Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

POMOCY !

Polecane posty

Gość gość

Nie mam zamiaru się rozpisywać ale pewnie to zrobię....Chodzi o to że mam 14/15 lat i moja szkoła organizuje wycieczkę do Londynu.(6 dni) Kosztuje około 1600 zł.....Nie wiem czy mam jechać i mnie to dręczy. Pytanie jest niby bardzo proste no bo masz wybór tak albo nie ,nie ma nic na środku...Problem jest w tym ,że ; 1.Rodzice nie mogą mi dać tylu pieniędzy 2.Sama nie chcę zbytnio jechać ( tzn. to moje marzenie) ... haha dobre nie ?? Chodzi o to że bardzo chcę ale ...ale się boję. Że sobie nie poradzę z językiem , że będę tęsknić za polską , domem i rodziną....Mój stres jest tak wielki ,że boli mnie brzuch i chce mi się wymiotować....Znam siebie i wiem że będę płakać z nerwów itd.. Na dodatek moja najlepsza przyjaciółka jest pewna że pojedzie tak samo jak reszta klasy , a ja co taka sierota sama zostanę ?? Londyn jest na mojej liście marzeń od zawsze ale czuję że to nie ten wiek, czas , że nie jestem gotowa. Wiem że tam jeszcze kiedyś będę , na pewno to wiem ale chyba jeszcze to nie ta pora aby jechać samej za granicę i to tak daleko :( . Gdybym sama była przekonana to myślę że udało by mi się namówić rodziców aby dali mi pieniądze . Tak na podsumowanie; Potrzebuję rady tylko nie typu , że przecież to Londyn , że nie mam się nad czym zastanawiać tylko jechać. 1600 zł jak na te warunki co nam proponują to dużo tak przynajmniej myślę.Nie chcę też patrzeć na innych ale mam zostać w szkole sama ?? I oni potem przyjadą i będą opowiadać śmieszne historie o tym jak to było fajnie itd...Ale mój stres nie da mi spokoju aż do rozwiązania wycieczki , czy to jest warte czegoś co i tak by nastąpiło tylko, że później !! ??? POMOCY !ALE KUŹWA TO LONDYN !!! A jak oni spotkają kogoś sławnego na ulicy a mnie tam nie bd :(( HELP ME !

Gość gość
1600zl za 6dni? to zdzierstwo, nie jedz masz dopiero 16lat i do Londynu mozesz wyskoczyc w kazdej chwili, tanszy bilet kupic i jedziesz, a skoro jeszcze masz obawy ze bedziesz tak tesknic za rodzina, czy ty nigdy na zadnych koloniach nie bylas tylko caly czas trzymasz sie kiecki mamusi/tatusia? w wieku 10lat to juz jedzilam na 3tyg kolonie bez rodzicow ;)