Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pierwsze l4 co i jak pomocy

Polecane posty

Gość gość

Czesc pisze tutaj poniewaz pptrzebuje szybko informacji na temat Zwolnienia lekarskiego. Dzis nad ranem obudzil mnie straszny bol brzucha i od tej pory z kilkanascie razy biegalam wymiotowac do toalety,czuje sie fatalnie i mam goraczke. Jutro do pracy na 8 a ja nawet nie mam sily sie wykapac,. Prosze powiedzcie co mam robic dZwonic do szefa a jutro isc do lekarza j doniesc l4? To moja pirrwsz praca, robie tu ponad 2 lata i nigdy nie bralam zwolnienia. ! Najgorsze kest to ze jest malo osob w pracy i maja problem z kadra duzo osob na utlopie i tez zwolnienia :(

Gość gość
Zadzwoń do szefa, by znalazł kogoś na zastępstwo za ciebie (nie musisz, ale to zrobi dobre wrażenie) i pedałuj jutro do lekarza. Takich, jak ty będzie sporo, wiec postaraj się dotrzeć do przychodni, jak najwcześniej. Do druku "L4", będziesz potrzebowała nazwę i NIP pracodawcy. Masz to na swojej umowie o pracę.

Gość gość
Zadzwon teraz do szefa zeby kogos znalazł na zastepstwo na jutro. Jesli pracujesz na umowe o prace powinnas miec cos takiego jak urlop na żądanie. U mnie to 4 dni w roku czyli dzwonisz i bez zadnych zwolnien lekarskich wolne

Gość gość
Po co ma tracić urlop na żądanie, gdy jest chora ?