Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Misiaczek480

Jak odstawiać dziecko?

Polecane posty

Gość Misiaczek480

Mój synek ma miesiąc karmię go piersią,jeszcze przez następny miesiąc będę go tak karmić, ale niestety będę musiała po tych dwóch miesiącach przestać bo muszę wracać do szkoły. Czy wyrządze mu krzywdę karmiąc tak krótko? Jak zahamować laktację żeby piersi nie bolały jak przy nawale mlecznym? Jakie mleko podawać dwu miesiecznemu dziecku czy muszę uzgodnić to z lekarzem? Myśląc o tym robią mi się wyrzuty sumienia... Czy utrace tak więzi z synem? I co zrobić gdy mój mąż będzie nalegał żebym karmiła?

Gość gość
Trochę przykra sprawa, może lepiej jeśli zaczniesz odciagac pokarm? Ja bym porozmawiala z lekarzem raczej niż pytala tutaj. Są różne przypadki i sytuacje w życiu, ale te 6 Mcy, gdy nie ma przeciwwskazań do karmienia powinno się wykarmic, to dla dziecka najlepsze.

Gość Misiaczek480
Całą ciążę byłam przekonana że będę karmiła tak długo jak się da. Teraz gdy karmię to jest świetne! Nikt mu nie może dać tego co ja, ale co zrobić żebym poradziła sobie w szkole z tą laktacją? Laktatora brać nie będę, bo w ciągu przerwy nawet nie zdaze, ale co zrobić zeby karmić ale nie mieć aż tyle mleka? (Szkole mam raz w tygodniu tylko) ale mi piersi wybuchają po 5 godzinach jak nie karmię, pieluchy wkładamy w stanik i kilka wkładek laktacyjnych i i tak przesiakają, dziś na cmentarzu miałam dwie wielkie plany na kurtce.

Gość gość
Myślałam, że masz tą szkołę codziennie. A ile trwają zajęcia? Masz pewne przywileje, ja bym spróbowała poprosić o dłuższą przerwę i spokojnie odciągnęła. Szkoła raz w tygodniu to chyba nie aż taki problem? Poza tym skoro masz tak dużo pokarmu to rozejrzyj się, czy możesz go sprzedawać.

Gość gość
Trochę szkoda pozbawiać dziecko przez jeden dzień'szkoły w tygodniu...

Gość Misiaczek480
Nie chcę w tym momencie zabrzmieć samolubnie, ale zbliża się sylwester i mąż zaproponował że nasze maleństwo zostawimy u babci a my pójdziemy na jakąś zabawę, czy mogę wtedy pić alkohol? Po jakim czasie mogę karmic i czy w ogóle moge? Sciagne mleko przed tem żeby zostawić babci, ale czy po tej zabawie też ściągnąć? Czy też lepiej jeśli przez następny dzień lub dwa nie przestawiać go i karmić mlekiem które wcześniej odciagnelam i zamrozilam?