Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość potrzebujący pomocy

Plamienie podczas brania tabletek ovulastan i brak krwawienia z odstawienia

Polecane posty

Gość Gość potrzebujący pomocy

Witam, mam pewną sprawę w której potrzebuję Waszej pomocy. Niedawno zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne (ovulastan). Podczas brania pierwszego blistra zapomniałam jednej tabletki i przyjęłam ją z opóźnieniem 14 godzinnym, więc kolejne opakowanie musiałam zacząć bez siedmiodniowej przerwy. Pamiętam, że spostrzegłam brak wziętej tabletki przez nagłe silne krwawienie i ból brzucha. Przedwczoraj skończyłam drugi blister. Ważne jest to, że podczas brania tych tabletek mam ciągłe plamienie, czasami całkiem silne. Może trochę przesadzam, bo to dopiero dzień po odstawieniu, ale nagle zatrzymało się plamienie i nie wygląda jakby miało nadejść krwawienie z odstawienia. Domyślam się, że jeżeli nadmienię, że współżyłam z ukochanym dwa dni przed zapomnianą tabletką z pierwszego blistra ( bez prezerwatywy, ale i bez "kończenia w środku") będzie to dla Was przydatne. W trakcie brania drugiego blistra zbliżaliśmy się do siebie jeszcze kilka razy, czasami z dodatkowym zabezpieczeniem w formie prezerwatywy, czasami bez. Kochane, musicie mnie zrozumieć, jestem trochę zielona, a nie chcę ( może) niepotrzebnie stresować siebie jak i ukochanego. Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za pomoc.

Gość gość
Przy ruchoaniu potrzebna jest też dyscyplina brania tabletek.Nie mozna mysleć tylko piz.ą

Gość gość
Wydaje mi się, że nie powinnaś być w ciąży (czy seks był do końca?) a plamienie czy krwawienie wystąpiło z powodu nie wziętej tabletki i jeśli zrobiłaś już przerwę po tym drugim opakowaniu a ono nadal trwa to powinien lekarz zmienić je na inne, po co się męczyć. A jeśli się zatrzymało i nie ma z odstawienia to tak może być, bo krwawienie nie zawsze się pojawia. Ja jak miałam długo krwawienie w trakcie opakowania to mój lekarz oczekiwał, że z ostawienia nie wystąpi a jednak było. idź do lekarza