Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

"Krypta Św. Michała. Podróż do świata umarłych". Obejrzałam ten dokument i ogarn

Polecane posty

Gość gość

ął mnie smutek, zaduma. Dziś, o 13-nastej, na Planete+ wpadłam-przez kompletny przypadek-na tę produkcję. Zatrzymałam się na niej do napisów końcowych, tak mnie wciągnęła. Archeolodzy oraz historycy mówili wiele ciekawych rzeczy, jednak mnie najbardziej "ujął" obraz. W dokumencie zostały przedstawione grobowce i trumny osób znanych wiele wieków temu, głównie w Austrii. Trumny sprzed 400 lat naprawdę zrobiły wrażenie. Dotarło do mnie, że człowiek jest naprawdę tylko "chwilą" na tym świecie. Zostaną po nim tylko kości oraz fragmenty odzienia. Może też i książeczka do nabożeństwa oraz różaniec. Dziś, w tak bardzo nostalgiczny dzień, warto o tym pomyśleć. Naprawdę. To może brzmi ckliwie, ale, myślę sobie, że warto mieć na uwadze, że to, co jest teraz-kiedyś się skończy. Jeśli ktoś będzie miał okazję i chęci (może nie każdy lubi i chce oglądać tego typu "widoki"...), polecam obejrzeć ten dokument. Dziś i jutro jest ku temu bardzo dobra okazja. W inne dni ten temat może nie mieć takiej "prawdy", "siły przebicia"...

Gość gość
Autorko, domyslam sie, ze chcialas dobrze, piszac ten temat, ale to jest Kafeteria, tutaj nie pisze sie o powaznych i madrych rzeczach. Dlatego masz zero odpowiedzi. No, teraz juz jedna.

Gość gość
Śmierć jest końcem starości, chorób i wszelkich ułomności, ale nie końcem życia. Człowiek ma nieśmiertelną duszę. Przemijanie jest łaską jeśli ktoś wybierze Boga.

Gość ojj stara modelka bez związku
gość wczoraj Pięknie napisane :) Tak, przemijanie jest łaską bo jesteśmy na ziemi skażeni złem. Pan Bóg jest święty i nie chce nas z domieszką złego abyśmy jak w ziemskim życiu nie cierpieli na wieczność :) Dlatego Ma dla nas Niebo - z Nim - na wieczność :) To jest Wielka Boża Miłość :) Jak Go nie kochać? :)