Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marzennaa9

Mam 18 lat i chcę mieć dziecko...!!

Polecane posty

Gość Marzennaa9

Witam wszystkich, mam dość nietypowy problem. Na wstępie powiem ze mam 18 lat, niedługo 19 i moj chłopak jest rok mlodszy, oboje jeszcze nie ukonczylismy szkoły sredniej ale ja bardzo chcialabym miec dziecko... Moje rowiesniczki za czasow gimnazjalnych mają już dziecko, wszystkie z wpadki ale wiadomo te dzieci są kochane.. one są szczesliwe, dziecko to samo szczescie.. obawiam sie że myślę pod presją.. czuję się źle bo odstaje od dziewczyn w moim wieku.!!... moj chłopak nie chce dziecka w tym wieku a o rodzicach nie ma ani tyle mowy, wyrzuciliby mnie..bardzo chcialabym zeby sie zgodzili a nie żebym dopiero miala dziecko po studiach gdzie dzieci koleżanek będą już prawie miały po 10 lat.. jestem zalamana i mam przez te myśli chyba stany poddepresyjne, co mam robic? Czuje sie beznadziejnie.. Jak poradzic sobie z ta presja? Jak namowic rodzicow???...

Gość gość
Idź do psychologa

Gość gość
Dzieci to szczęście w obliczu obcych ludzi. Przeżyj parę nieprzespanych nocy, zajmuj się kimś 24/7, karm, zmieniaj pieluchy, zabawiaj, staraj się uśpić, nie miej prawa nigdzie wyjść, bo dziecko... Wydawaj dodatkowe 500 zł tygodniowo na dziecko...wtedy zrozumiesz, że to nie jest szczęście, tylko gigantyczna odpowiedzialność i że ukradłoby ci to młodość.

Gość gość
Jestem 3 lata starsza od ciebie, zajmuję się 10 godzin dziennie niemowlęciem i to jest dla mnie świetna antykoncepcja. Jeżeli kiedykolwiek zdecyduję się kogoś urodzić, to nie wcześniej, niż po 30 roku życia. Radzę ci najpierw się nająć jako niania, zmienisz zdanie, zapewniam cię.

Gość gość
Najlepiej, jeśli zajmiesz się dzieciakiem, który ząbkuje. Da ci taką szkołę, że hej. A tę twoją potrzebę albo w sobie zduś, albo będziesz cierpieć i to bardzo.

Gość gość
Nie lepiej skoczyć szkole znaleźć pracę a potem myśleć o zakładaniu rodziny co z tego że dzieci Twoich koleżanek będą miały po 10 lat jeśli matki będą bez wykształcenia na zasilkach . Nie rozumiem tej mody na dzieci w wieku 18,19 lat. Sama mam 20lat i uważam że póki co muszę w życiu coś osiągnąć chodzi mi o wykształcenie stabilizację finansowa bezpieczeństwo a co jeśli twój chłopak cie zostawi bo nie jest gotowy zostać ojcem. Będziesz żyć z dnia na dzień bez wsparcia rodziny chcesz żeby twoje dziecko miało gowniane życie , zastanów się dziewczyno czy warto bo dziecko to nie zabawka która jak Ci się znudzi to oddasz a potem będziesz chciała z powrotem

Gość gość
ty nie wiesz co piszesz, dziecko..

Gość gość
Śmieszą mnie takie dziewczyny, naprawdę. Serio, zostań nianią malucha, to ci się odmieni i to bardzoooo. Nie wyobrażam sobie poświęcić młodości na robienie tego, co robię teraz jako praca, i to na 24/7/365. I tak do 18 roku życia owego dziecka...

Gość gość
To nie moze byc prawda.Jestes poprostu niedojrzała ,a twoje 18 lat o niczym nie świadczy.Pozdrawiam

Gość Marzennaa9
Tak wiem macie racje ale co do tego wychowania to i tak kiedyś trzeba to zrobić wiem ze ciężko ale już taki dwulatek nie sprawia problemow, te dziewczyny juz chodzą z nimi na spacery, sa szczesliwe, dziecko to szczescie i nie widze zeby sie meczyly.. wiem ze moge sobie zaszkodzić ale te mysli sa nieodparte wręcz od miesiąca natrętne!! Boje sie że ulegne pod wplywem jakiegoś impulsu i nie wezmę specjalnie pigułki anty i oklamie chlopaka i zepsuje sobie zycie i gdyby nie ci rodzice to pewnie juz bym wpadla wpadla... bardzo cierpie z moja potrzeba i nie chciałabym poddac sie tym myslom... boje sie ze beda silniejsze i nie wezme glupiej pigulki...

Gość Oburzony mężczyzna
Jesteś głupia?! Chcesz zniszczyć życie chłopakowi? On ma tylko 17 lat, myślisz tylko o sobie BABO?