Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Posiew z pochwy i o***tu

Polecane posty

Gość gość

Posiew z pochwy i o***tu

Gość gość
Sorry zginął mi tekst, jestem w drugiej ciąży, chodzę do lekarza prywatnie, obecnie 33 tydzień, na ostatniej wizycie wspominał coś o tym badaniu, że będę musiała je zrobić. Mam pytanie do kobiet, które je miały, bo ja w 1 ciąży prowadzonej na nfz nie miałam tego badania. Na czym ono dokładnie polega, ten wymazać pobiera lekarz na wizycie czy też je w warunkach domowych?? Boję się, że mogę to zrobić nie prawidłowo, sama nie wiem. Proszę o odpowiedź i pozdrawiam

Gość gość
Pobiera patyczkiem lekarz na wizycie. Ja akurat miałam pobierane w szpitalu , zaraz na izbie przyjęć.

Gość gość
Lekarz pobiera.

Gość gość
Niekoniecznie lekarz, ja robiłam sama, odpowiednio przez lekarza poinstruowana, w aptece kupowałam jałowy zestaw do posiewu. Jak lekarz Ci wytłumaczy, to bez problemu zrobisz sama

Gość gość
Lekarz pobierał wymaz z pochwy. Włożył do pochwy patyczek i zostawił go na chwilę w pochwie, a potem szybkim ruchem włożył jeszcze do o***tu na sekundę i zabezpieczony w takim jakby opakowaniu polecił zawieść to do laboratorium. Było to w 37 tyg, a dziecko urodziło się w 38 tyg.