Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do dziewczyn po poronieniu..

Polecane posty

Gość gość

Witam. Czy są tutaj dziewczyny które po poronieniu zaszły w ciążę miesiąc po tym przykrym wydarzeniu? Czy ciąża przebiegała pomyślnie? Ja poronilam pod koniec wrzesnia jestem juz po pierwszej miesiączce, to byl 7tydzien i miałam łyżeczkowanie. Bardzo pragnę dzidziusia i chce poczytać jak bylo u was. Dzieki z góry....

Gość gość
Mi po poronieniu i lyzeczkowaniu lekarz kazał poczekać do pierwszego okresu i zaczynać starania. Zaszlam trzy miesiące po i ta ciążę była już bezproblemowa.

Gość gość
Mi po łużeczkowaniu kazał czekać trzy miesiące

Gość gość
mi też kazał czekać ale wiem ze sa napewno dziewczyny które zaszły wcześniej i własnie pytam jak to było u was

Gość gość
nigdy nie zrozumiem baby która chce mieć dziecko na juz...

Gość gość
To się tutaj nie wypowiadaj.. .

Gość gość
zaczniesz rodzić to ci się odwidzi

Gość gość
Ja miałam poronienie samoistne i po pierwszym okresie zaszłam w ciążę bezproblemową i urodziłam zdrowe dziecko, ale przy samoistnym chyba inaczej jest. Przy drugim poronieniu też samoistnym, odczekaliśmy kilka miesięcy, ciąża z niedoczynnością tarczycy i dziecko urodzone z wadą wrodzoną, ale raczej to przypadek.

Gość gość
Ja po poronieniu zaszlam w 3 cyklu I niestety za wczesnie....znowu poronilam w 20 tyg.:(

Gość gość
weisz co rozumiem twoja chec posiadania dziercka ale czy nie nalezy jednak odczekac te 3 msc.? przeciez to wszystko musi się zagoic, unormowac. chcesz znowu to samo przezywac?

Gość gość
Kobieta myśli macicą a nie głową. Chce mieć dziecko już, tu i teraz i czekać nie będzie ;-)

Gość gość
Spokojnie dziewczyno jak będziesz gotowa fiz i psych to na pewno się uda ale czemu już,natychmiast?daj sobie chwilę bo po łyżeczkowaniu to wszystko musi się odbudować i hormony też muszą być na odpowiednim poziomie,pomyśl o tej przyszłej ciąży jak matka a nie jak egoistka.

Gość gość
Ja poroniłam w 19 tygodniu i dla zdrowia psychicznego przede wszystkim lekarz radził odczekać pół roku, bo bardzo to przeżyłam. Fizycznie to jedno, psychika jest ważniejsza. W ponowną ciążę zaszłam w 4 cyklu starań, a miałam 33 lata. Dziś synek ma 5 miesięcy, a ja jestem tak zarobiona, że już nad tamtą ciążą się nie roztkliwiam.

Gość gość
Psychicznie jestem gotowa. I to nie jest tak ze juz teraz natychmiast, chciałabym drugie dziecko. Pierwsza ciąża byla bez problemowa.

Gość gość
Mam 27lat. Jestem w 5 ciąży. Tak w piatej. Pierwsze poronienie 7tydzień bez czyszczenia. Druga ciąża dziewczynka zdrowa poczęte niecały miesiąc wg wyliczeń po poronieniu. Trzecia ciąża 9tydzień bez czyszczenia. Rok po urodzeniu córki. Po dwóch miesiącach kolejna ciąża 13tydzień poronienie wraz z lyzeczkowaniem. Po kolejnych 3latach jestem w ciazy 19 tydzien. Jak narazie wszystko ok. badania genetyczne ok. czas pokaże. Nie przezywalam żadnego poronienia. Jestem zdania co się stało to się nie odstanie. Psychicznie nie odczułem. Bardziej fizycznie bo całe ciało rozregulowane.

Gość gość
Ja poronilam w 19 tygodniu. Po pierwszym okresie czyli 1,5 miesiąca po łyżeczkowaniu zaszlam w ciążę. Urodziłam zdrowa coreczke. W 3 ciąży puste jajo. Zabieg łyżeczkowanie miałam w 11 tyg i znów po 1,5 miesiąca po zabiegu zaszlam w ciążę. Jestem teraz w17 tygodniu i jaknarazie wszystko jest dobrze. Czuję Maluszka i mam nadzieję że do końca będzie dobrze

Gość gość
Pocieszyłyście mnie, my właśnie sie staramy zobaczymy czy się uda. Ale podobno bo poronieniu szybciej kobieta zachodzi w ciążę niż normalnie... Wiec sie okaże za tydzień czy się udało.

Gość gość
Nie czekaj z kalendarzem w ręku. wyjedź na weekend obojętnie gdzie hotel, motel, byle dalej i sami. Podobno na wyjeździe szybciej w ciążę się zachodzi.