bokserek" ale mimo tego jednak majtki , a wg mnie majtki i koslzulka podczas wizyty gości była jets i będzie totalnuie nieodpowiedznim ubiorem

Gość gość
Autorko jesteś jakas walnieta chyba ze szukasz problemu ?? Ich do i ich sprawa do tego dziecko kilku letnie. Ja rozumiem jakby Cię koleżanka w majtkach przywitała ale dziecko ? nie przyszlas widzieć się z dzieckiem Idź się zajmij sobą a nie szukaj problemów

Gość gość
A cóż ty się tak obruszyłaś? U moich znajomych często widuję dzieci latające w majtkach albo właśnie w takich bokserkach,no nie widzę problemu za bardzo...;/ Nie przyszłaś do dziecka,tylko do matki, co cię obchodzi ubiór dziecka w swoim własnym domu????

Gość gość
Koleżanka wyraźnie zwróciła młodej uwagę - więc to nie jest tak, ze to zupełnie olewa. Szczerze odwiedziny obcej osoby w święto jest gorszym faux pas niż dziecko w majtkach. Zgodziła się na podrzucenie papierów, kawę mogła zaproponować przez grzeczność. Burasz się o zasady dobrego wychowania a sama jak widać ich nie posiadasz.

Gość gość
"a wg mnie majtki i koslzulka podczas wizyty gości była jets i będzie totalnuie nieodpowiedznim ubiorem " A według mnie powinnaś dać jej papiery i spadać do siebie a nie kaweczkę sobie popijać. A potem obgadywać na forum. Po prostu zenujące.

Gość gość
" to nie były jakies tam gacie obcisle ze "wszystko" było przez nie widać czy się tam odznaczalo , no nieee, takiej przesady tez nie bylo. to bardziej cos z rodzaju luźniejszych "bokserek"" Chyba jednak się podnieciłaś...NIGDY, ale to NIGDY ne przypatrywałam się czy dziecku widać części intymne czy nie widać. Nawet na plaży jak dzieciak jest z gołym tyłkiem to się nie przypatruję. I tak robią dorośli, kulturalni ludzie.

Gość gość
"Ja jawnie wykazalam niesmak i bylam dosyć bardzo cieta w myślach na taką samowolke, " A kim Ty jesteś by wyrażać niesmak? Nachodzisz rodzinę w dzień wolny, nie masz za grosz kultury i wpatrujesz się dziecku w krocze, "wyrażasz niesmak", objeżdzasz kogoś potem na forum? Chamica jesteś i tyle.

Gość gość
Zacznijmy od tego, że ty nie byłaś tam gościem. Wpadłaś tam na 5 min po papiery i tyle. Matka ma dzieci szykować, bo ktoś przyjdzie na chwilkę? Pewnie nawet nie spodziewała się, że wejdziesz, a kawę zaproponowała z grzeczności. Rozumiem, że gdyby dziecko biegało rozebrane na imieninach czy jakimś proszonym obiedzie, to rzeczywiście bulwers byłby słuszny. Ale obruszać się, że dzieci we własnym domu w majtkach biegają? Jak listonosz ma przyjść, to też dzieci ubierasz? Bo może je w gaciach zobaczy i się zniesmaczy?:D A tak poza tym, to wpychać się komuś do domu w święto, to już szczyt bezczelności. No ale tak to jest jak własnych przywar się nie widzi, a cudze wypomina.

Gość gość
W sumie to mogłaby mieć te spodenki jak jej tak gorąco ! Ja też jakoś nie uznaję czegoś takiego :/ nawet jak by to byli chłopcy czy upał

Gość gość
Ciesz się, że w samych majtkach.... Ja zawitałam do domu koleżanki, gdzie jej 5 letnia córka latała właśnie BEZ MAJTEK i w samej koszulce :D Tak, czułam się jak pedofil...

Gość gość
Jaja sobie normalnie robicie!!! Ja tez chodzę po domu w majtkach i koszulce i jak ktoś sie nie zapowie to tak mnie zastanie i w d***e mam jego oburzenie... a tu dziecko w swoim własnym domu ma sie stroić bo koleżanka do matki przyszła no litości!!!

Gość gość
Nowa w pracy, nie mogła odmówić; kawę zaproponowała z grzeczności. Niestety grzeczności i własnego życia zabrakło autorce. Żenada

Gość gość
Prowo- najpierw pracownica a potem kolezanka.

Gość gość
jesli to prawda,choc nie wierze to TY przesadzasz,autorko. po 1- przyszłas do obcego domu-swojej pracownicy,nawet jelsi się z znią wczesniej umowilas ( moze ona jako twoja podwładna głupio jej było odmowic,ale moze nie miala ochoty spotykac się w sprawach słuzbowych we Wszystkich Świętych?)-przyszłas do jej domu w Święto-ok. mogłas tylko dac jej te papiery si padac a nie jakies kawkowanie. moze ona ci to zaproponowala ok-ale wiesz jak to jets,ktos wpadnie to się z automatu proponuje kawkę,choc wcale się na to nie ma ochoty. ty się bezczelnie wprosilas choc mogas podrzucic jej te papiery i dac jej spokoj w swieto i jeszcze obgaduje. poza tym jej dom i jej sprawa jak ubrane jest dziekco,gole nie było a ty jej w majtki nie musialas zagladac czy cos przeswituje. moja 7l. corka tez czesto chodzi w samycy majteczkach i koszulce bo w domu jest bardzo gorąco ( grzeje nas centralne ktore nie sa się wyłączyc,kaloryfery mamy zakrecone ael gorąco idzie z rur) i jest jej gorąco,mnie zresztą tez. w dzien chodze w legginsach ale na wieczor zdejmuje i chodze w samych gaciach i szlafroku bo jest mi zwyczajnie goraco w nogi. jej dom-jej sprawa.