Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie malujcie paznokci jesli nie potraficie.

Polecane posty

Gość gość
"To że miała na skórkach lakier oznacza że paznokcie były malowane niedawno, ponieważ po jakimś czasie, po kilku myciach lakier schodzi ze skóry, po prostu się jej nie trzymausmiech.gif Więc można sobie pomalować i centymetr skóry wokół paznokci a potem go zmyć szorstka gąbką. " Nawet jeśli (chociaż no ja jakoś nie mam takiego szczęścia by mi lakier super schodził po szorowaniu szczoteczką itp.) to i tak linia będzie niechlujna. Ale to wciąż nie jest interes autorki :P

Gość gość
Można podejrzewać, że zawarta w lakierach do paznokci nitroceluloza może być toksyczna. Składnik ten jest również stosowany przy produkcji farb oraz klejów. Umożliwia on przyleganie lakieru do powierzchni płytki paznokcia. Ponadto, to właśnie dzięki nitrocelulozie lakier zastyga w formie jednolitej warstwy. Innym składnikiem podejrzewanym o niekorzystny wpływ na organizm człowieka, często stosowanym w składzie lakierów, jest ftalan dibutylowy. Ogólnie podejrzewa się, że ftalany mogą powodować zakłócenia w obrębie układu hormonalnego człowieka.

Gość gość
nie tobie autorko decydować o czyichś paznokciach, tacy osądzający wszystko i wszystkich ludzie to prawdziwa zaraza :) obskubany lakier może i jest nieprofesjonalny ale chyba tylko u kobiet pracujących w zawodzie kosmetyczki, zajmij się swoimi paznokciami i maniakalnie zerkaj co minutę i sprawdzaj, czy aby na pewno nic ci nie odprysło

Gość gość
Ty wyżej chyba czytac nie potrafisz. Autorka nie pisała, że tamta miała odpryśnięty lakier - wręcz przeciwnie, miała go aż nadto, bo nawet skórki obdarowała kolorem. I mylisz się, ze tylko kosmetyczka powinna miec starannie pomalowane paznokcie. Już widzę jak twoje wyglądają, skoro masz do tego takie podejście:O

Gość gość
A jeszcze lepiej,jak w ten sposób ktoś Ci robi pazury.Za tak wykonaną usługę,to bym nawet nie zapłaciła.

Mnie tez to strasznie razi w oczy! Ale wszystko przebijaja brwi namalowane markerem, kredka czy czym kolwiek, ktore uprzednio zostaly zgolone! No masakra jakas! Jest tyle produktow do stylizacji brwi. marka Golden rose ma w ofercie az 6 roznych produktow, teraz wydali wklasnie nowy, Eyebrow Styling Kit, ktory zawiera dwa odcienie pudru, ktorym wypelniamy luki w brwiach, przyciemniajacy wosk i pesete. Produkt swietny, bardzo trwaly i nadajacy naturalny efekt, a nie sztucznosc.

Gość sylwiia_fikk
Ja od jakiegoś czasu sama w domu robię sobie mani hybrydowy. Początki łatwe nie były, ale z czasem wychodziło coraz lepiej. Zaczęłam tez stawiać na dobrą jakość produktów do maniciure i lakiery kupuje np tylko z MakeAr.

Gość gość
Sama zwracam na to uwagę. Zawsze mam zadbane paznokcie, a jak widzę te pomazane razem ze skórkami czy odpryski m, to rzygac się chce. Mam ochotę wtedy powiedzieć wlascicielce: lepiej by było z niepomalowanymi.

Gość gość
źle pomalowane paznokcie to drobnostka, ale napieprzyć dzieci i nie dać rady ich utrzymać to jest dopiero idiotyzm

Gość gość
Co mają paznokcie do dzieci chory umyśle. :D

Gość gość
Ja nie widzę problemu. Parę razy ręce umyje i ze skórek lakier zejdzie.:p

Gość gość
Chodzę do kosmetyczki na hybrydowe więc zawsze mam perfekcyjne. Dużo osób podziwia, szczególnie w pracy. :)