Gość gość Napisano Listopad 3, 2016 Czy jest tu jakiś zuch, który poratuje mnie w sprawie internetu? Mianowicie od dobrego tygodnia nie mogę wejść na... wikipedię. Za każdym razem pojawia mi się blokada i komunikat: Połączenie nie jest prywatne. I dalej: pl.wikipedia.org zazwyczaj używa szyfrowania do ochrony Twoich informacji. Gdy tym razem Google Chrome próbował połączyć się ze stroną pl.wikipedia.org, odesłała ona nietypowe i nieprawidłowe dane logowania. Może się tak zdarzyć, gdy pod stronę pl.wikipedia.org podszywa się atakująca osoba albo gdy ekran logowania do sieci Wi-Fi przerwie połączenie. Twoje informacje są nadal bezpieczne, bo połączenie w Google Chrome zakończyło się przed wymianą jakichkolwiek danych. Nie możesz teraz wejść na stronę pl.wikipedia.org, bo używa ona HSTS. Błędy sieci i ataki są zazwyczaj przejściowe, więc prawdopodobnie później strona będzie działać. Dowiedz się więcej. Czy ktoś wie jak to ogarnąć? Najśmieszniejsze jest to, że z innych urządzeń mogę bez problemu wchodzić. Wygodniej mi jednak pracować na laptopie. PS: Proszę o wszelkie instrukcje pisane jak krowie na rowie, bo jestem średnio biegła w tych tematach. Przejrzałam już kilka for i nie zrozumiałam ni cholery. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach